Абе само имената са същите
А иначе за ову-то. След лапарото в рамките на 2 до 3 дни преди овулация, като изключим всички други неразположения, болката започваше като периодична, като пробоцкване, колкото да ме подсеща, че явно ще овулира десния или съответно левия яйчник. В деня преди ову-то вече ставаше постоянна, тъпа, като тежест ниско долу. Самото ову- ужасна прорязваща болка за около 2-3 часа, а след това само много силна болка, все едно съм седнала на шиш. доРИ НЕ МОЖЕХ ДА седна нормално. Това пък продължаваше около 12 часа. И после постепенно намалява докато изчезне съвсем.
Първия месец след лапарото ме прибраха пак в болницата за наблюдение 2 дни точно заради тая болка. Виждаше се течност в Дъгласовото пространство и не бяха сигурни дали не се е "спукал" яйчника. После се оказа, че това е фоликулярна течност, вследствие на овулация, която се резорбира за около 24 часа и всичко си идва на място.
С времето болките намаляха до общо едно денонощие. Часове преди овуто прибоцква в яйчниците, после адската болка за 2 часа и след още 6 съм като нова. Сега след втората лапароскопия не знам как ще са нещата, защото вече съм на противозачатъчни.
Та и аз така. Исках ову- на' ти ову! Ама направо "овулация ли бе да я опишеш"!