Бъдни Вечер е ясно - нечетен брой постни ястия, питка, сърми, чушки, ей такива неща
Коледа - при мама, не знам какво ще сътвори
За Нова Година се почесвам, но май ще е нещо с грухчо (свинско филе в кора) и някаква гарнитура
ПП - Поради засилен интерес от страна на Бандата на Шаро ето и рецептата на свинското в кора:)
Продукти: 600 гр. контрафиле, 1 жълтък, 2 с.л. горчица, 1 пакет бутертесто, 10 търнки резена бекон
Как се прави:
- Фурната предварително се загрява на 210 градуса / термостат 7
- Намазвате свинското с горчица, после опаковате с бекона, и опаковате със бутер тестото (плътно)
- Правите коминче в бутертестото, и го намазвате цялото с разбития жълтък
- Печете във фурната 45 минути (докато кората стане златиста/хрупкава)
Да ви е сладко