0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
изоставане на плодния сак
« -: Декември 09, 2008, 10:50:59 am »
Понеже никъде не можах да намеря подобна тема се обръщам към всички вас.
Преди 6 месеца преживях спонтанен аборт в 8г.с ПОСЛЕДНИЯТ МИ РЕДОВЕН ЦИКЪЛ БЕШЕ НА 4.11.2008,но този месец видях 2-те чертички бях много щастлива.На 2-ри 12.2008 не ми дойде вчера 8.12.2008 отидох на първи преглед и вместо в 5г.с плодния сак отговаря на 3г.с липсвало и жълтото тяло т.е нисък прогестерон и леко кървене изписа ми дуфастон 3*1 и нош-па 6*1 Има ли някой с подобен проблем и да е завършило всичко благополучно.Доки ми каза 50-50
*
Re: изоставане на плодния сак
« Отговор #1 -: Декември 09, 2008, 12:10:30 pm »
На никой ли не се е случвало нещо подобно? :(
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #2 -: Декември 09, 2008, 13:34:27 pm »
Изчакай още седмица и отиди пак на преглед! Може и да си имала късна овулация. Според мен е още рано да се вижда ясно
*
« Отговор #3 -: Декември 09, 2008, 14:42:08 pm »
Да как позна аг ми каза на 15(13 ден от закъснение) да отида да видим дали има някакво развитие и ако няма шанс няма каза ми също че няма смисъл да чакаме повече от седмица
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
« Отговор #4 -: Декември 09, 2008, 14:51:51 pm »
mucki_86 , колко дълъг ти е по принцип цикъла? Защото при по-дълъг цикъл е нормално овулацията да настъпи по-късно. Самата аз забременях така. Въобще не се шашкай от това. Сега най-важното е да си спокойна, въобще да не мислиш за "изоставане на плоден сак", още е много рано да се постави такава диагноза. Подкрепям Криска с предложението за втори преглед след седмица. Тогава ще се потвърди дали плодният сак се развива. Мен ме притеснява лекото ти кървене, въпреки че Дуфастонът би трябвало да го спре /поне на теория е така/. Пий си лекарствата и почивай повече /под почивка имам предвид да лежиш/. Не се притеснявай, сигурна съм, че плодният сак ще е вече по-голям и всичко ще е ОК. Стискам палци!!!
*
« Отговор #5 -: Декември 09, 2008, 14:55:41 pm »
Ако ти е притеснено, потърси и второ мнение. Но задължително на ехограф с вагинален трансдюсер. По-добре се вижда. Също от значение е както лекаря койте те гледа, така и качеството на апарата.
*
« Отговор #6 -: Декември 09, 2008, 15:38:21 pm »
Еми аз първата бременност пак имах кървене но от полип а сега установихме че е явно заради нисък прогестерон и затова ми изписа дуфастон а МЦ ми е 28 дни а овулация не съм следяла
*

!!!

• 1495
« Отговор #7 -: Декември 09, 2008, 18:33:16 pm »
Само спокойно! При мен също при бременноста ми не се видя в началото а чак 2 седмици след закъснението! Пий си хапчетата и по спокойно  :wink: а ние ще ти стискаме палци всичко да е наред!
« Отговор #8 -: Декември 10, 2008, 09:30:36 am »
Първо, се чудя каква е тази 3-та г.с.???!!! Гестационните седмици се броят от деня на последната ти менструация и при едно закъснение ти вече си в 5 г.с.
Второ, в 5 г.с. не може да се види жълто тяло, а само една точица евентуално (зависи от ехографа). А за изоставане в развитие въобще не може да става и дума!
Ако твоят лекар ти ги е казал тези неща (вижда ми се абсурно, но! 8O), смени го!
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #9 -: Декември 10, 2008, 11:48:11 am »
Първо, се чудя каква е тази 3-та г.с.???!!! Гестационните седмици се броят от деня на последната ти менструация и при едно закъснение ти вече си в 5 г.с.
Второ, в 5 г.с. не може да се види жълто тяло, а само една точица евентуално (зависи от ехографа). А за изоставане в развитие въобще не може да става и дума!
Ако твоят лекар ти ги е казал тези неща (вижда ми се абсурно, но! 8O), смени го!
Не си права за жълтото тяло. Разбира се, че се вижда на яйчника, който е овулирал. Точно това жълто тяло "храни" плода с прогестерон докато се образува плацентата към 3-ят месец.
Иначе за 3г.с. и на мен ми е странно :?

Мисля, че трябва да се изчака. Аз го преживях преди два месеца и чакахме около две седмици за да сме сигурни, че е мисед.
Зная, че е трудно но се опитай да мислиш положително.
Пожелавам ти късмет.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #10 -: Декември 10, 2008, 11:54:14 am »
mucki_86 изобщо не се тревожи аз когато забременях отидох на лекар на 11 ден закъснение и се видя само плоден сак с размери 4мм.просто една черна точка това беше на 30.04.2004.на 11.05.2004вече се виждаше жълтъчен мехур 7-8мм.,а на 18.05.2004се видя жълтъчен мехур с живо ембрио 13,4мм виждаш колко бързо се развиват нещата така че само спокойствие всичко ще бъде наред.
*
« Отговор #11 -: Декември 10, 2008, 12:15:41 pm »
Приемам критика но явно другите момичета които са имали такъв да го наречем проблем разбират какво искам да кажа а всъщност вместа да отговоря на 5г.с това което се видя отговаря на 3г.с  и ако до 15 няма развитие т.е да расте точицата краят е неприятен думите на Marveda все пак ме зарадваха мерси момичета много за съветите
« Последна редакция: Декември 10, 2008, 12:19:53 pm от mucki_86 »
« Отговор #12 -: Декември 10, 2008, 16:04:17 pm »
А имаш ли стойностите, които са измерени в милиметри?
*
« Отговор #13 -: Декември 10, 2008, 19:35:49 pm »
Не четох и в други сайтове и там има точните означения но на моята снимчица го няма
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #14 -: Декември 10, 2008, 22:58:34 pm »
Не четох и в други сайтове и там има точните означения но на моята снимчица го няма
Би трябвало при измерването на сакчето да е направена снимка. Погледни в горният десен ъгъл дали няма някакви стойности.
Отиди за второ мнение. Нещо лекаря ти май не е много читав.
« Отговор #15 -: Декември 17, 2008, 19:28:06 pm »
и моя плоден сак е с много малки размери за 5г.с-2,5мм жълтото тяло е в левия яйчник но док. нещо не ме обнадежди  остава да видя дали ще нарстне :( на 22,12 съм на УЗИ пак  :(
*
« Отговор #16 -: Декември 18, 2008, 08:56:25 am »
Здравейте момичета моят плоден сак е значително нарастнал миналата седмица както казах отговаряше на 3г.с а сега беше 6г.с но проблема с жълтото тяло си остава а и ембрион не видахме вече имам 5% но четох и за доста мами на които бебо се е видял по късно но вече не се надявам най-вероятно във вторник всичко ще приключи последно съм на лекар сега в събота :(успех на всички!!!
*

!!!

• 1495
« Отговор #17 -: Декември 18, 2008, 10:54:03 am »
Муцки и Ралица силно ви прегръщам и ви стискам палци всичко да е наред!!!

Но ако не е не се отчайвайте и гледайте напред - рано или късно и нашият час ще настъпи!
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
« Отговор #18 -: Декември 23, 2008, 12:15:44 pm »
Муцка, какво става? Всички ти стискаме палци и се молим за теб!!!
« Отговор #19 -: Декември 28, 2008, 16:28:11 pm »
КРИСКА БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА МОЯТ ПЛОДЕН САК Е НАРАСТНАЛ ДО 9ММ,ИМАЛО СИ ХУБАВО ЖЙЛТО ТЯЛО НЕ СЕ ВИЖДА ЕМБРИОН :( , И НЕ СИ ОТГОВАРЯ НА СЕДМИЦИТЕ ВМЕСТО 6Г.С СПОРЕД уЗИ СЪМ В 4ТА И ПРОКЪРВИХ ЗА 1-2 ДЕНА ТОЧНО НА 23-24,12 СПРЯ МИ СЕГА МИ НЯМА НИЩО САМО ЧАКАМ ДА ДОЙДЕ 29,12 ЗА ДА РАЗБЕРА КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО  :?