0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Коледно и новогодишно меню - 2!!!
« -: Декември 10, 2008, 15:46:45 pm »
Да видим дали ще проявим повече въображение тази година, или всеки ще си повтори старото меню, което основно все гравитира около кифтаците?!  :D

Миналогодишните гозби:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=20327.0

Очакваме нови предложения!!! Но и на кифтаци не отказваме!  :D

Може да се опише и менюто от ресторантите, в които ще бъдат някои от нас. Нищо, че няма вие да го приготвяте, така ще имаме повече идеи, а и малко регионална и чужбинска екзотика само ще увеличи избора ни!
« Последна редакция: Декември 10, 2008, 15:48:53 pm от DivaRoza »
*
Re: Коледно и новогодишно меню - 2!!!
« Отговор #1 -: Декември 10, 2008, 17:02:17 pm »
Ей, Рози браво за идеята, Аз тъкмо се чудех таз година какво ще да е. Искам нещо по-различно и ще чакам с интерес предложенията на момичетата.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #2 -: Декември 11, 2008, 12:15:17 pm »
За Бъдни вечер е ясно - на гости на свеки.
А за коледа тая година реших - капама. Лани правих пълнено пиле със зелеви сърми. Ама не мога да ги докарам толкова малки както трябва. Затова тази година няма и да опитвам. За НГ още мисля.
« Отговор #3 -: Декември 11, 2008, 12:28:03 pm »
Бъдни Вечер е ясно - нечетен брой постни ястия, питка, сърми, чушки, ей такива неща  :lol:
Коледа - при мама, не знам какво ще сътвори  :lol: :lol: :lol:
За Нова Година се почесвам, но май ще е нещо с грухчо (свинско филе в кора) и някаква гарнитура :lol:

ПП - Поради засилен интерес от страна на Бандата на Шаро ето и рецептата на свинското в кора:)

Продукти:  600 гр. контрафиле, 1 жълтък, 2 с.л. горчица, 1 пакет бутертесто, 10 търнки резена бекон

Как се прави:
- Фурната предварително се загрява на 210 градуса / термостат 7
- Намазвате свинското с горчица, после опаковате с бекона, и опаковате със бутер тестото (плътно)
- Правите коминче в бутертестото, и го намазвате цялото с разбития жълтък
- Печете във фурната 45 минути (докато кората стане златиста/хрупкава)

Да ви е сладко :D
« Последна редакция: Декември 11, 2008, 12:44:28 pm от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #4 -: Декември 11, 2008, 13:58:24 pm »
Аз за коледа си правя една глезотийка.
В това стъкленото чудо което става за фурната :oops:слагам печена белена червена чушка на дъното. После редя на шахмат малка сърмичка лозова, свинско месце кубче. Така един ред. После  гъбки или грах. Всяка година си дойзмислям рецептата според това което има в хладилника :lol:.
Отгоре покривам пак с чушки, може сиренце и кашкавал, но се слагат малко преди да се извади от фурната само да се запече леко. Малко вода и подправки. Захлупвам и пека.

Другото което много се хапва в къщи е свински паржолки пак в същия съд. Ред паржолки осолени с подправки и малко соев сос, отгоре гъбки, пушено топено сирене, пак пържолки, пак топено сиренце , завършваме на гъби и сиренце и заливаме с прясно мляко. Пече се пак към 2 часа и отгоре.

Става невероятно вкусно :)
За нова година вече незнам, ще търся рецепта с пилешко :)

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #5 -: Декември 11, 2008, 15:54:12 pm »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #6 -: Декември 11, 2008, 17:21:27 pm »
много хубава темичка Рози.
За Бъдни вечер - задължително нечетен брой ястия - пълнени чушки, сърмички с ориз,содена питка с паричка,ошав и т.н.
За Коледа - печена пуйка върху  кисело зеле.
За Нова Година - свинско печено без сос и гарнитура,мезета, сирена,салати,ядки и много плодове.О забравих баница с късмети. Ще поглеждам и вашите предложения да си харесам още нещо.
« Последна редакция: Декември 11, 2008, 17:35:41 pm от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #7 -: Декември 11, 2008, 17:31:13 pm »
Бъдни вечер - у свеки - традиционните ястия, нечетен брой.
Коледа - пълнена пуйка с ориз върху зеле.
Нова Година - ако сме в къщи обикновено сме на няколко вида салати, много мезета и евентуално малко печено месо.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #8 -: Декември 11, 2008, 18:43:54 pm »
А аз приготвих един заек но искам да ви попитам някой ако може да каже изпробвана рецепта за приготвяне на заек но да не е готвен а може да е с леко сосче.Ако някой е изпробвал нещо и се е получило добре моля да сподели.Благодаря ви
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Декември 17, 2008, 18:16:28 pm »
търся изпитана рецепта за коледни сладки - от тези, които се изрязват с формички и траят дълго, тип меденки.
ама изпитана, моля ви се, че още помня излагацията преди 2 години с една "сууупер" рецепта от бг-мамма...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #10 -: Декември 17, 2008, 18:25:26 pm »
Джам, и аз търся също изпитана рецепта за Коледни сладки.Имам и нови формички закупени :lol:.В мамата има много наистина.Но на тази,която се спрях миналата година :oops: :oops:...или не направих нещо както трябва или рецептата беше кофти.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #11 -: Декември 17, 2008, 18:45:50 pm »
миналата година правих Джинджифиловите сладки - успешни са, много добре се получават, на всички им допаднаха
тази година вече направих Ванилени кравайчета /рохлички/ и замесих и тесто за меденките на Джули, много известни в редиците на бгмаменските кулинарки, ама нещо тестото не се получи особенно, стои сега на трохи и чака да ми минат болежките, трябва да се надигна да го направя, или да прежаля близо килограм брашно и останалите продукти и да го изхвърля
ще потърся снимки на джинджифиловите сладки, на рохличките имам и препоръчвам с две ръце- страхотно вкусни са
харесвам много и фалшивите бонбони Рафаело

намерих снимки- глазурата аз съм я правила по рецептата, пош-а ми беше малко дебеличък /сама си го правих/ и пускаше по много, но тази година се снабдих с глазура от Метро /има и цветна и бяла, в тубички, едната е около 4 лева, другата около 2/ и другата седмица ще правя джинджифиловите сладки
« Последна редакция: Декември 17, 2008, 19:47:12 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #12 -: Декември 17, 2008, 19:43:46 pm »
mini, а на втора и трета снимка какво е - нещо такова искам да направя.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #13 -: Декември 17, 2008, 19:47:57 pm »
Джинджифиловите сладки, Джам
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #14 -: Декември 17, 2008, 19:52:50 pm »
това ще правим, значи :)
мерси за информацията за глазурата!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #15 -: Декември 17, 2008, 19:54:49 pm »
айде успех, само да ти кажа, ако ще я търсиш в Метро- при течния шоколад е  8O , бая се оглеждах аз защото, при все че работя в такива магазини бях шашната от лейаута им този път
*
« Отговор #16 -: Декември 17, 2008, 21:40:39 pm »
На бъдни вечер ще сме както всяка година нечетен брой постни ястия,за Коледа ще пека заек,но и аз като Daninaa ще се радвам ако предложите някаква по интересна рецепта :wink:,за Нова година още не съм решила.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #17 -: Декември 18, 2008, 14:29:01 pm »
ох, тези така прехвалени меденки на Джули са такава световна глупост, скалъпих ги все пак, ама не съм никак очарована
ще взема да направя и едни ореховки и прости меденки накрая и приключвам с коледните сладки /ако знаете, че у нас не се яде сладко, да ме пита човек за кво се хабя изобщо  :?/
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #18 -: Декември 18, 2008, 14:56:39 pm »
mini, а тия деменки на Джемма, дето също много ги хвалят в мамата - пробвала ли си ги? и аз така се подведох преди време по едни коледни масленки, дето поне 50 жени от мамата казаха, че ставали върха и много лесно. изхабих толкова скъпи продукти и накрая ги дадох на кучето.

след половин час дирене, намерих цветната глазура за сладки в софийското Метро. хаха, при нас не беше при течния шоколад, а при коктейлните череши и сухото мляко. трябва да се държи клиентът буден и нащрек!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #19 -: Декември 18, 2008, 15:01:02 pm »
ха ха, а стига бе, не ги срам  :D

меденки на Джема не съм пробвала, сега ще ти дам линк на едни, които мисля да правя и се надявам, че наистина ще приличат на сладки, а не да стават само за украса за елха

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1715.0.html