Момичета, вече не знам какво да си мисля. Приятелят ми днес беше на уролог-андролог и му споделил, че при мен се изолират ентерококи, на което доктора му казал, че има 3 вида такива, от които 2 са абсолютно безвредни и се срещат при всяка едва ли не 2-ра жена. Третия вид бил опасен, но се срещал ужасно рядко. Та той казал, че трябвало да се разбере кой точно вид ентерокок е излолиран, но едва ли бил този третия (понеже наистина бил много рядък). Взел му е проби за посявки и кръв, но резултата ще излезе след седмица. Но все пак може при него да не се изолира този ентерокок, понеже доколкото знам е напълно възможно единия да има по-силен имунитет и да не го задържа. Та , ако не се разбере при него, аз как ли да разбера какъв вид е, след като където и да съм ходила по лекари, те не подразделят бактериите на подвидове. Чела съм, че много трудно се трепе тази гад, а уролога-андролог казал, че не е проблем да я има. Аз както вече казах, нямам абсолютно никакъв симптом за притеснения ( слава, Богу), но си мисля дали само не обикалям кабинети, лаборатории, антибиотици, вагинални таблетки и т.н. за нещо, за което самите лекари си противоречат. ( И в нета видях доста различни мнение - едни казват не е проблем, други че води до стерилитет). Въпроса ми е - има ли момиче, което да е забременяло с тях или без тях, на кмоето не са му правили микробиология по време на бременността и така и не е разбрало дали е "чисто". Доста объркано се изразих, но и аз съм вече доста объркана. Наистина медицината се оказва - наливане на средства в бездънна яма.