0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кога се нормализира цикъла след лапаро?
« Отговор #20 -: Март 09, 2006, 14:43:00 pm »
Наха, най-доброто, което можеш да направиш е да спреш да се оглеждаш за каквото и да било. Опитай се да забравиш всичко, през което си преминала, представи си, че сега сте взели решението за бебе и "битката" тепърва започва. Опитай да си наумиш. че след лапарото всичко започва на чисто и ти си като "нова". Не се вглеждай във всичко ново за теб и тялото ти, просто защото може да объркаш симптомите за ову със страха от някакво ново възпаление или проблем. Това е по-ужасното. Обърни внимание на половинката, огледай се настрани и виж колко други важни неща и хора има около теб, както сама го каза - не си създавай предпоставка бебето да се превърне във фикс идея. Аз две години всеки месец следях в началото на месеца за ову, а седмица след нея за другите симптоми. Допреди да направя това, което те посъветвах, всеки месец градях високи кули и след това се срутвах заедно с тях.
Остави я тая ЦС - може единия месец да е изобилна и да я видиш, може на следващия хич да я няма, а да се окаже че просто ти не си я забелязала. Поне при мен е така. И разни други ову- и бреми- признаци се сменят всеки месец. Таман си кажа, че вече няма какво да ме изненада и хоп- наистина ново двайсе. Така че  :!:
Бъди спокойна и всичко ще се нареди!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #21 -: Март 09, 2006, 14:45:35 pm »
стих се нещо друго значи преди лапарото цикъла ми беще на 22-ри януари нали там лапарото мина и на следващия месец ми доиде точно на 22-ри февруари не бях сигорна за кои ден да отида на контролен преглед и питах докора казах му че ми е на 31 -32 дена и тои попита дали не се е нормализирал вече тоя цикъл трябваше ли още от 1-вия месец да се нормализира и дали е възможно да съм имала овулация по рано като за нормален цикъл. Шантава работа ама и на мен какви ми ги ражда мозъка :)
*

naha

• 1474
« Отговор #22 -: Март 09, 2006, 14:50:43 pm »
мерси ти за отговорите то е така ама нали трябва да се намираме на приказка :wink:  пък и да ти кажа на мен ми харесва да обсъждам тези неща така опознавам тялото си и мога да направя съпоставки и с другите а че не се надявам така е тои и лекаря каза аиде дано да стане тоя месец ама преди това си ми каза че му трябва време на яйчника да заработи нормално и тогава пък Божа работа
*
« Отговор #23 -: Март 09, 2006, 14:56:08 pm »
А, не е задължително да се нормализира цикъла месец след това. Зависи от организма. Ето виж моите изживявания - два пъти, две съвсем различни "нормализирания". Много е различно просто. А и за опознаването те разбирам.....

*

naha

• 1474
« Отговор #24 -: Март 09, 2006, 17:03:21 pm »
не знам да ти кажа понякога ми идва всичко толкова нанагорница че ми писва от всичко и ми се ще да не беше почвало особенно когато си имам проблеми с Мирослав ( това е приятеля ми) в еи тия моменти започвам да се чудя -абе наистина ли ми трябва сега, тои ли е човека и така нататака ( е разбира се като се оправим съм сигорна....) но предполагам ме разбираш. мога много да ти пиша и за това... ти как си иначе
*

naha

• 1474
« Отговор #25 -: Март 09, 2006, 17:04:31 pm »
абе няма ли начин да се измисли нещо за тука във форума да си пишем като в irc-то
*
« Отговор #26 -: Март 09, 2006, 17:30:19 pm »
хихихи, ми той и моичкия е Мирослав;)
И мен са ме спохождали тия мисли, ама бързо ги пъдя, че иначе ще стане лошо и с нищо не ни помагат :wink:
не знам друг начин за писане тук във форума...

*
« Отговор #27 -: Март 09, 2006, 17:45:50 pm »
Има чат бе девойки :wink:
*

naha

• 1474
« Отговор #28 -: Март 09, 2006, 18:14:49 pm »
Via да не стане така да сме с едни и същи Мировци хихихихи знаеш ли като бях в майчин дом имаше едно мониче което беше от родния ми град и мъжа и се казваше също мирослав а пък преди да ме изпишат лежах в една стая с момиче което се казваше Надя  Георгиева  пък аз се казвам Надежда Георгиева ( междо другото - приятно ми е) ама представяш ли си съвпаденията даже си подържаме контакт
*
« Отговор #29 -: Март 09, 2006, 20:21:41 pm »
Аха, представям си ги и още как тия съвпадения :D
Аз съм Венета Райкова/и на мен ми е приятно/. Представяш ли си, най-обичам да се обаждам по телефон и да се представям с пълното си име :D

*

naha

• 1474
« Отговор #30 -: Март 10, 2006, 09:26:34 am »
ехехе верно ли бе ама нали не си онази Венета е не че ще те върнем ако си  :D  Яко! ами щащкат ли се хората ? аз исках и друго да те питам ти като каза че имаш силна болка при уволация случвало ли ти се е да те боли доста време? аз тая сутрин умирам от болка в областа на левия яйчник ама е една странна болка като контракции  :wink:  ( какво сравнение само) боли боли боли ... и спира и след малко пак даже се наложи да пия спазмалгон. Пих го в 8 и 30 а чак сега ме поотпуска ( имам чувството че ми дава отражение и на бъбрека ) ако е овулация -егати овулацията, много боли! как е при тебе
*

naha

• 1474
« Отговор #31 -: Март 10, 2006, 09:29:02 am »
Стефиз има има ама кои да се сети? :D
*
« Отговор #32 -: Март 10, 2006, 13:36:01 pm »
Абе само имената са същите :D
А иначе за ову-то. След лапарото в рамките на 2 до 3 дни преди овулация, като изключим всички други неразположения, болката започваше като периодична, като пробоцкване, колкото да ме подсеща, че явно ще овулира десния или съответно левия яйчник. В деня преди ову-то вече ставаше постоянна, тъпа, като тежест ниско долу. Самото ову- ужасна прорязваща болка за около 2-3 часа, а след това само много силна болка, все едно съм седнала на шиш. доРИ НЕ МОЖЕХ ДА седна нормално. Това пък продължаваше около 12 часа. И после постепенно намалява докато изчезне съвсем.
Първия месец след лапарото ме прибраха пак в болницата за наблюдение 2 дни точно заради тая болка. Виждаше се течност в Дъгласовото пространство и не бяха сигурни дали не се е "спукал" яйчника. После се оказа, че това е фоликулярна течност, вследствие на овулация, която се резорбира за около 24 часа и всичко си идва на място.
С времето болките намаляха до общо едно денонощие. Часове преди овуто прибоцква в яйчниците, после адската болка за 2 часа и след още 6 съм като нова. Сега след втората лапароскопия не знам как ще са нещата, защото вече съм на противозачатъчни.
Та и аз така. Исках ову- на' ти ову! Ама направо "овулация ли бе да я опишеш"!

*

naha

• 1474
« Отговор #33 -: Март 10, 2006, 13:58:17 pm »
леле аз още не мога да се оправя ама дали е от уволацията при мене не се знае но билката беше много силна и за много кратко сега само ми е издут като 4ели малко корема и ме понаболява ама интересното е че и бъбрека ме боли или е кръста от гадния стол в офиса
*

naha

• 1474
« Отговор #34 -: Март 10, 2006, 14:01:25 pm »
ти направо ме шашна как така ще се спука яйчника  8O  лелел ами аз какво да правя като лекаря ми е в софиа ся ще ме подгони една параноя. Добре де ти значи знаеш когати е овуту що не работите по хард:)))) :D
*

naha

• 1474
« Отговор #35 -: Март 10, 2006, 14:02:59 pm »
инъче още ме боли  :?
*
« Отговор #36 -: Март 10, 2006, 14:08:31 pm »
Ааа, аз затова ти казах да не се вглеждаш чак толкова старателно в тялото си, защото много лесно можеш да объркаш овъ-то с друг проблем. :!:
Нищо, сега се наблюдавай, ама по-спокойно и ако до 2-3 дни мине самата болка в областта на матката и яйчниците - значи всичко е наред. Иначе може да продължи да те боли и кръста, и да ти изтръпват краката и т.н. Но е нормално!
Ами ние работихме по-хард две години и понеже вече спрях да вярвам в чудеса се отказвам. Тръбите ми са запушени.Явно и при нас "бебетата ще се правят в кабинети" :?

*

naha

• 1474
« Отговор #37 -: Март 10, 2006, 14:10:07 pm »
оле извиняваи сега прочетох по нагоре че ще правите инвитро :?  извиняваи че така ти писах
*

naha

• 1474
« Отговор #38 -: Март 10, 2006, 14:12:17 pm »
извиняваи отново ще стискам палци да успеете от първия път а инъче наистина ми изтръпна левия крак днес сутринта ужасно беше мислиш ли че е нормално ако утре пак боли дали да не се обаждам на лекаря? :(
*
« Отговор #39 -: Март 10, 2006, 14:18:29 pm »
Няма нищо :wink:
Наха, спри да се притесняваш за глупости! кАЗАХ ТИ - ИЗЧАКАЙ ДЕН-ДВА-ТРИ, ОСВЕН АКО ИМА мноооого силна болка. Аз мисля, че ще ти мине съвсем скоро, но все пак - дай си още време!
Сега тепърва ще започнеш да откриваш всеки месец все нови и нови странности, просто защото след лапарото организмът започва да функционира по малко по-различен начин и тези процеси са по-различни откокото досега :arrow: появяват се нови болчици, придърпвания, итръпвания, които ти сега защото изрично се наблюдаваш, ще откриеш. Хайде, дано не продължат дълго тези болки!