Обаче досега говорят само за репликата за ин виво и ни дума за фонда, явно се търси скандала и това е...
Така е, момичета. Разбира се, че е така. Естествено, че медийния интерес е повече около самия скандал. Така е, от както свят светува. Всяко общество е гладно за хляб и за зрелища. Нищо ново!
Ами каза го и Жоро Неделчев (бившият гл.редактор на Плейбой), който сега е "в ролята на бармана". Каза, че
благодарение на този скандал обществеността научи за значимия проблем на семействата, борещи се за дете. Не го цитирам дословно, но това беше смисълът.
В началото на изминалата седмица пуснах до русенските печатни медии информация за случилото се пред НДК, за това как сме "задръстили" пощата на няколко институции от картички. Лично говорих с две журналистки, едната и преди е писала за нас и видимо прояви интерес. Е, знаете ли какво публикува тя в крайна смека - нищо от това, за което аз и говорих. Пусна статия на 2-ра стр. на "Утро" с изведено заглавие на първа: "Д-р Руденко Йорданов се извини за гаврата "in vivo" и подзаглавие "Русенският депутат подкрепя фонд за ин витро, но гласува "въздържал се".
Не можах да проследя във в-к Бряг дали излезе нещо по темата.
За жалост, това е положението. Каквото и да си говорим тук, журналистите винаги търсят някакъв скандал - иначе новината няма да привлече вниманието. Явно това си е правило при тях.
Относно защитата на редколегията на Слави Трифонов - тук бих се разграничила.
Подкрепям Слави Трифонов като общественик и съм му благодарна, че зае нашата позиция в конфликта с властта, но не приемам вулгарния и циничен изказ на сценаристите му. Не е допустимо според мен да използват думи като боклуци, ла...ри идруги подобни!