Мила garga, имам подобен проблем.
Първо да кажа, че две години правихме опити за забременяване, хиляди изследвания и т.н. В началото ме лекуваха напосоки, после се сетиха да ми пуснат микробиология, която показа наличие на златист стафилокок, пак пих антибиотик, месеци след това отидох за контролна микробиология, която пък показа стрептококи група Б, но този път резистентни към всички антибиотици от антибиограмата.
Лекарката от немай къде ми изписа бисептол за 14 дни и това е. Изпих си го, но реших да не си правя повече микробиологии, първо защото все изкача нещо, и второ защото организма ми се съсипа от антибиотици. Шест месеца по-късно забременях естествено и карах напълно безпроблемна бременност, за съжаление със злополучен край, но поради причини, нямащи нищо общо с бактериите, а като си помисля колко се притеснявах от проклетите гадини, само те ми бяха в главата.
Далеч съм от мисълта, че съм се излекувала, но ти казвам всичко това, защото явно те не са били пречката за забременяване, а и не съм имала никакви индикации за заплашващ аборт в нито един момент от бременността ми. Мисля, че е най-разумно последното решение на лекарката ти, да остави организма сам да се справи, естествено, ако нямаш някакви остри симптоми. Пиенето на 4-5 вида антибиотик не ми помогна, а само влоши състоянието ми.