0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Хормонални изследвания
« Отговор #540 -: Юли 04, 2010, 15:40:49 pm »
Здравейте момичета!!! Може ли някой от вас да коментира и моите хормонални изследвание :( :( :( просто съм притеснена, Благодаря предварително!!! Аз съм на 27 год. бебеправим от доста години, пациентка съм на д-р Л.Бойчев и той ми назначи тези изследвания и утре ще правим цветна снимка и спермограма!
Ето ги и моите хормони
LH          5,54    1-18IU/L
FSH         10,5    4-13IU/L
PROLAKTIN   811     29.5-513MIU/L
FT4         14.06   10,6-21MUI/L
TSH         1,327   0,38-4,31IU/L

Преди да вземат кръв ми беше много притеснено, дори леко и ми прилоша,незнам дали влияе, правени са на 3 ден от цикъл!!! Благодаря ви момичета!!!
« Отговор #541 -: Юли 04, 2010, 16:10:47 pm »
margaritka_, пролактинът ти е висок - той е стресов хормон и се влияе от това дали си притеснена или не. Дори някои от момичетата споделят, че ги карали да лежат 20-30 минути преди да им вземат кръв. Според мен повтори този хормон и се постарай да си спокойна - може да се окаже моментно състояние. ФСХ ти е малко висок, но нека Бойчев да го коментира - той има голям опит в областта. Дргите хормони ми изглеждат ОК>

« Отговор #542 -: Юли 04, 2010, 16:25:40 pm »
Благодаря ти Mary Angel, действително смятам да го повторя, но явно трябва да ги предупредя, не че не знаят, дано от това да се е повишил, щото аз съм си такава, цяла вечер се въртях ту заспивах ту не, и сънувах как ми взимат кръв, просто мн ми беше притеснено от резултатите оффффффффф , ще видим аз ще му кажа че е било така и ще видя какво ще ми каже той!!!
« Отговор #543 -: Юли 06, 2010, 09:16:51 am »
Всичко мина вчера, и слава богу добре! :):):) Цветна снимка е много добра, проходими но леко нагънати , но все пак проходими, спермограма перфектна  :D :D :D моят мъж се възгордя милия, казаха му че ставал за донор, а за Пролактина ми каза че не трябва да е такъв дори и да съм притеснена изписа ми Достинекс за 3 месеца по 1/2 прес 3-4 дни и така , за другите два хормона нищо не каза, но ако не забременея до септември ще почнем да следим овулацията!!! И така всичко е ок:) успех на всички момичета!!!
« Отговор #544 -: Юли 09, 2010, 16:32:29 pm »
Здравейте и от мен!Незнам дали тук е мястото ,но искам да попитам някой правил ли си е изследвания на пролактин,FSH, LH и естрадиол в клиниката в Плевен и за колко време стават.Питам защото вече 3 ден не ги получавам, а уверението бе че стават за 2 часа.Питах и чрез имейл на два пъти но отговор не получих.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
« Отговор #545 -: Юли 19, 2010, 13:47:52 pm »
Здравейте момичета, днес ходих да си правя изследвания на ЛХ и ФСХ , може ли да ми кажете ориентировъчно  как са   :), има ли някакъв проблем?
 това са стойностите на 4 ден от цикъла след употреба на Дуфастон /от 16 до 25 ден на последния МЦ/ :

LH    7.59 mIU/ml         Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH      5.57 mIU/ml         Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
« Последна редакция: Юли 19, 2010, 13:50:04 pm от eliyana »
« Отговор #546 -: Юли 22, 2010, 16:53:44 pm »
Момичета,днес бях на ендокринолог и тя ми каза да си направя следните изследвания: ФТ4, ТСХ, пролактин, ДХЕА - С, андростендион  . Някой може ли да ми каже има ли значение на кой ден ще ги правя, тя каза че няма, а тук чета че пролактин се пуска на 3 ден??? :?
« Отговор #547 -: Юли 22, 2010, 21:55:27 pm »
eliyana, за изследването на хормоните, които си изброила няма значение в кой етап от месечния си цикъл си. Повечето момичета изследват пролактин на 3-ти ден, защото изследват ЛХ и ФСХ, които се изследват в този период и така избягват да дават кръв 2 пъти.

« Отговор #548 -: Юли 22, 2010, 22:58:14 pm »
eliyana, за изследването на хормоните, които си изброила няма значение в кой етап от месечния си цикъл си. Повечето момичета изследват пролактин на 3-ти ден, защото изследват ЛХ и ФСХ, които се изследват в този период и така избягват да дават кръв 2 пъти.
Благодаря Mary Angel  :D
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #549 -: Юли 28, 2010, 14:55:29 pm »
Момичета, искам да ви попитам за мненията ви за нещо, което ме изуми 8O
Става въпрос за сестра ми. Днес и излезе резултата и ТСХ е повече от 100 8O колко повече не се знае не я е хванал метода по който го изчисляват.
Какво е това нещо? Личната лекарка казала, че това сигурно е лабораторна грешка, защото ако е истина тя трябвало да е в кома, а не да се чуства добре и да седи срещу нея и да си говорят.
Вие чували ли сте за нещо такова до сега?
*
« Отговор #550 -: Юли 28, 2010, 22:21:16 pm »
аз не съм чувала за подобни стойности...
« Отговор #551 -: Юли 30, 2010, 12:31:51 pm »
Моля за коментар на моите хормони,стойностите са:
 TSH 5.540
 uIU/ml 0.27 - 4.20

LH 4.77
 mlU/ml Ж(фолик.1,5-12,6, лутеална-1,00-11,4: менопауза-7,7-58,5), М(1,7-8,6)

Prolactin 31.62
 ng/ml Ж (1.39 - 24.20); М (1.61 - 18.77)

FSH 10.27
 mlU/ml Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)
Изследването е на първия ден от менструалния цикъл,по препоръка на Д-р Пейчинова!

Опити за забременяване от две години!
Благодаря!
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 12:37:24 pm от tonito1912 »
*
« Отговор #552 -: Юли 30, 2010, 16:12:24 pm »
TSH-то ти е високо.За забременяване се препоръчва да е от 2 до 2.5.Другите хормони се пускат между 2 и 4 ден на цикъла не знам на 1-ви ден доколко са верни.

« Отговор #553 -: Юли 31, 2010, 00:33:31 am »
Извинявам се за грешката!Хормоните са изследвани на втория ден от менструалния цикъл,просто съм малко превъзбудена !Ще се радвам и на други коментари !Благодаря !
« Отговор #554 -: Юли 31, 2010, 08:46:54 am »
tonito1912, и според мен ТСХ-то ти е завишено, но при правилно лечение с таблетки то бързо се повлиява. Пролактинът също ти е малко висок, но може би това е следствие от високото ТСХ (не съм сигурна, не съм лекар). Съотношението между ЛХ и ФСХ също не е перфектно, но то със сигурност ще се промени, след като коригираш ТСХ. Според мен трябва да посетиш задължително ендокринолог - нарушенията във функцията на щитовидната жлеза са от тяхната компетенция (ТСХ говори за точно такова нарушение, д-р Пейчинова за която споменаваш нямам идея какъв специалист е).

Смятам, че си намерила точната причина за неуспехите си в бебеправенето. След няколко месеца лечение вярвам, че ще постигнеш заветната цел. Успех!

*
« Отговор #555 -: Август 07, 2010, 00:05:51 am »
Здравейте момичета,Тони192, ако си от Русе и става въпрос за тази Пейчинова дето аз си мисля изобщо не се хаби момиче, тя за гинеколог не става, камо ли за специалист по стерилитет. В Русе можеби такива няма, да не обидя някой ама.....
Момичета ще помоля и аз за коментар на моите изследвания, спах само 4 часа и стоях 1 час пред лабораторията да чакам ред  :(
Пролактин 725,5 mlU/ml   жени небременни - /102-496/
LH 7.60 mlU/ml - ж/фол 3,5-12,5;овул.4,7-21,5;лут.1,7-7,7 постме
FSH 7,83 mlU/ml жфол.3,5-12,5;овул.4,7-21,5;лут.1,7-7,7
Естрадиол - 63,12pg/ml ж/фол.12,5-166;овул.85,8-498;лут. 43,8-211
TSH ми е 1,25 mlU/ml -референтни стойности 0,27-4,20
Благодаря предварително за коментарите ви
« Отговор #556 -: Август 07, 2010, 08:12:51 am »
Женя, висок ти е Пролактина. За 100% сигурност може да го пуснеш пак и тогава да отидеш на лекар. Той не се влияе в кой ден на цикъла си.
Успех!

За Русе мога да кажа, че няма добър специалист за стерилитет. Най-наблизо е Любомир Бойчев в Тутракан, чака се за час доста, но определено си заслужава. Другите опции са Варна, Плевен и разбира се София.
А за ендокринолог - ние директно отидохме във Варна при Оля Сарджева (много сме доволни от нея и аз, и мъжа ми), за русенските нямам впечатления.

« Отговор #557 -: Август 07, 2010, 16:35:31 pm »
Жени, Mary Angel вече ти е казала за пролактина.
Наистина е хубаво да го изследваш поне още веднъж.
Преди да пуснеш ново изследване е хубаво предните дни да не сте правили секс, да не са пипани гърдите, сутринта преди да го направиш не дей да пиеш кафе и другото което не навсякъде правят е да те оставят да полегнеш 10 минути преди да ти вземат кръв.
Пролактина много се вияе от стреса и затова препоръчват да се полежи, да не си зъбързана от ходенето до лаборатория или изнервена от чакането :wink:

Иначе той лесно се вкарва в граници с лекарства. Изписват или Бромокриптин или Достинекс, но това вече след консултация с ендогринолог.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #558 -: Август 07, 2010, 17:24:56 pm »
Здравейте, момичета  :D
Имам едно питане и се надявам някой да може да ми отговори. Преди месец изследвах за шърви път пълен пакет хормони и се оказа, че от тези на ЩЗ всички са ок (включително и антителата), но ТСХ-то ми е 2,38. За съжаление листът не е в мен в момента и не мога да ви цитирам точно стойностите, но са ок. Притеснява ме обаче именно ТСХ-то. На ендо не съм ходила никога, само гинеколожката ги погледна.
Питам се сега, да ходя ли пак да го изследвам и този месец и ако се потвърди този резултат да ходя и на ендо и въобще кой да е този специалист, защото се притеснявам, че ще ми кажат, че е добре и да не се притеснявам. То е добре, но нали при бременност е опасно  :( Да го пускам ли пак според вас или направо да ходя на лекар, надявайки се, че ще попадна на разбиращ лекар?
Благодаря Ви предварително  :bighug:
« Отговор #559 -: Август 08, 2010, 08:03:54 am »
neverness, какви са реферетните стойности на твоето изследване?

Обикновено ТСХ е в норма до 4,6 (не съм 100% сигурна за стотиците). Моето ТСХ винаги се е въртяло около 2,5 - 2,7 и без проблем забременях естествено. Така, че според мен, ако останалите хормони на ЩЖ и половите са ОК, няма какво да се притесняваш. Наистина навслякъде пише, че най-добре ТСХ да е добре до 2, но моят лекар ми каза, че този идеал по-рядко се среща в практиката и малко по-неидеалните стойности, които са в норма не са пречка за забременяване :)