Благодаря на всички за снощи. Просто беше страхотно да видя толкова много хора.
Беше страхотно преживяване, убедена съм че ще има резултат
А това долу, написах във форума на Иво Сиромахов:
6, ааа не, вече 8 години играя във филма "Стерилен в България". Играх и във филма "Осиновител в България". Все главни роли! Слава богу втория филм имаше щастлива за мен развръзка. Ще продължавам да играя и в двата филма, докато престанат да бъдат в жанра черна комедия с елементи на психхотрилър.
Честно казано, не защото искам да има "българчета в България", това някак си ми е малко далечно. Просто не искам да има повече такава болка и БЕЗНАДЕЖДНОСТ.
Снощи Слави се потресе и попита как е възможно, депутат да изтресе подобна простащина на една жена. А аз си мислех, че много неща е видял...
Мили господин Трифонов и мили сценаристи на предаването. С горчивина и силна самоирония, трябва да ви споделя нещо много лично. Съпругът ми и аз сме с т.нар. неизяснен стерилитет - 8 години. За тези 8 години:
- свикнахме с думите "ялови", "бездетни"
- свикнахме с това всеки наш неуспех да се обяснява с факта, че нямаме деца затова сме комплексари, а успехите ни пък, с факта, че имаме много свободно време, защото нямаме деца.
- свикнахме с непотърсени съвети и предложения за помощ от всякакъв род оплодители
- свикнахме с това да плащаме от джоба си АБСОЛЮТНО ВСЯКА ЕДНА процедура, медикамент, макар да сме до глупост съвестни данъкоплатци
- свикнахме хора като нас да са публично обиждани:
а) преди няколко години, отново в народното събрание, когато беше обсъждано дали да има безплатно лечение за стерилитет, поредния "образован" депутат каза, че му било последна грижа да се занимава хора, които заради многобройните си венерически болести не могат да имат деца.
б) и сега тече т.нар. антиаборт кампания, в която се казва, че има 270 хиляди стерилни двойки, които заради аборти в ранна възраст сега не могат да имат деца
в) в едно уви известно, риалити шоу, стерилен мъж беше накаран да се прави на умствено изостанал, в продължение на седмици, за да му платят една ин витро процедура, защото семейните пари вече приключили след поредния неуспех... това е нивото у нас
г) сегашния дебат също изобилства от невероятни умопостроения по наш адрес.
ТАКА ЧЕ - ние, стерилните хора в България сме толкова гърмяни зайци, че поредното оплодително предложение от поредния самозабравил се дембел хич не ни прави особено впечатление.
Не знам дали има друга такава общност у нас. незнам дали на някой му прави впечатление, че сме може би единствените, които заедно - лекари и пациенти - от години сме едни до други - по всички изяви и протести. Нашите лекари са до нас, като уверявам ви, те нямат никакъм материален интерес от това, тъй като графиците им за съжаление са запълнени с месеци напред. Нашите лекари са единствените, които (става дума за 6те най-известни клиники във Варна, София и Пловдив )до една, правят по няколко безплатни процедури(средно 5 хил. лева) абсолютно всяка година. Ние, които вече сме родители, за щастие, също не напускаме каузата и продължаваме заедно с останалите ни приятели.
Така, че драги политици - ние и без вас ще се оправим. В сряда, помислете добре дали вие без нас ще се оправите и внимавайте как и за какво гласувате