0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: помогнете ми
« Отговор #20 -: Декември 20, 2008, 16:34:57 pm »
Лори, мила, точно така - депресията е болест и може да бъде тежка болест, затова не й се оставяй! Бързо намери друг специалист и не допускай повече толкова силна емоционална обвързаност. Специалистът трябва да ти помогне, а за да стане това не може да има обвързаност, не и по начина, по който ти си я приела.
Успех и вземи мерки.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #21 -: Декември 20, 2008, 16:42:42 pm »
лекарят не може да ти бъде приятел. ако един психиатър или психолог стане приятел на всички свои пациенти - ще полудее от претоварване.

намери си добър лекар, който да те лекува медикаментозно и не си прави шеги с хората (изпих малко хапчета, знам, че няма да ми навредят, ама да й привлека вниманието!), защото видя какво постигаш така - само ги отблъскваш от себе си.

ти пишеш, че си родила дете преди 7-8 месеца - вярно ли е?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #22 -: Декември 20, 2008, 17:37:34 pm »
НЯМА МНОГО ХОРА В ТАЗИ ТЕМА ЗНАЙТЕ ЧЕ ДЕПРЕСИЯТА Е БОЛЕСТ КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ И МОЖЕДА СПОЛЕТИ ВСЕКИ

Това ми прозвуча като пожелание.
Недей с този сърказъм.Всички тук са за да споделят и да намират решение на проблемите си.
С риск да се повторя казах,че съжалявам ако ще те засегна с моя въпрос.
Беше пестелива относно подробностите около тази случка и се наложи да гадая.
Дори и да бях права нямаше да гледам с" лошо око към теб".
Все пак не се надявай на кой знае каква помощ от нас ако ти самата не желаеш да си помогнеш.
Леко е на душата когато споделяш-пак е един вид облекчение.
А лично моето мнение (вече)е,че имаш комплекс.
Предполагам,че рано си останала без майчина ласка и търсиш човек който да я замести.Искаш цялата любов на света само и единствено за себе си.
Ако се оттърсиш от този егоизъм и гледаш по-широко ще си помогнеш доста.
АЗ се преборих така и ти пожелавам и на теб.
Всеки рано или късно изпада в депресия която потушава по един или друг начин.
Тук си защото търсиш съчувствие и подкрепа.
Аз също съм тук да споделям и ако мога да помогна с мнение.
Ще се радвам искренно скоро да излезеш от това състояние и да бъдеш пълноценен човек.
Длъжна си да направиш усилие поне за детето си-то не страда по-малко от теб.
Желая ти скорошно въстановяване и ако имаш нужда пиши-може по този начин да си помогнеш също. :wink:
*
« Отговор #23 -: Декември 21, 2008, 11:32:52 am »
благодаря ви моми4ета съжалявам ако съм ви обидила на никого не желая зло а само добро просто пове4ето хори си мислят 4е това е поредната прещевка
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #24 -: Декември 21, 2008, 19:46:10 pm »
Здравей Лори!

Познатата ми се е влюбила в психоложката си и пробвала по всякакъв начин, да и спечели вниманието, включително досаждала с постоянни телефонни обаждания… Накрая психоложката не издържала и я поканила разговор… На срещата обаче, най-изненадващо за познатата ми, която била щастлива от предстоящия разговор, имало полицаи и тя изведнъж се оказала обвинена в незнам си какъв си тормоз и и бил забранен всякакъв опит за контакт с въпросната психоложка… Официално!Сериозна работа... Още един удар за познатата ми! Тя се почувствала предадена, наранена и всичко останало… Но това било отдавна, междувременно познатата ми успяла да излезе от кризата, в момента учи психология в Австрия и тема на дипломната и работа са точно случаи на насилие и опити за изнудване от страна на хора, считащи се за жертва :-)
Интересното е, че (както казва Zayak3) , психоложката била млада и все още без особено голям опит… Предполагам, че и твоята лекарка е в началото на кариерата си, или?

Относно депресията – според мене отдавна са отминали времената, в които се е гледало несериозно на този вид заболявания! …
Но тъй като„депресия” е използван много често и в различни ситуации израз,  цари мнението, че това е съвсем обикновено временно душевно състояние (или вид „лошо настроение”), което всеки е изпитвал някога и затова всеки смята, че може да говори от собствения си опит…
Разбира се, има разлика между:
„депресията”, която получаваме в тежки за нас житейски ситуации и се изразява, например, с обезкуражаване,  липса на радост и лошо настроение и
„депресията” в медицинския смисъл на думата, която е доста сериозно заболяване и дори е опасно за живота! В случай на заболяване задължително трябва да се потърси помощ!
Но между двата вида депресия – и в разговорния смисъл на думата и в медицинския, има нещо общо: (1)със сигурност имаме нужда от помощ; (2) от нас, нашето желание и нашите усилия зависи, дали ще се справим и за колко време!!!

Медикаменти или лекар могат да ти помогнат временно, но решението на проблема е във тебе.

Дано не ме разбереш грешно – не казвам, че трябва да се стягаш, всеки има право, да бъде понякога слаб! Казвам, че е много важно, да поискаш да излезеш от тази ситуация и да повярваш в собствените ти сили, да се справиш с това!

Искренно ти пожелавам успех и по-слънчеви дни!
« Последна редакция: Декември 21, 2008, 19:49:24 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #25 -: Декември 21, 2008, 21:39:13 pm »
благодаря ти искам разбира се да съм добре всеки го иска но сега ми е малко тежко надявам скоро да ми мине но моята бивша лекарка има достатъчно стаж и е много добра незнам дали е постъпила професионално или не тя си знае като ми пишеш за твоята позната все едно пишеш за мен надявам се да не се стигне чак до ограничителни заповеди благодаря ти вие много ми помагате като ми пишете
*
« Отговор #26 -: Декември 22, 2008, 00:44:39 am »
добър вечер немога да спя момичета мисля си само за нея какво да правя дайте савет моля ви
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #27 -: Декември 22, 2008, 08:19:56 am »
Лори опитай с друг лекар.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #28 -: Декември 22, 2008, 09:23:04 am »
ВЕЧЕ ХОДИХ ПРИ ДРУГ АМА КАТО НЕЯ НЯМА
« Отговор #29 -: Декември 22, 2008, 09:29:29 am »
Мила пишеш ,че не си готова да се разделиш със семейството си заради нея.Тогава мисли за семейството си,доколкото разбрах си и майка  ,детето
ти е НАЙ-ВАЖНО на  света.Аз все още немога да разбера какво точно става с теб и затова немога да кажа нищо повече.
*
« Отговор #30 -: Декември 22, 2008, 09:44:03 am »
ДА ТАКА Е И АЗ СИ ГО ГЛЕДАМ И ОБИЧАМ, НО ТЯ Е МНОГО ПОСЛУШНА И МИ ОСТАВА ДОСТА ВРЕМЕ А И СЕГА Е ЗИМА НЯМАМ МНОГО КОНТАКТИ С ХОРА, ДА СИ МИСЛЯ ЗА НЕЯ
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #31 -: Декември 22, 2008, 10:17:14 am »
дадохме ти вече най-добрия и единствено възможен съвет - отиваш при друг лекар и започваш лечение! имаш малко бебе и си длъжна да се излекуваш заради него! скоро след като започнеш медикаментозното лечение, ще почувстваш голямо подобрение.
заеми се веднага!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #32 -: Декември 22, 2008, 10:35:14 am »
Не знам дали моят съвет би ти помогнал, но все пак: много си се фиксирала върху нея, опитай се да си изместиш вниманието.
*
« Отговор #33 -: Декември 22, 2008, 10:59:57 am »
ok, благодаря ви, няма да ви занимавам повече
« Отговор #34 -: Декември 22, 2008, 11:19:34 am »
ok, благодаря ви, няма да ви занимавам повече
С това нищо няма да постигнеш....отново бягаш от проблема....
Момичетата ти дадоха съвети :) Ти какво точно очакваш, Лори ?
Как можем да ти помогнем, и то по интернет....няма как.
Ти сама трябва да си помогнеш - реално - и начина е със специализирана лекарска помощ.
Надявам се скоро да пишеш относно промените и преодоляването на проблема !
*
« Отговор #35 -: Декември 22, 2008, 11:23:06 am »
не съм искала да обидя никой,извинете ме от лекарствата съм раздразнителна,но виждам,че вече няма какво да ме посъветвате,да ще се справя и се надявам да успея, и то бързо,че КОЛЕДА идва
« Отговор #36 -: Декември 22, 2008, 11:58:58 am »
Никой не си обидила, просто събери сили, мобилизирай се и работи по преодоляване на проблема...ще се справиш !
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #37 -: Декември 22, 2008, 12:08:34 pm »
не съм искала да обидя никой,извинете ме от лекарствата съм раздразнителна,но виждам,че вече няма какво да ме посъветвате,да ще се справя и се надявам да успея, и то бързо,че КОЛЕДА идва

Консултирай се с лекар и за лекарствата, които приемаш. След като имаш такъв проблем, не би трябвало да си раздразнителна от тях, а напротив. Всъщност аз не знам какви лекарсва пиеш, де.
На теб ти трябва спешна консултация с лекар.
Надявам се, да успееш да се стабилизираш. До голяма степен това зависи само от теб. Съпруга ти не ти ли помага, не споделяш ли с него? Или пък с твоите родители? Да се обърнеш към майка си, също помага, сподели с нея и намерете решение.
Ние тук особено не можем да ти помогнем. Съвет ти дадоха много момичета.

Успех.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #38 -: Декември 22, 2008, 12:20:05 pm »
междудругото,сигурно се чувства виновна и е решила да ми прати sms в който ми желае да намеря и задържа до себе си хората,които заслужават любовта ми,тя смята, че не е от тях,бях доста изненадана,приятно
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #39 -: Декември 22, 2008, 13:00:49 pm »
И аз мисля като Осиана, че лекарствата не би трябвало да те правят раздразнителна... От скоро ли ги вземаш?

Прави впечатление, че не пишеш почти нищо за семейството си...
[...]  Надявам се, да успееш да се стабилизираш [...]  Съпруга ти не ти ли помага, не споделяш ли с него? Или пък с твоите родители? Да се обърнеш към майка си, също помага, сподели с нея и намерете решение.
[...]
Пиши нещо за това...

Потърси ли друг специалист?

Предполагам, че това те дразни, но и аз мисля следното:
Не знам дали моят съвет би ти помогнал, но все пак: много си се фиксирала върху нея, опитай се да си изместиш вниманието.

В момента изглежда си по-добре, защото си получила смс от нея, а това е малко опасно...
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 13:16:49 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."