0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Хормонални изследвания
« Отговор #760 -: Април 30, 2011, 18:19:55 pm »
Това са референтните стойности: :)

ESTRADIOL 11-69

LH 1.7-13.3

FSH 4.5-11

PROLAKTIN 87-613
« Отговор #761 -: Април 30, 2011, 22:18:46 pm »
Аз да попитам ако е завишен E2 /estradiol/ дали е проблем за ин-витро. Или това ще се коригира с медикаменти?
Резултат 506 ; референтни стойности:фази:ф. 88-420; ов. 228-1960; л.295-1000 ;
Направени са на 5 ден.
« Отговор #762 -: Май 23, 2011, 17:57:41 pm »
Може ли някой да ми каже, дали има смисъл да  се изследва прогестерон след като е прилаган утрогестан за 10 дни, вагинално,предния месец, с цел регулиране на цикъла? Няма ли това да даде фалшиви нива на прогестерона?

Също така,лекарката ми казаха всички хормони да изследвам заедно на 3-5 ден от циъка, в ключително прогестрона, а чета, че той се изследва на 7-ми ден след доказана овулация.

И последно-при поставяне на утрогестана вагинално той остава във вагината и се чудя има ли проблем при секс? Как би се отразило на сперматозоидите да попаднат в море от втечнен прогестерон?
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #763 -: Май 23, 2011, 18:02:35 pm »
Може ли някой да ми каже, дали има смисъл да  се изследва прогестерон след като е прилаган утрогестан за 10 дни, вагинално,предния месец, с цел регулиране на цикъла? Няма ли това да даде фалшиви нива на прогестерона?

Също така,лекарката ми казаха всички хормони да изследвам заедно на 3-5 ден от циъка, в ключително прогестрона, а чета, че той се изследва на 7-ми ден след доказана овулация.

И последно-при поставяне на утрогестана вагинално той остава във вагината и се чудя има ли проблем при секс? Как би се отразило на сперматозоидите да попаднат в море от втечнен прогестерон?

Извини ме, но ще изкажа мнението си ... Малко несериозно ми се струва, да си поставяш Утрогестан и в същото време да правиш секс  8O
Той не остава във вагината  8O  а се разнася, където трябва! И щом имаш назначени изследвания от лекар то би следвало да следваш неговите съвети, а не нашите или на когото и да е било друг, т.к нашите са само с пожелателен характер, като на патили и препатили, но ние, не сме лекари, все пак  :?

« Отговор #764 -: Май 23, 2011, 18:45:31 pm »

Извини ме, но ще изкажа мнението си ... Малко несериозно ми се струва, да си поставяш Утрогестан и в същото време да правиш секс  8O
Той не остава във вагината  8O  а се разнася, където трябва! И щом имаш назначени изследвания от лекар то би следвало да следваш неговите съвети, а не нашите или на когото и да е било друг, т.к нашите са само с пожелателен характер, като на патили и препатили, но ние, не сме лекари, все пак  :?

Не разбрах кое е несериозното в правенето на секс като слагам утрогестан? Не съм бременна, напротив, опитвам се да забеременя и утрогестанът ми е препорчан за да регулира цикъла, който е нередовен поради метаболитни проблеми, свързани с инсулинова резистентност. Даден ми е от 15-ти ден на цикъла за 10 дни. Как ще точно да  забеременя ако не правя секс? Това вече веднъж се случвало преди 2000 години, но не вярвам аз да съм втория случай. Не знам защо реши, че утрогестанът не остава във вагината-остава си и то доста обилно. Искам да знам как се отразява на сперматозоидите това да попаднат в среда с хормонален препарат. Принципно съм съгласна, че лекар би трябвало да е крайният авторитет, но ако си даваме този съвет винаиг-слушай лекаря и не питай друг, този форум не би трябвало да съществува. Мисля, че в случая имам основателни въпроси и ще съм благодарна за мнение по тях.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #765 -: Май 23, 2011, 19:25:49 pm »
Утрогестанът ти е изписан след овулация. А след овулация няма как да забременееш :wink:.
« Отговор #766 -: Май 23, 2011, 19:54:04 pm »
Утрогестанът ти е изписан след овулация. А след овулация няма как да забременееш :wink:.

Да, така  щеше да бъде ако цикълът ми беше нормален- към 28 дни, но моят е 35-40 дни и повече.:)
« Последна редакция: Май 23, 2011, 19:55:41 pm от Raphael »
*
« Отговор #767 -: Май 23, 2011, 20:34:35 pm »
Рафаел, при теб очевидно има нарушение на хормоналния баланс. Понеже не е ясно кога ти е овулацията, има ли я, няма ли я, лекарката ти е назначила и прогестерон на 3-5 ден от МЦ. Има си референтни граници за проследяване на прогестерона и за фоликулярната фаза. Направи изследванията и ще коментирате с нея. После, когато успеете да вкарате хормоните в норма сигурно ще проследите прогестерона и 7 дни след доказана овулация  :wink: Не мисля, че 10 дневен прием предишния цикъл ще повлияе много на сегашното изследване. Късмет  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #768 -: Май 23, 2011, 20:54:24 pm »
Рафаел, при теб очевидно има нарушение на хормоналния баланс. Понеже не е ясно кога ти е овулацията, има ли я, няма ли я, лекарката ти е назначила и прогестерон на 3-5 ден от МЦ. Има си референтни граници за проследяване на прогестерона и за фоликулярната фаза. Направи изследванията и ще коментирате с нея. После, когато успеете да вкарате хормоните в норма сигурно ще проследите прогестерона и 7 дни след доказана овулация  :wink: Не мисля, че 10 дневен прием предишния цикъл ще повлияе много на сегашното изследване. Късмет  :D

Благодаря ти!:)

Още едно нещо, което не ми е ясно е-защо след като за всяка фаза на цикъла си има референтни граници, държат да се изследват точно във фоликуларната фаза?
*
« Отговор #769 -: Май 23, 2011, 21:59:26 pm »
Изследването на ЛХ и ФСХ във фоликулярната фаза има значение за ЯР.
Така се изследват: ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Пролактин и Тестостерон - 3-5 ден от МЦ. Прогестерон - 7 дни след доказана овулация на УЗ.
При спазване на тези изисквания лекарите най-точно придобиват представа за картинката. Говорим за лекарите гинеколози.  
Исках само да кажа, че при патологични промени всеки един хормон може да се изследва по друго време и да даде необходимата информация на даден лекар, например при проблем с хипофизата ендокринолог може да види нередности в хормоните и техните съотношения и в други дни на МЦ, освен във фол. фаза.

Сега не го мисли, а следвай какво ти е казала лекарката. Тя си знае защо и кога  :wink:

"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #770 -: Май 23, 2011, 22:16:09 pm »
Аха, благодаря!:)

Изследването на ЛХ и ФСХ във фоликулярната фаза има значение за ЯР.
Така се изследват: ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Пролактин и Тестостерон - 3-5 ден от МЦ. Прогестерон - 7 дни след доказана овулация на УЗ.
При спазване на тези изисквания лекарите най-точно придобиват представа за картинката. Говорим за лекарите гинеколози.  
Исках само да кажа, че при патологични промени всеки един хормон може да се изследва по друго време и да даде необходимата информация на даден лекар, например при проблем с хипофизата ендокринолог може да види нередности в хормоните и техните съотношения и в други дни на МЦ, освен във фол. фаза.

Сега не го мисли, а следвай какво ти е казала лекарката. Тя си знае защо и кога  :wink:

*
« Отговор #771 -: Май 31, 2011, 21:55:36 pm »
Здравейте!Някой знае ли къде в стара загора се правят Антимюлеров х-н и Инхибин.
*
« Отговор #772 -: Май 31, 2011, 23:06:34 pm »
Извинявам се предварително, че публикувам и в тази тема. Повтарям запитването си от тема за щитовидната жлеза http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=28834.msg834457#msg834457 обаче чак сега се сетих, че точното място е тук! Надявам се модераторите да не се сърдят много :D

Забележка : 4 ден - LH,FSH,Prolactin,Еstradiol;

--------------------------------------------------------------------------------
 TSH 0.75
 ?UI/ml 0.27-5.50

LH 3.07
 mUI/ml Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )

FSH 5.33
 mUI/ml Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )

Estradiol 293.80
 pmol/L Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )

Prolactin 369.40
 ?IU/mL Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

Момичета, искам малко помощ за тези резултати! Аз съм синдром на Хашимото, от много дълги години. След иксито през август миналата година, цикъл или няма или имам задържан фоликул. Всички в един глас обесняваха, че били от щитовидната жлеза, ами аз като гледам тя си е в норма. Правих такива изследвания и през януари, резултатите си бяха индентични с тези, с леки разлики. Какво да направя от тук нататък? Ето и този месец цикъла беше оскъден, изкарах с ежедневни превръзки. Всички гинеколози, искат съвет с енодкринолог, а той пък ме пращат обратно при гинеколозите. ТАТ и МАТ също са в норма, точно в средата на референтните стойности. Ако може някакъв съвет?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #773 -: Юни 01, 2011, 14:53:35 pm »
stoeka71
Добре са ти хормоните :)

ПП. ЛХ е малко ниско, но може да е инцидент.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #774 -: Юни 06, 2011, 16:46:58 pm »
долкото знам хубаво е fsh да е под 2, даже още по малко.нещата клонят към липса на овулация
« Последна редакция: Юни 06, 2011, 16:49:57 pm от nikolovanr »
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #775 -: Юни 06, 2011, 18:26:03 pm »
За ТСХ се отнася да е по-малко от 2 :wink:.
« Отговор #776 -: Юни 10, 2011, 23:19:26 pm »
Момичета,писах и в темата за бременни,но искам и от вас помощ.Завишени ми са хормоните и се страхувам да не стане нещо на бебчо.В понеделник най-вероятно ще се консултирам с ендокринолог,ако на някоя от вас и се е случвало такива резултати нека ми каже и каква терапия и прилагат,най вече се страхувам от спонтатнен аборт,лекарката ми каза,че ако са завишени има такава опасност.Ето и резезултата
TAT/anti-Tg/ 130,8     IU/ml   < 115

ТСХ 4,65     uIU/ml   0.27-5.0 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/ Все още не ми е излязал резулата на МАТ,но и той ще е завишен,защото миналата година ми е завишен и не е прилагана терапия,лекарката каза,че няма нужда,тогава ТСХ ми беше 0,16.
« Отговор #777 -: Юни 13, 2011, 11:12:24 am »
Здравейте!
Може ли да коментирате моите изследвания?Правени са на 4-ти ден от МЦ.Не успях да ги коментирам с доктора и ще съм ви благодарна ако дадете мнение.

ESTRADIOL-46.5Ppg/mL   фоликулна фаза 24-114pg/mL
                       пре-овулаторна фаза 62-534pg/mL
                       лутеална фаза 80-273pg/mL
FSH-8.4mlU/mL          фоликулна фаза 3.85-8.78mlU/mL
                       пре-овулаторна фаза 4.54-22.51mlU/mL
                       лутеална фаза 1.79-5.12mlU/mL
LH-25.5mlU/mL          фоликулна фаза 2.12-10.89mlU/mL
                       пре-овулаторна фаза 19.18-103.03mlU/mL
                       лутеална фаза 1.20-12.86mlU/mL
Prolactin-9.7ng/mL     3.34-26.72ng/mL
TSH-2.0 IU/mL          0.34-5.60IU/mL
Testosterone-0.70ng/mL <0.1-0.75ng/mL
DHEA-S-143.6           18-391

« Отговор #778 -: Юни 13, 2011, 17:59:44 pm »
Днес 2-ри ден от цикъла не започнахме стимулация,заради тези изследвания:
 LH   7.09 mlu/ml,фол.2.12-10.89,ов.19.18-103.03,лут.1.2-12.86,мен.10.87-58.64
 Е2   9 pg/ml,фол.24-114,ов.62-534,лут.80-273,мен.20-88
 FSH  23.94 mlu/ml,фол.3.85-8.78,ов.4.54-22.51,лут.1.79-5.12,мен.16.74-113.59
Как мислите,много ли съм зле???Сега ще пия Фемостон и се надявам за 1-2 месеца да влезе в норми FSH.А Е2 добре ли е,за него нищо не разбрах?
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #779 -: Юни 13, 2011, 18:43:27 pm »
Незнам  :oops:дали тук е мястото (ако не е моля да ме извините :?) но имаме нанзачени изследвания при мъжа ми:: ФСХ, ЛХ, ТСХ, Естрадиол, Пролактин, Тестостерон и пр хормони, та в тази връзка е и питането ми, в някакъв определен ден ли, се изследват или? И на гладно ли е другият ми въпрос?