0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

DESA

Лапаро в МЦРЗ
« -: Февруари 27, 2006, 23:51:16 pm »
Здравейте момичета.Престраших се най-накрая да се включа и аз!
От две години правим опити за бебе с моят мъж,НО не става.Проблеми има и при двамата,лекуваме се и пак същият резултат.Сега ми предстои лапароскопия в МЦРЗ и съм ужасно притеснена! Може ли някой, който е минал през този етап да ме посъветва нещо?Боли ли?Това началото ли е? :?:
Лапаро в МЦРЗ
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2006, 23:55:27 pm »
погледни тази тема :arrow: http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2136 и ще ти стане ясно в какво се състои процедурата.Няма нищо страшно.Успех
*

DESA

Лапаро в МЦРЗ
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2006, 10:33:05 am »
Много ти благодаря.Информацията , която прочетох беше много изчерпателна , но за съжаление страха от това дали ще се събудя от упойката не ме напуска....Нямам търпение всичко да свърши по бързо и да мине добре!
*
Лапаро в МЦРЗ
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2006, 11:56:58 am »
Цитат на: DESA
Много ти благодаря.Информацията , която прочетох беше много изчерпателна , но за съжаление страха от това дали ще се събудя от упойката не ме напуска....Нямам търпение всичко да свърши по бързо и да мине добре!

Нормално е да си притеснена и да те е страх - ама смело напред, важното е да вярваш на доктора!
Ние стискаме палци здраво, да знаеш! И действа  :wink:
Лапаро в МЦРЗ
« Отговор #4 -: Март 01, 2006, 10:13:05 am »
Деса, естествено, че ще се събудиш от упойката и всичко ще е наред :D
Лапароскопията е много лека операция, а пък дава много ценна информация.

Всичко ще е наред! Ако мога да съм ти полезна за нещо конкретно, питай. Аз правих лапароскопия в Майчин дом, но иначе съм пациент в МЦРЗ.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

Лапаро в МЦРЗ
« Отговор #5 -: Март 02, 2006, 09:27:23 am »
Деса, здравей! Аз в началото на февруари правих лапаромиомектомия в МЦРЗ. Бъди спокойна, всичко ще е наред! Докторите и сестрите са изключително мили. Едното момиче, което беше в стаята с мен, прави лапароскопия. Нещата преминаха по следния начин: към 1 часа по обяд дойде, настани се, погледа малко телевизия и я качиха към 1:30. След това някъде късно следобяда (може би към 5-) я свалиха долу в стаята. Беше й малко лошо от упойката, но сестрите се справиха бързо с това  :wink: Сложиха й лекарство да не повръща и тя заспа. Непрекъснато някой минаваше да погледне как е. На другия ден мен ме изписаха към 11, а тя чакаше последен преглед, и щяха да я пускат да си ходи. Вече беше абсолютна свежарка.
Всичко ще е наред, не се притеснявай!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

DESA

Лапаро в МЦРЗ
« Отговор #6 -: Март 03, 2006, 14:49:06 pm »
Момичета лапароскопията мина успешно!Благодаря ви за съветите всичките ми бяха полезни! А ,сега за резултата: Имам проходими,но нагънати тръби!!! Какво подяволите значи това? Лекарката ми обясни ,че в тази ситуация съществува голям риск от извънматочна бременност.Вярно ли е това? :balk_145:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Лапаро в МЦРЗ
« Отговор #7 -: Март 03, 2006, 14:59:56 pm »
Цитат на: DESA
Момичета лапароскопията мина успешно!Благодаря ви за съветите всичките ми бяха полезни! А ,сега за резултата: Имам проходими,но нагънати тръби!!! Какво подяволите значи това? Лекарката ми обясни ,че в тази ситуация съществува голям риск от извънматочна бременност.Вярно ли е това? :balk_145:

Нали са проходими тръбите и няма други проблеми, радвай се.
Деса,къде няма риск? Бъди оптимист! Ако мислим, какво може да се случи, то тогава изобщо да не се раждаме.
Всяка една жена поема риск като реши да има дете.
Ти просто разбра,че има риск - само това е разликата.Другите не го съзнават и не го осмислят.
Пожелавам ти ,това да  не ти се случи и много скоро да ни зарадваш с хубава новина.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум