0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #220 -: Март 30, 2011, 09:31:03 am »
Да се включа и аз с въпрос за тези ентерококи, че вече ми се реве.

Трети месец подред в микробиологията ми се изолира ентерококи фекалис:
Януари - в голямо количество + намалено количество на лактобацили
           Аугментин (според антибиограма) + полижинакс
Февруари - пак в голямо количество + намелено количество на лактобацили
           Ципрофлоксацин (според антибиограма) + гиналгин
Март - отново в голямо количество, но имам напредък явно, защото забележката за лактобацилите я няма.

Направо ще се побъркам вече, как да се справя с тази гадина, часа ми при гинеколога е чак другата седмица и най-вероятно ще пия поредния АБ.
С какво друго мога да си помогна?

И уточняваща ситуацията информация - дискомфорта от тази напаст се появи след дълъг лек грип + АБ за грипа. През това време с мъжа ми не сме правии секс, защото беше в командировка. Като се прибра си направихме и двамата микробиологии през няколко дни (без да сме имали полови контакти) - моята с ентерокок, неговата чиста.
От тогава вече няколко месеца не сме правили секс, за да не си предаваме бактерията един на друг.
Всички изследвания са правени в една и съща лаборатория.

Този месец се чувстам малко по-добре, дискомфорта е лек и отвереме навреме (особено след като спрях всякакви АБ) и се надявях микрото да е чисто, но изненада.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #221 -: Април 04, 2011, 18:22:15 pm »
Незабравяй че АБ както убиват вредните така и полезните бацили и бактерии в организма в т.ч. и на влагалището. За дискомфорта може да имаш дисбактериоза.
Възможно е и след АБ срещу грипа който си взимала да дава резистентни ентрококите и те така да са се пръкнали в повечко. Но доколкото знам АБците нелекуват грипни вируси и незнам защо се е наложило да го взимаш. Но все пак лекар ти го е предписал!

Незабравяй също че влагалището ти не е стерилно и няма как да бъде защото не правим секс в стерилна среда . Просто там си има от всичко но си е в накакво равновесие.
Ако си склона да имаш запек той също може да е някаква причина тези бактерии да се прехвърлят от едното място на другото .Влагалището е между ректума и уретрата.

На следващо място тази лаборатория дали пък не иска да те зариби за по-дълго защо не я смениш аз бих се усъмнила след толкова АБ .
« Отговор #222 -: Април 04, 2011, 20:28:43 pm »
Зарина, благодаря за отговора, вече си мислех, че никой няма да се включи към моите разсъждения :wink:

Антибиотика от джипито за настинката, беше по-скоро заради обострения синузит и дългопродължаващата кашлица.

Относно запека - имам си го даже в повече и много се засилва от противозачатъчните, даже миналата година заради него си докарах и хемороиди :(
Относно запека и предавеното на бактериите от ректума към влагалището, по напред в темата четох, че е хубаво за внимателно въшно измиване да ползвам сапун и това пробвах, не че съм сигурна, че има ефект.

А на лабораторията и без това съм и редовен клиент, след аборта се изолира някакъв анаероб, още с първия антибиотик според тяхна антибиограма го ликвидирахме, но сега...

Затова от една страна се редвам че часа ми при док е малко по-късно този път, за да дам малко почивка на организма си от АБ, продължавам да се чувствам добре, не перфектно но все пак...

Другата ми чуденка е дали да не пропусна този месец и другия да направя нова микробиология и едва тогава да започна нов АБ, но вече ми омръзна тази въртележка и не ми се чака....
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #223 -: Април 05, 2011, 01:29:06 am »
Аз бих си починала пиенето на много АБ не е добре. Добре щом лабор. ти е позната ОК.
Ако резидивира някаква бактериална инфекция потърси ли причина  в наличието на някакъв вирус като хламидия ,микоплазма ,уреоплазма ,цитомегаловирус ,тосоплазмоза.
Струва ми се това е важно защото ако те са причинители то тогава ти лекуваш само инфекция на момента ане точната причина .Знам че те могат да предизвикат цистити ,уретрити и различни бактериални инфекции

Но специално за ентерококите много е важно да нямаш запек.
Спомена че си пила Далацин а защо не си го поставяла вагинално и маго и за вагинална употреба. Извини ме ако нещо се повтарям
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #224 -: Април 05, 2011, 05:39:13 am »
И аз мисля, че е добре да има почивка от антибиотиците.
Само да вмъкна, че хламидия, микоплазма и уреплазма не са вируси, а бактерии, но различен вид от повечето бактерии, поради което една голяма част от антибиотиците не ги убиват. Изследване за цитомеглаовирус е загубена кауза, защото половината от населението имат антитела ( т.е. са били инфектирани). Дори и да ги има, това просто нищо не може да ит каже.

Б.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 05:47:20 am от Bobbie »

« Отговор #225 -: Април 05, 2011, 09:00:13 am »
Хламидии, микоплазма, уреаплазма (цервикален секрет), токсоплазмоза, листероиза и цитомегаловирус съм изследвала - от всичките само листериозата излезе положителна.

zarina, далацин съм пила, но това беше преди близо година и нямаше връзка със сегашните ми перипетии.

Чудя се много за почивката от АБ и ще го обсъдя с док, но понеже се ще правим инвитро и само заради тази гадина отлагаме, а съм направила всички други изследвания, ако си дам почивка, но после те пак се изолират, всичките ми готови изследвания няма да важат вече и ще трябва да ги правя на ново, а това са пари :?

П.П. А за тази дисбактериоза четох из нета, но нещо не можах да схвана - свързване с липсата на лактобацили и честите инфекции ли??? А как точно се диагностицира??? Прочетох сто неща, а накрая даже се обрках повече.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 10:11:29 am от radosttinka »

« Отговор #226 -: Април 05, 2011, 13:30:46 pm »
Така бях при док, няма да пия АБ този месец.
Няма смисъл трети месец подред, а и трябва да повторим някой антибиотик, защото според антибиограмата излизат все едни и същи.

След като се чувствам добре, а и този път явно има наличие на лактобацили ще оставим организма сам да се бори с ентерококите.

Питах и за запека, определено е проблем и ще вземам мерки специално срещо него.
Единсвено док ми изписа Тантум Роза, за външно измиване, вместо сегашния ми инмен гел Лактацид, очаквам другата седмица менструация и в първите чисти дни отивам за ново изследване - ако отново се изолират след консултация с микробиолога ще пия нов АБ.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 13:38:32 pm от radosttinka »

*
« Отговор #227 -: Април 05, 2011, 19:46:17 pm »
Това вече ми хареса и щом има лактобацили направо ура. Има Лактофлор или Лактажин питай го иза тях не пречат на бебеправене но довнасят във влагалището още лактобацили и така помагат по-бързо да се въстанови флората особенно след АБ .Аз съм ползвала Лактофлора и съм доволна от него.

А дано ония ганова да са умрели. :

За запека има много варианти.Говори с гастроентеролог
« Последна редакция: Април 05, 2011, 20:24:37 pm от zarina »
« Отговор #228 -: Април 05, 2011, 20:21:29 pm »
Зарина, аз си взех от този лактофлор :)
Още на едно с последния антибиотик почнах и него, в листовката пише че нормализира и чревната флора, което мисля е важно за ентерококите - които може ли и там са били в почеве...
Никъде не беше упоменато обаче да помагат за възстановяването на лактобацилите във влагалището, но се надявам поне този пробиотик да помогнал и затова този път да я няма забележкта за "намалено количество лактобацили".
Продължавам да го пия, макар и да не съм много редовна  :oops:

Днес се запасих и с Активии до края на седмицата за закуска :) и ябълки за след вечеря, че да пооправя и запека, както и Дуфалак, при спешни случаи.

Утре остана да си взема този "препарат" за измиване.

*
« Отговор #229 -: Април 05, 2011, 22:04:27 pm »
Вместо гинофлор съм написала лактофлор. Но първото са вагинални песари които можеш да поставяш във влагалището и може да се прави секс. А лактофлора е за чревната флора . Лактажина са също вагинални .

Извинявай за объркването и добре че така ме подсети да се поправя.
Та аз съм ползвала гинифлора-той не пречи за бебенце.

Да за запека кисело млекце повече,повече плодове .Крущи, сущени сини сливи,чашата топла вода сутрин. Хапвай по-често зеле-може сурово на салата или сготвено много добре раздвижва перисталтиката . Грах,боб,леща Всички те спомагат за редовното ходене. Малко подуват в повече коремчето ама помагат.
Задължително един път на ден да има топла храна.Спанака зелената салата също са добри.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 22:10:16 pm от zarina »
*
« Отговор #230 -: Април 06, 2011, 13:02:12 pm »
Забравих за запека . Хуск ,на мен ми помага много .Не е лекарство а зародиш от семената на живовляк продават го в аптеките ,препоръчват го също и за бременни.
Има схема на приемане.
И още нещо традиционно и ти го знаеш много Вода ,1.5 през зимата и 2 може  2.5 през лятото.
« Отговор #231 -: Април 06, 2011, 13:04:35 pm »
И още нещо традиционно и ти го знаеш много Вода ,1.5 през зимата и 2 може  2.5 през лятото.
Ей това ми е ГОЛЯМ проблем, мога цял ден без глътка вода  :?
Вчера насила изпих почти литър и цял ден се чувствах подута като балон и с бълбукащ корем - не обичам да пия вода, и направо се измъчвам като взема шишето :(

*
« Отговор #232 -: Април 06, 2011, 23:27:00 pm »
И аз така бях преди много години но се научих. И при теб ще стане . Малко трябва да си го налагаш в началото,после така ще свикнеш че ще търсиш шишето непрекъснато
« Отговор #233 -: Април 22, 2011, 13:12:36 pm »
Здравейте дами !
Имам въпрос относно Стрептококи.Вече трети месец се опитваме да уморим гадината но без успех досега  :(
3 месеца се лекувахме с прием на АБ,но този месец лекарят ми изписа вагинални таблетки Fluomizin ,12 дни по една таблетка вечер,след това Laktagyn 10 дни по една таблетка.Дано с това лечение успеем да се отървем най накрая и да пристъпваме към ЦС.
Въпросът ми е трябва ли да преустновим сексуалните контакти по време на лечението,пропуснах да попитам док и сега съм в голяма чуденка  :ask:

« Отговор #234 -: Април 22, 2011, 15:10:55 pm »
Без секс,докато трае лечението.Би трябвало Fluomizin да свърши работа,но си мисля,че трябва да е съчетан с антибиотик и за двамата партньори.
« Отговор #235 -: Април 22, 2011, 23:14:10 pm »
Fluomizin,АБ ли е?

« Отговор #236 -: Април 23, 2011, 09:26:33 am »
Това са вагинални таблетки,широкоспектърни,морят и гъбички и бактерии.
« Отговор #237 -: Април 23, 2011, 10:48:05 am »
Благодаря Perlichka !
Така и ще направим никакъв секс.
А за лечението предполагам док е искал да направим пауза с АБ,тъй като 3 месеца пихме.
Уреаплазмата я излекувахме с един прием на АБ,а туй чудо излезна много упорито нещо   :o

« Отговор #238 -: Април 23, 2011, 11:10:23 am »
Не са чак толкова упорити.Може би не са ти изписвали правилните антибиотици.След антибиограма ли ти ги назначаваха?А партньора ти лекува ли се?Далацин успешно мори стрептококите,на мен ми го бяха изписали+Далацин крем вагинално,разбира се,антибиотика го пихме солидарно със съпруга ми :D.Важно е да имаш антибиограма,иначе се стреля насляпо.И наистина мисля,че само Флуомизина без антибиотик няма да свърши работа.И още нещо-задължително с антибиотик-Микомакс,иначе ще трябва и гъбички да бориш после.Това го казвам от опит.Все пак,тук само споделяме,гинекологът има думата.Успех и пиши какво се случва.Хубави празници.
« Отговор #239 -: Април 23, 2011, 11:41:13 am »
Да Перличка и трите месеца сме правили микробиологията с антибиограма,и двамата с мъжо пихме АБ  :D.Ако след сегашното лечение гадините пак са там,пак ще пием АБ.
Весели празници и на теб !   :balk_44: