0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

лечение в Майчин дом
« -: Декември 18, 2008, 14:11:06 pm »
Здравейте момичета,нова съм,но съм по този път от 2002 г.,правя лапароскопии и пластика,има ли и други като мен.?Аз ходя при проф.Налбански
Re: лечение в Майчин дом
« Отговор #1 -: Декември 18, 2008, 14:27:54 pm »
Здравей миличка .Моите лапароскопии  също са направени в Майчин дом.Прави ми ги доктор Начев.Сега се радвам вече на малко момченце след девет години стерилитет.В този форум ще срешнеш разбиране и подкрепа независимо при кой лекър ходиш.Всички момичета са много мили и добрички и ще ти помогнат с каквото могат .
« Отговор #2 -: Декември 20, 2008, 01:57:00 am »
Здравей,
правих си лапароскопия в Майчин дом преди 2 седмици, при д-р Пъневска, в отделението на втория етаж.Тя и проф. Налбански правят лапаро.Мисля че са добри специалисти ,но условията в отделението /имам предвид възможността да си вземеш душ /не са много розови.Докато сигнеш до банята минаваш през една катакомба - разхвърлни болкуци изостанали от години и е гадничко...дано ги разчистят
*
« Отговор #3 -: Декември 20, 2008, 09:59:36 am »
В"Майчин дом" преди повече от 10 години ми направиха първото лапаро под опеката на др.Тюфекчиева-странна особа,но много добър специалист.
Тогава тази клиника беше под всякаква критика и предстоеше ремонт.
Дано сега условията са по-добри.
Относно лекарите там имам само добри отзиви най-вече от доц.д-р.Карагьозов.
Стискам палци лечението ти там да даде добри резултати и скоро да се похвалиш.
« Отговор #4 -: Декември 20, 2008, 16:12:39 pm »
Здравеите,Бях на лапароскопия и находката е от ляво сраснат яичник със срасната тръба ,пропускаща контраст и запазен фибрален апарат,В дясно добър яйчник с овулация ,пропускаща тръба със запазен фибрален апарат ,но раздута и без подвижност-някой може ли да ми обясни и възможно ли е да забременея?
*

bori_qna

• *
  • 18
  • Всичко има смисъл
« Отговор #5 -: Януари 16, 2009, 14:58:07 pm »
Здравейте, днес се регистрирах в този интересен сайт. Въпросът ми е дали някой знае къде в Пловдив се извършва пластика на маточни тръби. Моите са сраснати, това ми каза докторът след лапароскопията. И ако някой знае, каква е цената на тази пластика?
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #6 -: Януари 16, 2009, 21:35:32 pm »
Здравейте, днес се регистрирах в този интересен сайт. Въпросът ми е дали някой знае къде в Пловдив се извършва пластика на маточни тръби. Моите са сраснати, това ми каза докторът след лапароскопията. И ако някой знае, каква е цената на тази пластика?
е нищо ли не напрвил този доктор като ги е видял, че са срастнали? 8O
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #7 -: Януари 17, 2009, 00:59:18 am »
Първото аз съм от Пловдив и не бих препоръчала лапаро или пластика в този град. Правила съм лапаро в "Майчин дом" което беше направено от сина на професор Налбански а пластиката от самия професор Налбански. Но бих препоръчала техния колега д-р Филипов който по мое мнение е добър при положение, че прави оперативно лапаро с две дупчици а не с три както е обикновенно. А и професор Налбански е на преклонна възраст.
Жена която мечтае
« Отговор #8 -: Януари 17, 2009, 05:38:29 am »
Но бих препоръчала техния колега д-р Филипов който по мое мнение е добър при положение, че прави оперативно лапаро с две дупчици а не с три както е обикновенно. А и професор Налбански е на преклонна възраст.
Това за "дупчиците" звучи несериозно.

lb2f
*

bori_qna

• *
  • 18
  • Всичко има смисъл
« Отговор #9 -: Януари 17, 2009, 10:42:12 am »
е нищо ли не напрвил този доктор като ги е видял, че са срастнали?
Нищо не е направил, защото: На прегледа с вагинален видеозон си е мислел, че имам киста на яйчника, и след това е видял, че е срастване. Не бяхме коментирали, ако се окаже друго какво ще правим. Пък и в тази клиника, т.е. "Торакс" в Пловдив, не зная дали правят пластики на тръби.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #10 -: Януари 17, 2009, 11:25:02 am »
Нищо не е направил, защото: На прегледа с вагинален видеозон си е мислел, че имам киста на яйчника, и след това е видял, че е срастване. Не бяхме коментирали, ако се окаже друго какво ще правим. Пък и в тази клиника, т.е. "Торакс" в Пловдив, не зная дали правят пластики на тръби.
:balk_159:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

angel78

« Отговор #11 -: Януари 17, 2009, 13:20:26 pm »
здравейте моми4ета и аз се вмъквам в ва6ата тема,изкам да ви попитам при запу6ени тръби ли се прави лапаро?
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #12 -: Януари 17, 2009, 21:45:19 pm »
как така не бяхте коментирали. 8O
след всяка констатация ли ще се подлагаш на лапаро, пластики, операци............
недоумявам как така се стига до лапаро и не се коментират вариати. аз лично дадох карт бланш на докторите да правят каквото е необходимо, а не да ме уведомят за проблемите след това, но въпрос на разбиране и комуникация между пациет и доктор.
*

bori_qna

• *
  • 18
  • Всичко има смисъл
« Отговор #13 -: Януари 17, 2009, 22:19:42 pm »
Нямам намерение да се подлагам на лапаро скоро, може би грешката беше от части моя, че се предоверих веднага на доктора, а може би е трябвало да се поровя по сайтовете. Аз съм диабетичка и си мислех, че това че не мога да забременея е от това, и като ми каза докторът, че имам киста и аз се съгласих веднага. Сега съм решила да потърся друг доктор, но не зная къде и към кого да се обърна.
*
« Отговор #14 -: Януари 19, 2009, 14:19:50 pm »
здравейте моми4ета и аз се вмъквам в ва6ата тема,изкам да ви попитам при запу6ени тръби ли се прави лапаро?

И не само. Лапароскопия се прави с цел да се диагностицират и/или лекуват различни заболявания в коремната кухина.

А понеже темата е за лечение в Майчин дом - София.
Преди близо 3 години правих лапароскопия, а след това и пластика при проф. Богдан Налбански.
Таях голяма надежда, че пластиката ще реши проблема ми. Така ме уверяваше самият Налбански. Но уви. Две години по-късно, след като направих цветна снимка, а няколко месеца по-късно и още една лапароскопия при Д-р Александров - Варна, се оказа, че така нареченият професор си е оставил ръцете, все едно съм била опитно зайче. :x
А за грубото му отношение към пациентките нямам думи. Нямаше момиче, което да не е излязло от кабинета му разплакано и сринато емоционално. На мен лично, ми каза, че в корема ми е пълен гювеч  и ме прати да си осиновявам дете. Не мога да опиша това, което преживях емоционално след срещите си с него и колко сълзи изплаках. А за ин-витро дори не даваше да се споменава, защото бил твърдо против "изкуствените работи". А същият този проф. Налбански, който размахваше ръце против АРТ, сега е член работната група за фонд "Асистирана репродукция"   :x
Незная за кой път ще кажа - това за мен не е лекар! Един лекар, няма право да се държи така с пациентите си! Отиваш при него с искрица надежда, а той те довършва отвсякъде като ти казва, че никога няма да забременееш!
Когато си тръгвах от отделението, казах, че един ден ще изпратя снимка на детето, което той каза, че никога няма да имам.

Ако някой има въпроси към мен, насреща съм.
Четете, питайте, събирайте мнения и информация, преди да сте направили грешка.
Като мен. Аз се доверих на един-единствен човек - гинеколожката си. И сгреших.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #15 -: Януари 19, 2009, 21:20:58 pm »
Здравейте момичета!Интересна темичка се е заформила....И моята лапароскопия беше в Майчин дом, през юни 2008, направи я д-р Емил Филипов.Условията наистина са ужасни, но пък персонала беше много любезен.Но...лекаря ми...ами кво да ви кажа, хвалиха ми го за много добър, и може и да е така, обаче комуникацията му куца.За 4-те дни които прекарах там, го дебнех из коридорите, за да ми обясни какво е положението, понеже беше говорил само с мъжа ми и майка ми- с мен не.Дори не дойде да ме види и да ми се "отчете" кви ги е свършил из корема ми.И понеже се сещате мъжа ми какво е разбрал и как го е разбрал/развален телефон/, аз исках да говоря с лекаря си.В крайна сметка в деня на изписването ми успях да го хвана за буквално 5 минути, в които не можах да го питам нищо.Обясни ми на две на три.Препоръча ми операция за отпушване на тръбите и това е/оказа ли се запушени, но били хламидиални сраствания и не посмял да пипа/.А по-късно, като си препрочетох с 300 зора протокола и поразрових в интернет, за да си преведа някои работи, няма да ви казвам как се втрещих като се оказа, че имам ендометриозни огнища.Той нищо не беше ми казал за тях.А се наложи да отложа операцията, и понеже той каза, че не е спешна, не се притеснявах.Да ама сега се притеснявам и едва дочаквам да ми дойде часа за Влдимиров.
Това са моите впечатления.Правете си изводите.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #16 -: Февруари 02, 2009, 10:06:27 am »
Здравейте мили момичета
относно лечението в Майчин дом да ви кажа и аз сам потресена.Ноември 2008г.ми правиха операция заради кисти и ендометр. и оплетени тръби и кво ли още не.Но по темата - за тези д-ри които го споменавате да ви кажа честно не сам ги и чувала.Мен ме оперрира д-р Божилов и неговия екип(за което естествено си платих).Те работят на 9 етаж там са и стаите му.Някой от вас дали е бил негов пациент?Можете ли да споделите мнение за него?
А относно самата болница и сестрите - ПЪЛЕН ПОТРЕС :? :( :x :?
*
« Отговор #17 -: Февруари 05, 2009, 11:32:15 am »
Здравейте момичета, искам и аз да споделя своите впечатления от Майчин дом с цел ако мога да бьда полезна на някой който се интересува. Става въпрос за 10 и 14 етаж, които ми се наложи да посетя за добро или лошо. Там усетих наистина увереността на докторите в своя професионализъм и просто им повярвах, което наистина е много важно за пациента. За мое най-голямо съжаление ми откриха/потвърдиха съмния за изключително лоша диагноза на плода, който носех и се наложи абразио. Хубавото в цялата тази история е, че това се откри от тях доста рано (в 11 седмица) и всичко приключи бързо и леко. Само за сравнение мога да кажа, че за да се реша на това (което беше изключително тежко решение за мен)предварително обиколих почти всички частни и държавни клиники и болници в София за мнение, че не е някаква грешка. Включително и в Шейново, кьдето след 3 часа чакане за платен прием ме претупаха буквално за 2 минути въпреки че предварително ги бях предупредила за съмненията за тази диагноза и при тях сьм за второ мнение. Отговорът след 2 минутен УЗ преглед беше "Няма нищо, гледайте си живота! И пратете много поздрави на тези, които са ви открили диагнозата и им кажете да не се правят на големи специалисти!" Не ми дадоха никакъв документ от прегледа - остана ми само бележката за платената сума от 30 лв....
Докато лежах в Майчин дом бях свидетел на момичета, на който им се налаше да прекьснат бременността си по медицински показатели в 23-24 седмица, когато вече нещата не са толкова прости. И то само защото до този момент "всичко им е било наред" според техните "добри генеколози", които са ги наблюдавали...
Разбира се, има огромна разлика в обстановката и не толкова в отношението на лекарите от Майчин дом с новите и лъскави болници и "любезното" отношение там, но е факт че опита и дългогодишната практика в Майчин дом са признати...важното е да попаднем на правилния доктор! Винаги търсете повече от едно мнение! :goodluck:
*

*слонче*

• 1764
« Отговор #18 -: Февруари 05, 2009, 20:49:16 pm »
Винаги търсете повече от едно мнение!
ТОва е задължително, когато човек е на кръстопът и трябва да взима тежки решения.
dsd ,пожелавам ти успех следващия път и да прегърнеш своята рожба жива и здрава.
*
« Отговор #19 -: Март 05, 2009, 13:47:38 pm »
Здравейте момичета, имам молба ако някоя от вас скоро е правила лапароскопия при др Начев от МД да ми пише как е минало и дали е доволна от този лекар. От вчера незнам на кой свят съм, след 2 хидротубации се оказа, че тръбите ми изобщо не пропускат и док. без много да ми обяснява само каза че положението е лошо и ме насочи към лапароскопия при Начев. Да, обаче от вчера не съм спряла да чета и нищо хубаво не намирам нито за тази болница, нито за този лекар. Дори още не мога да повярвам, че имам такъв проблем-нямам хламидия, нямам коремно операции или оплаквания, не ме боля при хидротубациите , а резултат-НИКАКВА ПРОХОДИМОСТ :( и затова сега място не мога да си намеря от притеснение. Извинявам се за дългите обяснения и се надявам някой да ми отговори.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url