Здравейте момичета!
Пиша да ви информирам за невежеството в "майчин дом"-София...вече ви писах,че съм бременна и даже получих честитки..Уви в майчин дом вместо подпомагане и реална оценка на състоянието ми след три прокървявания ,получих единствено психически тормоз,граничещ с изтезание с цел да се съглася на абразио.Извинете ме за резкия тон,но съм доста афектирана..Препоръчвам ви да отидете ,където и да е да ви следят бременността само не и в "майчин дом"..Ето и моята история накратко:
По мои изчисления трябва да съм била в пета седмица,когато получих първото кървене..Отидох в спешното.Там някакъв дъртак се развика,че "това' било мензис и изобщо не могло да бъде сигурна дали съм бременна,защото две черти на теста винаги имало./???!!!!
/Следващите дни ходих при Петров във поликлиниката на първия етаж.По принцип съм при Клисурски,но тогава беше болничен..В четири последователни дни не можа да види ,нито той нито разни други плоден сак,а си правих 2 изследвания и калкулатора показа,че хормона се удвоява на 39.6 часа..В спешното бяха видяли "някакво си сакче"все пак,а долу се чудеха какво изобщо са видели в спешното?!!!Както и да е в един от следващите дни ме прегледа друг "лекар",който по собсвените му думи бил "късметлията "дето видял бебето и всияко си отговаряло по седмици..Всичко било наред..петров ми изписа сутрин и вечер по два утрогестана..За зла участ след нчколко дни получих кървене отново и Петров каза,че било кухо яйце и се налага спешно абразио..На следващия ден чаках 2.3 часа пред 210 кабинет за хоспитализация..Когато влезнах в кабинета ме прие сърдита лелка,на която след като и казах,че от болницата искам потвърждение за състояниетоп ми преди абразиото,злобно изсъска,че не съм за този кабинет и ме изпрати в 216 кабинет на видеозон.Като влезнах там едвам уговорих други две лели да ме прегледат,защото са ме изпратили при тях.Те пък спореха,че съм за 210 кабинет..както и да е направихаотново,за ми снимка и заклиучиха,че има голямо отлепване..
Върнах се 210 каб.После се качих в болницата на петия етаж..Малоумията и дебилизма на персонала,обаче не свършват до тук..Първото,което ми казаха на етажа за четирите снимки,които представих беше че те са със "съмнително качество".Един вид ходиш да плащаш по 25лв.за ехограф,което изобщо не ти е от полза.Там просто отчитата нчкаква дейност,колкото да си вземат заплатата накрая и ей така си запълват времето с изгрички на "чичо доктор"..На 5-я етаж една специализантка след преглед на техния ехограф потвърди диагнозата "кухо яйце"..Каза ми,че има жълтъчно тчло,което е огромно,а няма ембрион..Бях се подготвила за абразио на другия ден,когато между другото беше и рожденният ми ден..Държаха ме гладна и жадна до 12ч.и от предишния ден...Дочаках вездесъщия преглед "по средата" на рожденния ми ден-гладна и жадна...Прегледа ме някакъв си дуковски..На 33г.съм,а за първи път в живота си чух,че имам двурога матка/а и друг път съм била на абразио там/...Установо и някакъв извънредно удебелен септум/преграда/,за която се усъмни,че може да е миомен възел..За капак на всичко заяви,че ЯСНО СЕ ВИЖДА ЕМБРИОН...В този момент нервите ми НЕ издържаха,но си замълчах..Някаква д-рка с К.,каза че можело да се изчака за евентуална поява на сърдечен ритъм..изпратиха ме пред 223 кабинет за консултация с анестезиолог..Там гнева и мъката ми се отприщиха и си поплаках..Едвам говорех докато нахаканата анестиложка ме разпитваше за болести,алерги и други такива..Дойде мъжът ми и се качихме заедно да говорим с дуковски...Онзи каза,че на другия ден абразиопто е задължително,всякаш К. не беше казала преди 30мин.,че ще изчакат...Същата К.,вчера преди да ме пуснат да се прибера вкъщи за два дни,преди да назначи абразиото за понеделни,даже не си направи труда да пусне звука на ехографа.Домързя я да натисне едно копче?!!!И то в момент,когато става дума за човешки живот?!!!даже си говореше по джи ес ема с дъщеря си ,докато ме преглеждаше...Последната и реплика със специализантката беше че в матката ми било пълно с "такива красоти",като за предпоследната мога да твърдя,че преглеждаше доста грубичко..
При това положение момичета ще откажа абразиото,ще абортирамн с хапчета след преглед с частен лекар/световно доказан/и КРАКЪТ МИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПИ В "майчин дом"..
Успех на всички и добре подбирайте шаманите и фелдшерите...Изобщо най-добре посещавайте специалисти,но не и от майчин дом.Там лекари не съществуват..Единствено шамани,които "хвърлят боб",за да разберат "как си"?!!!Представете си даже ми бяха казали сама да преценя далиу ми правят абразио или не ,при положение,че вече бях подписала съгласието?!!!В майчин дом НЕ може да разберете даже дали сте бременни,момичета...В такава държава живеем..Имам чувството,че в "майчин дом" са стигнали комунизма,не работят=играят си на чичо доктор ,а искат и парички?!!!Кой плаща за да го гледат умно и да му дрънкат глупости...Там е,като да гледаш и да не вярваш на ушите си..Това е-даже миналата нощ една жена избяга през нощтта и е родила у тях сама..Не се учудвам,може би и тя е имала повод да се усъмни във "високия специализъм" и "златните ръце" на шаманите от "майчин дом"...