0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
duphaston
« -: Февруари 27, 2006, 23:13:08 pm »
здравейте на всички, нова съм тук и първото което искам да ви попитам е знаете ли нещо за дуфастон-а , пили ли сте го, за какво и имаше ли ефект. Аз лично го пих 10дни х 3 таблетки, но честно казано незнам защо[/b]
duphaston
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2006, 23:31:30 pm »
Погледни тук за повече инфо за дуфастона: :arrow:
http://www.solvay-pharma.bg/preparaty/dufaston.html

Не ми стана ясно само как така не знаеш защо?!? Лекаря за какво каза, че ти ги изписва?!?
*
duphaston
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2006, 23:39:37 pm »
значи историята по принцип е дълга но що се отнася до последните месеци отидох на лекар защото не мога да забременея казоха ми че имам дермоидна киста, но след като няколко месеца лекарката не предприе нищо аз я смених , та като отидох при новата след преглед на външен ехограф тя ми изписа дуфастон и ме викна след това на вътрешен, ама още не му е дошло времето и чакам
*
За дуфастона
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2006, 23:44:38 pm »
Здравей Koki Дуфастона е прогестерон, който се пие по различни причини.Аз го пих през последните два месеца, за да ми се регулира цикъла.След последният ми неуспешен опит инвитро, който беше по дългия протокол имах голямо закъснение на мензиса-22 дни и след консултация с Гинеколог  пих 5 дни по 2 табл. На третия ден след последния прием вече имах цикъл. Втория месец го пих от шестнайстия ден на цикъла по същата причина - предстои ми лапароскопия март месец и лекарят ми изписа Дуфастон, за да ми дойде меснзисът на време и евентуално ако забременея да подпомогне дейността на жълтото тяло, което всъщност произвежда прогетерон, нужен за ранното развитие на бременността. Щом са ти го изписали явно лекарят е преценил, че имаш нужда. Не се притеснявай да питаш, когато трябва да пиеш лекарства  какво точно им е действието.
duphaston
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2006, 23:48:53 pm »
значи НОВАТА просто те прегледа и ти изписа Дуфастона без причина?!?!?На адреса който ти дадох пише при какви случаи се изписва лекарството, но ти ТРЯБВА да знаеш за какво си го пила......ако не си разбрала за какво ти го изписват.....ПИТАЙ.....И още нещо не ми стана ясно...защо на момента не те е погледнала с вагинален ехограф?!?! Не ти ли назначи някакви изследвания след като отиваш при нея заради това че имате проблеми със забременяването.....май и нея ще сменяш.Напиши откъде си, за да може момичетата да те насочат към някой ако искаш....защото ми се струва че и НОВАТА ти лекарка не е цвете за мирисане (дано греша).
*
duphaston
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2006, 23:54:05 pm »
ами от варна съм ще ви бъда благодарни ако ми препоръчате добра гинеколожка, много ми се иска да е жена,  а за ехографа трябва да отида в частната клиника където тя работи за това не стана веднага. Супер а?
duphaston
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2006, 23:59:30 pm »
Ами за съжаление аз немога да ти помогна макар че и аз съм от Варна, защото аз ходя при мъж....трудно преодолях този факт, но след разочарованията ми от жените които посещавах определено вече имам повече доверия в настоящия си гинеколог.Коя е гинеколожката при която ходиш сега?
*
duphaston
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2006, 00:03:36 am »
Моята е йорданова от еквита, но би ли ми казала името на твоя може и аз да преодолея притесненията
*
За Дуфастона
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2006, 00:05:58 am »
Blask_Roze защо си толкова войнствено насторена срещу мен. Първо не съм лекарка и не съм давала професионални съвети. Аз само споделих моят опит- момичето точно това питаше. Нямам намерение да изземвам функциите на всезнаеща лекарка. Нали сайта е за това да си помагаме или май съм сбъркала.
duphaston
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2006, 00:07:37 am »
Аз ходя при Александров.координатите са:
Клиника Кисьови
тел.052/631 888-там е във вторник и четвъртък
ул.Габрово №43 (вход от ул.Дунав)-близо е до гарата.

От колко време правите опитите и правили ли сте някакви изследвания на теб и на мъжа ти?
Re: За Дуфастона
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2006, 00:11:11 am »
Цитат на: tini
Blask_Roze защо си толкова войнствено насторена срещу мен. Първо не съм лекарка и не съм давала професионални съвети. Аз само споделих моят опит- момичето точно това питаше. Нямам намерение да изземвам функциите на всезнаеща лекарка. Нали сайта е за това да си помагаме или май съм сбъркала.

ами сбъркала си мила, защото нищо от написаното от мен не се отнася за теб, а за КОКИ....дори поста ми в който говоря за НОВАТА Й ЛЕКАРКА....така че мила никой не е настроен срещу теб и чети по-внимателно :roll:  :wink:  :P
*
duphastone
« Отговор #11 -: Февруари 28, 2006, 00:14:18 am »
black_rose благодаря ти , опитваме от две години, мъжът ми си прави изследвания при Александров незнам дали е същия и той каза че е отличник на мен ми правиха хормонални преди около половин година и от тогава нищо
duphaston
« Отговор #12 -: Февруари 28, 2006, 00:20:53 am »
Предполагам че е същия.Добре е че спермограмата е наред.......ти следиш ли овулация...може да си мериш БТ и да ползваш ову календара (доста е полезен), или да си правиш тестове за ову, за да засечеш кога е....още по сигурен метод е фоликуметрията.Последователността на изследванията които трябва да се направят при теб и мъжа ти е следната: :arrow:

http://www.zachatie.com/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35

http://www.zachatie.com/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=36

Разбира се ти си знаеш най-добре.....но мисля че две години са достатъчно време и може да потърсите къде е причината, за да се оправи навреме и нещата да се подредят :P
*
duphaston
« Отговор #13 -: Февруари 28, 2006, 00:27:39 am »
вече и аз мисля че е минало доста време , до сега не обръщах внимание, незнам как да следя овулацията или да меря БТ, да не говорим за фолекуметрията и лошото е че когато      кажа на гинеколога си не ми обршща внимание може би решават че ми е рано ...............
duphaston
« Отговор #14 -: Февруари 28, 2006, 00:36:50 am »
погледни тези неща относно меренето на базалната температура:

http://www.zachatie.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1633

http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=69

http://zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=88

Две години си е достатъчно време откъдето и да го погледнеш.Обикновено при жени до 30 години се изчаква до една година преди да се започне изясняване на причините, а при жени над 30 до 6 месеца.Има доста инфо в сайта...почети малко и основните неща ще ти се изяснят......но последователността на стъпките които трябва да направиш са описани в предните две статии които ти дадох за изследвания при мъца и жената.
*
duphaston
« Отговор #15 -: Февруари 28, 2006, 01:00:47 am »
Black_Roze, май погрешно се индентифицирах с НОВАТА, защото от два дни влизам в сайта и май ми личи. Моля за извинение.
duphaston
« Отговор #16 -: Март 01, 2006, 10:23:01 am »
Коки, мисля, че е време да намерите лекар, който сериозно да се заеме с откриване на причина защо не става бебето. Това е много несериозно - коремен ехограф и хоп - дуфастон!!

Освен това, в листовката на Дуфасстона, която има в интернет, пише изрично да не се приема по време на бременност, даже е подчертано! Не мога да си обясня тогава защо лекарите тук го изписват за поддръжка на лутеалната фаза :roll:
Ако трябва да се взема прогестерон за поддръжка на лутеалната фаза (за улесняване на евентуална бременност) - по-добре е да се взима Утрогестан, който е натурален прогестерон, а не синтетичен като Дуфастона.

Успех!
Благодаря ти, Бени!