Здравей Denis,
Пиша по повод на няколко твои поста, на които попаднах случайно и които като че ми отговориха на въпроси, които задавам на сумати гинеколози от 1 год. насам. Аз лично считам, че цикъла ми е нередовен варира от 22,23 до 28,29 дни за пръв път миналия месец беше 35. Същевременно цикъла ми е доста кратък и е съпроводен с много дни на зацапване общо двете дават около 10/11 дни всеки месец. А и обикновено 1-вия ден на кървене ми е много болезнен и със обилно количество съсиреци. Така 2/3 дни имам по-нормално течение и след това само си цапа. Нито един док. не се сети да ми каже провери си прогестерона, а само ми казваха, че всичко е ОК в нормите. По моя лична преценка реших този месец да си пусна изследвания на хормоните. На 4-тия ден всичко беше в граници, но не съм знаела да погледна отношението на ЛХ и ФСХ. Утре ще проверя и ще знам... но пък на 13-тия ден си направих тест за овулация, който излезе с по-тънка втора линия, на другата сутрин отидох за проверка при док. и ме погледна на ехограф, каза че определено съм имала овулация, но вече фоликула се е пукнал и ми каза че съм имала няколко бр. фоликула, като един от тях е овулирал със сигурност. Погледна ми и хормоналните изследвания и нищо не каза. Не ми каза че не е нормално да имам няколко фоликула и аз си тръгнах доволна, че съм имала овулация. Би ли могла да ми разясниш малко по-подробно какво означава образуването на няколко фоликула (при мен май бяха 3), какво се прави обикновено и какви тестове е добре да се правят?
Аз утре /на 19-ти ден/ смятам да си пусна изследването за прогестерона и се надявам да съм уцелила точно 7-ми ден след овулацията. Не мога да съм сигурна, но поне е след овулацията /най-много да е 6-ти или 8-ми ден/.
Би ли могла да ми препоръчаш и компетентен гинеколог в Сф.
Аз за момента не съм правила опити за бебе, а само се подготвям и с мъжа не сме посещавали доктори за репродуктивни проблеми, но пък и двамата си имаме проблеми - той с хронифицирани трихомони, аз хронифицирано течение, за което никой лекар няма обяснение - микробиологии и всякакви изследвания са отрицателни, но течението обилно и налично. 2006 - 2008 имах и по-сериозни проблеми с HPV вируси - имах си два и видими изменения, но ги изгориха и сега само се следя - за щастие никакви рецидиви и никакви проблеми на този фронт.
Не знам защо пиша толкова подробности, но ти ми се струваш по-компетентна от повечето лекари, с които съм говорила /или просто до толкова вече не им пука за пациентите/, а знам че всеки един елемент е важен и всичко е взаимосвързано, та за пълна картина реших да опиша цялата ситуация до колкото е възможно...
Малко дълго стана... Сори!
Ще бъда много благодарна на всякаква информация, препоръки и идеи!
Предварително благодаря!