Здравейте,
аз съм безкрайно щастлива, че има толкова много активни млади хора. От всичко което изчетох, мисля че е добре протеста да се организира на няколко етапа:
1, Протестно шествие (както е предложението на Сдружение Зачатие) за да се използва емоцията, докато е в зародиш. Но мисля, както срещнах вече такива притеснения, че присъстието няма да е много силно по ред причини - липса на време за организаторите, липса на средства, ангажименти и превземане на разстояния. Въпреки това ще бъде успешна проява, защото ще бъде първата вълна - ударна. Символът на празната количка е чудесен според мен. На този етап е добре да се използва помоща на медиите за отразяване на събитието - преди и по време на протеста.
2, Използване на интернет пространството, защото всеки има достъп до него. Електорнна картичка - чудесно, но без молби. Има гняв в душата на всички нас, нека да бъде използван. Смятам, че заявяването на нашите позиции трябва да бъде малко по-агресивно, защото Държавата е по-силна, факт е, а така и трябва да бъде. Аз лично няма да се моля за помощ, защото моята България ми я дължи. Аз искам е по-добрата позиция за мен, защото ако не съм аз (бъдещата майка) няма да има България.
3, Третото ми предложение е свързано с въпрос - Можем ли да получим подкрепата на лицата от екрана? - "Сблъсък" например или "Господари на ефира". Мисля, че тези две предавания са добра трибуна.
4, Втори протест - организиран в един ден и един час в различните градове
5, Паралелно с втория протест - разпространение на флаери по пощите, за да получим подкрепа от нашите съседи и всички хора които не се страхуват да заявят мнението си.
И за всичко това, не забравяйте че всички ние имаме много приятели. Много добри приятели, които ни обичат и ще ни подкрепят, защото нашата болка е тяхна.