Иска ми се да мога да пиша по темата беземоционално.Да се опитам да погледна отстрани и отгоре.Естествено-няма да ми се получи. Проблемът освен, че е свръх деликатен е прекалено личен за тези, които го имат, за да може човек да си позволи да ги сочи с друг пръст, освен с този на съпричастността, разбирането...
Гледам,че тук сте се плъзнали по много пластове-от чисто човешкия,през социалния, обществения та чак до политическия.
Да имаш дете - това е благословия, по тази логика-да нямаш е наказание.
Ясно-това е прекалено жестоко наказание, за който и да било, за каквито и да било прегрешения.Ясно е и друго - няма човек, който да не го стиска за гърлото,когато хората з подобен проблем споделят проблема си. Сигурна съм,че няма.
Няма да коментирам позицията и участието на Слави Трифонов.Няма лошо да дава трибуна на социалните проблеми, независимо от подбудите.Няма лошо добро.
Казвате-тези хора къде са, когато...
Ами-там са,вкъщи с техните грижи, с техните проблеми, с тяхната болка. Подобна болка е способна да те направи надобществен, надполитичен, надсоциален.Егоизъм ли е това?НЕ мисля.
Трябва ли човек да е активен не само,когато е лично засегнат - о,да..определено трябва.ЗАщото тези там, на онова място, двестате и тридесет безхаберници са безхаберници именно поради овчото ни търпение, именно поради трапезния ни патриотизъм и трапезната ни активност, поради неумението да поискаме сметка-не за частното и не само,когато сме лично ощетени.
Това прави ли по-малко цинично предложението на все още незивестния тунеядец-да направи ин виво? Не, категорично Не!
ЗАщото нито една тяхна грешка, на онези, които...Не трябва да бъде пропускана и прощавана. От кого?
От обществото.А кое е обществото.Ами всички ние-тия дето тук си говорим, онези дето пушат, тези ,които бутат празни колички, другите, които не са получавали заплати от месеци...Всички.
Обаче-това е, няма гражданско общество , има лични болки, всеки се бори в личната си битка.
Проблемът на хората с репродуктивни проблеми обаче не е частен проблем, уви и не трябва да бъде решаван по частна линия.Защото 270 хиляди семейства са 540 хиляди българи и като включим и техните семейства, получаваме една много голяма част от нацията, от всички. Както казва Нел-не пилеене трябва и не портивопоставяне, а съпричастност и обединение, защото онези...онези ни гледат сеира и си вършат тяхното необезпокоявани.Това са принципите ми, ако не ви харесват...имам и други.
Beni
Email