Здравейте от нас с пожелание за хубав завършек на седмицата.
Мешко, не се притеснявай за това. Ще си проговори детето. Аз самата съм проговорила доста късно. Имам един запис на касетка, на който съм на 2г и 3мес. и говоря с много малко думи и трудно-разбираемо. Дори любимата ми баба се е шегувала с мен, че съм "нямо дете", защото на всичко съм казвала
ъ - ъ - и на водата, и на играчките. Просто
ъ-ъ е означавало всичко, зависи какво съм сочела с пръст. Е,
Мешко, не се познаваме, но те уверявам, че сега съм доста приказлива.
Просто съм проговорила на около 3 год.
А сега, позволете ми да споделя. До сега не си позволявах да хленча тук, а само в "недоносената" тема, защото там се чувствах в свои води. Но сега ще си похленча в седмичната, защото това няма нищо общо с недоносеността, а и тук пишат повече момичета, които пък са и по-опитни.
Така, от 22.11. Михаела е с хрема, а три дни по-късно и с кашлица. Няма Т.
Водя я при две педиатърки. И двете минават за добри в града ни, едната е с дългогодишен опит (лекувала е и мен някога). Другата също е опитна и е неонатолог. И двете я слушат на слушалка и ме уверяват, че дробовете и са чисти, че възпалението е на лигавицата и на дъгите на гърлото. Било от зъбите.
E, добре де, ама това ми звучи несериозно.
Детето кашля интензивно, особено когато спи, но без да се буди. А щом кихне, от носа и теква водопад от безцветен секрет. Пускахме микробиология и на носен, и на гърлен секрет - нищо - нормална била флората. Всъщност, за около седмица нямаше кашлица и хрема, в някои дни е по-слабо, но от една седмица отново се започна. Днес отново бяхме при док. Пак казва, венците и били възпалени, мъчат се да избият горните зъби. До сега давах сироп Хустагил, физиомер спрей за нос, черни капки, Пулмекс за мазане. Сега сменихме със сироп Димекс, Тантум верде спрей и Калгел.
Дори до такава степен ме тресна параноята, че си внуших, че детето ми има Коклюш. Не ми се смейте.
Това от една страна, от друга - повръщане и редуциране на тегло. И така за 1 месец от 6500г, Михаела вече е 6380. Не ще да яде.
Още щом вкарам първите 1-2 лъжички и и се повдига. Ако пък вземе, че се разяде, то след това ми го връща обратно.
Питанката ми е да и въвеждам ли нови храни, защото аз знам, че нова храна се въвежда само на здраво дете. А док ми казва: "ама тя е здрава!" Аз не я намирам здрава. Съответно от 1 месец съм спряла захранването. Ако ви кажа колко малко храни съм въвела, ще ми се смеете. (ябълка, круша, банан, каша ориз, каша елда, картоф, морков, тиквичка, броколи - толкоз)
В същото време детето си е много жизнено и енергично, пълзи из къщата и постоянно се изправя сама, стига да си намери опора. Най се кефи да стои права в кошарата си и да пристъпя от крак на крак, както и да ходи настрани вътре, придържайки се за стените на кошарата. И сега е права и ми се хили, а аз се маймуня.
На всичко отгоре аз тия дни ходя да си прави едни пломби, корони и т.н.
Лелеее, дано не съм ви отегчила много. Ако някой е успял да изчете всичко това - огромно благодаря.