0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #160 -: Май 22, 2009, 15:46:40 pm »
 :thankyousign:Ама пак за хламидията нали казват,че нямам проблем :ask:веча.За тези бактерии мисля да проведа един курс лечение понеже имам течение и може в тях да е причината ЦС ще я направя след това ако дотогава не сменя и тази клиника :D
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #161 -: Май 24, 2009, 12:01:32 pm »
Правила см и изследване за хламидия беше положителен след упорито лечение сьс сумамед венозно пак е положително,но вече двама лекари казват,че няма проблеми стоиностите са IgA10.12 сега се притеснявам от тези гадини ентерококи и klebsiella чета,че доста трудно се лекуват мислех че вече сьм приключила с разни лечения но уви сега започвам,а се настройвах психически за ЦС.Всичко се започва отначало! :balk_136:
me4ko тестът, който са ти направили  (IgA)мери дали ти имаш антитела срещу хламидии, а не дали имаш хламидии. Когато се прави за първи път и ти никога не си лекувала хламидии, той  установява наличието им по косвен път, но когато веднъж си имала, дори и след лечение може пак да се намярят някакви останали антитела. За да се знае със сигурност, трябва да ти направят тест, който търси самите хламидии. Има 2 вида(има и други, но тези са основните) - ELISA за хламидиен антиген( вместо за твоите антитела) или PCR. ELISA не винаги е точен, но PCR е много добър и "търси" част от ДНКто на хламидията. Обаче не знам дали всяка лаборатория го прави, защото  трябва да изкарат ДНКто на хламидията от твоите клетки, в които тя живее и някои лаборатории нямат тези условия. При всяко положение, щом имаш спад на антителата няй-вероятно си се изчистила. Ако не беше, организмът щеше да продължава да произвежда от тях и нямаше да намалеят. Ако няма възможност за PCR, най-добрият вариант е да се повторят антителата след като мине известно време след лечението.  Това е ВАЖНО да се знае със сигурност, защото самата хламидия няма отношение към забременяването, но реакцията на твоят организъм към нея има. При някои жени хламидията може да предизвика възпаление на тръбите и евентуално срастване и това вече е проблем. Ако не е лекувана (твоята е) прави проблеми на около 40% от жените, които я носят. Аз ако съм на теб ще искам да знам 100% дали я имам още и дали имам проблем с тръбите.
Имай предвид,че тя е доста упорита за лечение. Колко време след лечението ти правиха теста? 

Боби
« Последна редакция: Май 24, 2009, 12:54:19 pm от Bobbie »

*
« Отговор #162 -: Май 24, 2009, 17:06:05 pm »
Здравей Bobbie пьрвото изследване беше 1 месец след лечението стоиности IgA13.90 след още 3 месеца правих пак IgA10.12 понеже лечението било доста сериозно според мнението и на втория лекар всичко е наред без да иска да правим друго изследване.Поражение вече имам от нея сигурно e това  повишено  налягане в трьбите за по-сигурно ще правя ЦС,но пьрво трябва да излекувам klebsiella и ентерококи които са в значително голямо количество.Сега се чудя как да си дезинфекцирам бельото,кьрпите и др.Предполагам,че трябва да се направи :laundry:
« Последна редакция: Май 24, 2009, 17:10:15 pm от me4ko »
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #163 -: Май 25, 2009, 01:27:06 am »
Здравей Bobbie пьрвото изследване беше 1 месец след лечението стоиности IgA13.90 след още 3 месеца правих пак IgA10.12 понеже лечението било доста сериозно според мнението и на втория лекар всичко е наред без да иска да правим друго изследване.Поражение вече имам от нея сигурно e това  повишено  налягане в трьбите за по-сигурно ще правя ЦС,но пьрво трябва да излекувам klebsiella и ентерококи които са в значително голямо количество.Сега се чудя как да си дезинфекцирам бельото,кьрпите и др.Предполагам,че трябва да се направи :laundry:
Антителата може и никога да не ти изчезнат - има изследвания, че много години може да са си там. 3 месеца е добър период, стойностите са паднали, но не се знае дали и хламидията не е само намаляла много, а не да е изчистена напълно, защото все пак не са паднали кой знае колко драстично. Представи си, че си изчистила 99% от хламидията и първите антитела показват още от времето, когато си имала повече, а вторите от времето, когато е по-малко. Това разбира се е моя спекулация, с цел да илюстрирам най-лошата възможност и шанса е, че не е такова положението при теб, но имай го предвид. Давам ти информацията, за да си наясно с това как стоят нещата с изследванията. 

Аз съм съгласна, че изглежда, че си се изчистила, но това не е майтап и на теб ти трябва да си напълно сигурна. Просто казвам, че това не е точна наука и има много неизвестни. Може да си 99% процента сигурна, но има момент, в който и лекарите не могат да ти кажат, защото и те гледат статистиките и те гледат резултатите, но и 1% да има шанс да са сбъркали и това е на твой гръб. Пак повтарям - ако имаш възможност направи един PCR и забрави кой какво предполага. PCR е най-доброто за теб при тези паднали антитела, защото намира невероятно малки количества ДНК, нещо което други тестове не го могат. След като при теб падат, другото което можеш да направиш е да ги направиш пак след 6 месеца, макар че аз лично препоръчвам PCR-a. Според мен от едно изследване повече нищо няма да загубиш, само ще си по-сигурна. Другото е да направиш някакъв директен тест за хламидия. Има такива, които изпозват антитела срещу хламидия ( вместо да търсят твоите антитела), за да я открият самата нея. Не знам дали са честа практика,  PCR пак е по-добър, но поне са директни за хламидия, а не като антителата косвени.  Имай предвид, че хламидията може да се предаде и на бебето.
Мъжът ти нали и той е изследван и лекуван за хламидия? Неговите антитела как бяха?

Не трябва да са ти излекувани ентерококите и клебсиелата, за да направиш ЦС. Едното не пречи на другото. Писах го много пъти тук в тази тема, garga също го е написала. ЦС е много важна, за да можете да решите какъв път да поемете за правенето на бебе. Не я отлагай.
Забравих да попитам - мъжът ти нали има нормална спермограма?

Не трябва да си дезинфекцираш бельото и кърпите, но ако толкова държиш, просто ги глади. За мен това е напълно излишно, но каквото те кара да се чувстваш по-добре, това прави ;-).

Боби
« Последна редакция: Май 25, 2009, 01:48:36 am от Bobbie »

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #164 -: Май 25, 2009, 13:06:03 pm »
Мече със сигурност знач че в Плвен не правят PСR, дори и да го твърдят аз поне не им вярвам от както платих за него а получих резултати от тест за антитела. Както и да е това е описано много подробно в тема наречена "Не ходете при Веселин Пенков", която е от преди няколко години. Катедра генетика към медицинският в Плевен правят ДНК изследвания но точно PСR за хламидия не мисля че правят (не съм сигурна на 100%), но за него е много важно да бъде взета професионално пробата за теста. Както и да е по принцип това е най-сигурният тест за момента. А по повод на анти телата IgA и IgМ антителата показват наличието на някаква дейност това е притеснителното в случая, докато IgG антителата показват че е имало присъствие на бактерията някога в организма ти и титрите при него наистина могат да се задържат дори с години по-високи. Като цяло обаче пак повтарям, че съм много скептично настроена към плевенските лаборатории, които или имат вътрешна инфекция или се забавляват да изкарват болни от този бацил хората и то от години насам. В случая съдя не само от моят опит. За коките не са проблем за ЦС, но ако все пак има хламидия налична в организма то тогава тя трябва задължително да се излекува и тогава да се направи ЦС. За бельото и кърпите като дезинфекция може да ти служи гладенето.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #165 -: Май 25, 2009, 14:46:30 pm »
А по повод на анти телата IgA и IgМ антителата показват наличието на някаква дейност това е притеснителното в случая, докато IgG антителата показват че е имало присъствие на бактерията някога в организма ти и титрите при него наистина могат да се задържат дори с години по-високи. 
 Общо взето така се смята, но нещата не са така черно-бели. При вторична инфекция с хламидия например,напълно липсват IgM и въобще и при първична инфекция може да го няма, защото хламидията обикновено се носи по-дълго преди да се открие т.е. липсата му не означава нищо и затова не е препоръчително изследване за хламидия. 
IgA имат най-силна корелация, защото са най-бързо изчезващите при хламидия, но също може да се задържат с години при някои хора. Това че има статистическа зависимост не означава, че е така при всички. Статистиката показва процент, при които изчезват, но има и процент при които не изчезват толкова бързо. Въобще като става дума за подобни неща, много малко неща са абсолютно валидни за всички. Освен това има разлика между IgA в кръвта и във влагалищния секрет. Ако IgA остане с високи стойности, тогава се смята, че има хронична инфекция. В нейният случай IgA пада и затова лекарите са сметнали, че е по-вероятно да се е излекувала. Пак статистически, би трябвало да пада бързо, но и това е различно при раличните хора.

Б.
« Последна редакция: Май 25, 2009, 14:53:51 pm от Bobbie »

*

Starlet

• 1937
« Отговор #166 -: Май 25, 2009, 15:28:56 pm »
А по повод на анти телата IgA и IgМ антителата показват наличието на някаква дейност това е притеснителното в случая, докато IgG антителата показват че е имало присъствие на бактерията някога в организма ти и титрите при него наистина могат да се задържат дори с години по-високи. 
 Общо взето така се смята, но нещата не са така черно-бели. При вторична инфекция с хламидия например,напълно липсват IgM и въобще и при първична инфекция може да го няма, защото хламидията обикновено се носи по-дълго преди да се открие т.е. липсата му не означава нищо и затова не е препоръчително изследване за хламидия. 
IgA имат най-силна корелация, защото са най-бързо изчезващите при хламидия, но също може да се задържат с години при някои хора. Това че има статистическа зависимост не означава, че е така при всички. Статистиката показва процент, при които изчезват, но има и процент при които не изчезват толкова бързо. Въобще като става дума за подобни неща, много малко неща са абсолютно валидни за всички. Освен това има разлика между IgA в кръвта и във влагалищния секрет. Ако IgA остане с високи стойности, тогава се смята, че има хронична инфекция. В нейният случай IgA пада и затова лекарите са сметнали, че е по-вероятно да се е излекувала. Пак статистически, би трябвало да пада бързо, но и това е различно при раличните хора.

Б.

Не виждам някъде в постинга си да съм искала обяснения от дървени философи, които явно не си знаят добре уроците. А и става въпрос не за влагалищен секрет а за антитела в кръвта. Дори и антителата да падат то трябва след това да се потрети изследването за да се осигури правилната диагноза и да се изчака да се потвърди неносителството на хламидията или ако не може да се направи правилното тълкуване да се изпратят проби са ПСР. Писна ми от твоите теории на вероятностите и разтягането на локуми, момичетата искат разбираемо обяснение, а не надуване и неразбираеми и за самият пишещ приказки. Ако има носителство на хламидия наистина то тогава нещата въобще не са шега и не са за чесане на език и за задоволяване на егото на някои потребители от този форум.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #167 -: Май 25, 2009, 15:58:53 pm »
Момичета, хайде да не започвате пак с квалификациите. Темата е полезна. Нека не става поле за личните ви отношения, ако искате да съществува.
Моля!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #168 -: Май 25, 2009, 19:27:45 pm »
Не виждам някъде в постинга си да съм искала обяснения от дървени философи, които явно не си знаят добре уроците. А и става въпрос не за влагалищен секрет а за антитела в кръвта. Дори и антителата да падат то трябва след това да се потрети изследването за да се осигури правилната диагноза и да се изчака да се потвърди неносителството на хламидията или ако не може да се направи правилното тълкуване да се изпратят проби са ПСР. Писна ми от твоите теории на вероятностите и разтягането на локуми, момичетата искат разбираемо обяснение, а не надуване и неразбираеми и за самият пишещ приказки. Ако има носителство на хламидия наистина то тогава нещата въобще не са шега и не са за чесане на език и за задоволяване на егото на някои потребители от този форум.   
Обяснението би трябвало и да е вярно, освен че е разбираемо.Не можеш да и кажеш, че понеже сега има IgA значи има някаква дейност, нито че винаги само IgG остават, защото не е вярно. Вече съм написала, че дори да падат трябва да се направи пак, както и че не е майтап. Оцветеното в синьо няма никакво отношение към дискусията.

Б.
« Последна редакция: Май 25, 2009, 19:38:28 pm от Bobbie »

*
« Отговор #169 -: Май 26, 2009, 15:16:25 pm »
Здравейте момичета вчера посетих отново моята лекарка изписа ми Augmentin и Orungal за моите гадинки :Dпак си направих устата за ЦС ,но категорично отказа преди да има подобрение от лечението пак подчерта ,че са в огромно количество и не са един вид ,а 3.А другото което е има вероятност половинката да се е излекувал затова чакаме и неговата микробиология.И двамата останахме направо шашнати когато взехме спермограмата тя е почти идеална,а в пьрвата клиника казваха че е зле освем ин витро нестава и т.н.Сега нещата коренно се обьрнаха.Дано по-скоро свьрша това лечение за да видим кьде е причината да минава и ЦС,че само ме дьржи под напрежение.Много благодаря на всички които ми давате сьвети и напьтствия и вьв трудни за вас моменти ценя всяко мнение и още ведньж много сьм благодарна дано и аз мога да бьда полезна! :blowingdust:
« Последна редакция: Май 26, 2009, 15:20:45 pm от me4ko »
*

Starlet

• 1937
« Отговор #170 -: Май 27, 2009, 13:13:33 pm »
Обяснението би трябвало и да е вярно, освен че е разбираемо.Не можеш да и кажеш, че понеже сега има IgA значи има някаква дейност, нито че винаги само IgG остават, защото не е вярно. Вече съм написала, че дори да падат трябва да се направи пак, както и че не е майтап. Оцветеното в синьо няма никакво отношение към дискусията.

Б.

Обяснението ми е вярно и разбираемо и не съм твърдяла че понеже има IgA значи има някаква дейност, а че това предполага титъра затова и в първият си постинг съм споменала за сигурноста на ПСР теста. Ти просто повтаряш думите ми след мен, като избираш някакво изречение за което да се хванеш и което извадено от контекста на общият постинг звучи коренно различно. Добавяш и някакви минимални проценти вероятности и подробности които в 90% от случаите не са валидни защото като цяло са изключение от правилото, както знаем всяко правило си има изключение. По същият начин ако се задълбае в подробности ще се окаже, че все пак и ПСР си има недостатъци и не е 100% точен. За ПСР и антитела при хламидия има доста изписано в подробности из този форум още преди години и най-вероятно още преди някои хора да решат да учат микробиология или каквото и да е там. За пореден път те моля преди да се хванеш за мои думи помисли и прочети внимателно предишните ми постинги и не се хващай за единчно изречение извадено от общият контекст на думите ми. Ако нямаш какво да кажеш просто не казвай нищо а не търси поводи за спорове.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #171 -: Май 29, 2009, 10:47:26 am »
Здравейте момичета вчера посетих отново моята лекарка изписа ми Augmentin и Orungal за моите гадинки :Dпак си направих устата за ЦС ,но категорично отказа преди да има подобрение от лечението пак подчерта ,че са в огромно количество и не са един вид ,а 3.А другото което е има вероятност половинката да се е излекувал затова чакаме и неговата микробиология.И двамата останахме направо шашнати когато взехме спермограмата тя е почти идеална,а в пьрвата клиника казваха че е зле освем ин витро нестава и т.н.Сега нещата коренно се обьрнаха.Дано по-скоро свьрша това лечение за да видим кьде е причината да минава и ЦС,че само ме дьржи под напрежение.Много благодаря на всички които ми давате сьвети и напьтствия и вьв трудни за вас моменти ценя всяко мнение и още ведньж много сьм благодарна дано и аз мога да бьда полезна! :blowingdust:
Браво за спермограмата на мъжлето. Така и не каза за резултатите му за хламидията. На какъв гинекоголг ходиш? Ако не посещаваш някоя от специализираните клиники по стрелрилитет, добре е да си запишеш час и да го оставиш от там нататък те да се занимават с гинекологичните ти проблеми. Те най-добре знаят кое пречи и кое не на ЦС.

Боби

*
« Отговор #172 -: Май 29, 2009, 13:41:23 pm »
Привет мьжа ми сьщо имаше хламидия IgA 1.14 след по-леко от моето лечение IgA 0.88 и вече казват че няма проблем.Той имаше проблеми с ентерококите сега чакаме да му излезе микробиологията пьрво посещавахме клиниката в Плевен сега последните изследвания ги правихме в клиниката на д-р Щерев резултатите са много противоречиви в Плевен бяхме с мьжки фактор даже и с варикоцеле,а сега нещата се обрьщат и сьм обьркана на кого да се доверя.Ще направя и ЦС,но сега идва друг проблем трябва да проследя овулация последният ми МЦ беше на 18.04,а сега още не е дошьл не е мястото тук да питам за това,но след като има такова закьснение изместват ли се дните на ову.?
*

Starlet

• 1937
« Отговор #173 -: Май 29, 2009, 15:11:49 pm »
Привет мьжа ми сьщо имаше хламидия IgA 1.14 след по-леко от моето лечение IgA 0.88 и вече казват че няма проблем.Той имаше проблеми с ентерококите сега чакаме да му излезе микробиологията пьрво посещавахме клиниката в Плевен сега последните изследвания ги правихме в клиниката на д-р Щерев резултатите са много противоречиви в Плевен бяхме с мьжки фактор даже и с варикоцеле,а сега нещата се обрьщат и сьм обьркана на кого да се доверя.Ще направя и ЦС,но сега идва друг проблем трябва да проследя овулация последният ми МЦ беше на 18.04,а сега още не е дошьл не е мястото тук да питам за това,но след като има такова закьснение изместват ли се дните на ову.?

Моето лично мнение е че повече доверие може да се има на клиниката на д-р Щерев от колкото на плевенската и на изследванията правени в Плевен, но разбира се аз съм предубедена заради моите лични перипетии из Плевен. А и честно казано, колкото и тъпи изказвания да прави Щерев из медийното пространство знае за какво става въпрос и лекарите работещи там също. Иначе на въпроса за овуто да най-вероятно има изместване на овуто затова всеки цикъл си се гледа индивидуално сам за себе си тоест от първият ден, а не спрямо предходния така се установява и дали има някаква цикличност и закономерност в твоята овулация. За закъснението има ли някакво обяснение да не би вече да не се нуждаете от специалист по стерилитет  :D Успех!!!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #174 -: Май 29, 2009, 15:24:34 pm »
Теми за ову и споделяне има достатъчно. Както и за картинки. Моля придържайте се към темата!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #175 -: Май 29, 2009, 15:52:39 pm »
Цитат
...и честно казано, колкото и тъпи изказвания да прави Щерев из медийното пространство знае за какво става въпрос и лекарите работещи там също.
Бях чела някъде, че според д-р Щерев ентерококите могат да доведат до запушване на тръбите. Това обаче е много спорно твърдение - понеже виждам много противоречива информация. Мила, Мечко, ако имаш възможност попитай д-р Щерев за по-подробно разяснение, ще ми бъде интересно да науча.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #176 -: Май 29, 2009, 16:05:28 pm »
Извинявам се!Ще се постарая да бьда по-подредена .
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
« Отговор #177 -: Юни 22, 2009, 23:48:51 pm »
Момичета, моля за коментар на моят резултат от МБ:
Влагалищен секрет: Изолира се в голямо количество Enterociccus spp. Не се изолира Candida spp. Микроскопски препарат за влагалищна чистота: Изобилие от лактобацили, изобилие от епителни клетки, липсват левкоцити.
В момента съм на декапептил и умирам от ужас това, този резултат да не е диагноза, която да спре процедурата  :?
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #178 -: Юни 23, 2009, 16:53:10 pm »
Влагалищен секрет: Изолира се в голямо количество Enterociccus spp. Не се изолира Candida spp. Микроскопски препарат за влагалищна чистота: Изобилие от лактобацили, изобилие от епителни клетки, липсват левкоцити.
В момента съм на декапептил и умирам от ужас това, този резултат да не е диагноза, която да спре процедурата  :?
ами лекаря най-точно ще даде отговор на въпроса ти, но си мисля, че едва ли ще ти спрат процедурата. Кандидата и Ентерококите са често срещани бактерии ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #179 -: Юни 24, 2009, 08:16:42 am »
Цитат
В момента съм на декапептил и умирам от ужас това, този резултат да не е диагноза, която да спре процедурата
Силно се съмнявам, но лекуващият лекар си знае най-добре какви протоколи изпозлват.Нищо кой знае колкос страшно нямаш, не бързай да се шашкаш. Лекарят ще ти каже, но по принцип като нямаш левкоцити,значи организма ти не е видял проблем при наличието на ентерококите ( т.е. не се опитва да ги бори), а пък пише, че има голямо количество ентерококи. Аз бих го попитала дали има вероятност да е замърсена пробата.  Другото което може да е, при теб да са си част от средата и да не ти правят проблем. Виж че си имаш лактобацили както си му е редът.

ами лекаря най-точно ще даде отговор на въпроса ти, но си мисля, че едва ли ще ти спрат процедурата. Кандидата и Ентерококите са често срещани бактерии ...
ама тя няма кандида, така че са само ентерококите.

Б.