Според мен , не само възрастта е дискриминирана в нея .
3.10.1. вагинални/цервикални инфекции, тазово-възпалителна болест при жената; - не ми става ясно ако инфекцията е излекувана отново ли си извън борда.
3.10.3. нарушения в кръвосъсирването;- от тук си правя извода че една доказана тробофилия те прави с контраиндикации.
Как мислиш , правилно ли е тълкованието ми?
[/quote]
Когато става въпрос за различни заболявания които не позволяват извършване на процедура, според мен следва те да не са налични към момента на процедурата.
Като считам, че възрастовото ограничение е дискримнационно изхождам от Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г.) от Закона за защита от дискриминация - Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.
Възрастта не е медицински критерий според мен, а и не е правилно за едни процедури ограничението да до 43г., а за други 45 години.