Здравей Bobbie пьрвото изследване беше 1 месец след лечението стоиности IgA13.90 след още 3 месеца правих пак IgA10.12 понеже лечението било доста сериозно според мнението и на втория лекар всичко е наред без да иска да правим друго изследване.Поражение вече имам от нея сигурно e това повишено налягане в трьбите за по-сигурно ще правя ЦС,но пьрво трябва да излекувам klebsiella и ентерококи които са в значително голямо количество.Сега се чудя как да си дезинфекцирам бельото,кьрпите и др.Предполагам,че трябва да се направи
Антителата може и никога да не ти изчезнат - има изследвания, че много години може да са си там. 3 месеца е добър период, стойностите са паднали, но не се знае дали и хламидията не е само намаляла много, а не да е изчистена напълно, защото все пак не са паднали кой знае колко драстично. Представи си, че си изчистила 99% от хламидията и първите антитела показват още от времето, когато си имала повече, а вторите от времето, когато е по-малко. Това разбира се е моя спекулация, с цел да илюстрирам най-лошата възможност и шанса е, че не е такова положението при теб, но имай го предвид. Давам ти информацията, за да си наясно с това как стоят нещата с изследванията.
Аз съм съгласна, че изглежда, че си се изчистила, но това не е майтап и на теб ти трябва да си напълно сигурна. Просто казвам, че това не е точна наука и има много неизвестни. Може да си 99% процента сигурна, но има момент, в който и лекарите не могат да ти кажат, защото и те гледат статистиките и те гледат резултатите, но и 1% да има шанс да са сбъркали и това е на твой гръб. Пак повтарям - ако имаш възможност направи един PCR и забрави кой какво предполага. PCR е най-доброто за теб при тези паднали антитела, защото намира невероятно малки количества ДНК, нещо което други тестове не го могат. След като при теб падат, другото което можеш да направиш е да ги направиш пак след 6 месеца, макар че аз лично препоръчвам PCR-a. Според мен от едно изследване повече нищо няма да загубиш, само ще си по-сигурна. Другото е да направиш някакъв директен тест за хламидия. Има такива, които изпозват антитела срещу хламидия ( вместо да търсят твоите антитела), за да я открият самата нея. Не знам дали са честа практика, PCR пак е по-добър, но поне са директни за хламидия, а не като антителата косвени. Имай предвид, че хламидията може да се предаде и на бебето.
Мъжът ти нали и той е изследван и лекуван за хламидия? Неговите антитела как бяха?
Не трябва да са ти излекувани ентерококите и клебсиелата, за да направиш ЦС. Едното не пречи на другото. Писах го много пъти тук в тази тема,
garga също го е написала. ЦС е много важна, за да можете да решите какъв път да поемете за правенето на бебе. Не я отлагай.
Забравих да попитам - мъжът ти нали има нормална спермограма?
Не трябва да си дезинфекцираш бельото и кърпите, но ако толкова държиш, просто ги глади. За мен това е напълно излишно, но каквото те кара да се чувстваш по-добре, това прави
.
Боби