0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #500 -: Юни 18, 2010, 22:24:06 pm »
Бебешори побликувай референтните стойности :)

eliyana не мога да кажа аз лично дали влияят, но според мен е хубаво да се обърнеш към специалист по репродуктивно здраве.

« Отговор #501 -: Юни 18, 2010, 23:59:27 pm »
Да вярно колко съм несъобразителна  :lol:
LH-3,4 mIU/mL(f fol fase-1,1-11,6  f preov face - 17 - 77   f lut fase- 0-14,7)
FSH-5,4 mIU/mL (f fol fase-3,0-14,4  f preov fase - 5,8-21,0  f lute fase - 1,2 - 9,0)(
Testosteron-20 ng/dL ( ovul vazrast-0,0-81,0)
Prolactin-8,4 ng/ml (1,9-25,0)
Estradiol-233 pmol/L (f fol fase - 0,0-308 f preov fase-124-1468  f lut fase-101-905)

Изследванията са правени на 4 ден от МЦ

Вярвам!!!!
« Отговор #502 -: Юни 19, 2010, 07:04:06 am »
eliyana, не съм на 100% сигурна, но мисля че витамините няма да повлияят на резултатите от изследването на хормоните. Може би чак след време и то ако са специализирани витамини за репродуктивно здраве (например от типа на Fertilaid), а не вит. Е и ФК.
Ще подкрепя magi_st, че е по-добре да отидеш при лекар, специализирал се в репродуктивното здраве, защото иначе рискуваш да се луташ дълго и да си губиш времето и парите, ако няма кой да те направлява в този дълъг и скъп път. Освен това е добре по същото време и партньорът ти посети специалист по репродуктивната система на мъжете - андролог или поне уролог. (Все пак другите 50% от проблемното забременяване идва от силния пол).

bebeshori, на мен изглеждат ОК твоите резултати. Все пак се консултирай с лекар.

« Отговор #503 -: Юни 19, 2010, 07:37:12 am »
Благодаря ви момичета, много сте отзивчиви - проблемът ми обаче за да не отида е финансов и факта че добрите специалистите са мъже  :oops:, не мога да си представя да отида при мъж, аз от жени се се притеснявам и затова не съм посещавала често магарето , ама сега какво да се прави........
*
« Отговор #504 -: Юни 19, 2010, 11:52:27 am »
bebeshori мисля че резлутатите са абсолютно в норма...
*
« Отговор #505 -: Юни 19, 2010, 11:54:02 am »
eliyana, не се притеснявай от това, важното е специалистът да е добър. След това като го погледнеш в очите и притесненията отпадат.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #506 -: Юни 19, 2010, 12:47:08 pm »
Благодаря Ви милички , сега ще чакаме доки да потвърди :bighug:

Вярвам!!!!
*
« Отговор #507 -: Юни 19, 2010, 13:28:40 pm »
Момичета, имам колебание..Заради хормоналните отклонения, получавах извън менструално кървене и МЦ чак на 46-47-ми ден, за което Док. предполага, че е поради липса на ОВУ. Предписан ми е Дуфастон от 15-ти до 25-ти ден, меря БТ, тестошете са с бледа втора и все я няма тази ОВУ. Днес е 16-ти ден и се чудя дали ако го започна по-късно, Мц ще се измести след 29-ти ден...От друга страна, дори и този месец да я подтисна, няма ли да се нормализира от следващия МЦ? Ако не е така, знам, че трчбва да отида на фоликометрия, и то днес може би, защото с тестове и БТ не мога да я хвана ОВУ.....Помагайте...
« Отговор #508 -: Юни 19, 2010, 13:45:37 pm »
eliyana, не се притеснявай от това, важното е специалистът да е добър. След това като го погледнеш в очите и притесненията отпадат.
Благодаря ти аз май вече се ориентирам и настройвам лекичко към д-р Александров, днес ходих в клиниката и си взех листче с хормоните които да изследвам, надявам се до  понеделник да не ме хване пак шубето и да не отида  :?.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #509 -: Юни 19, 2010, 15:45:41 pm »
Момичета, имам колебание..Заради хормоналните отклонения, получавах извън менструално кървене и МЦ чак на 46-47-ми ден, за което Док. предполага, че е поради липса на ОВУ. Предписан ми е Дуфастон от 15-ти до 25-ти ден, меря БТ, тестошете са с бледа втора и все я няма тази ОВУ. Днес е 16-ти ден и се чудя дали ако го започна по-късно, Мц ще се измести след 29-ти ден...От друга страна, дори и този месец да я подтисна, няма ли да се нормализира от следващия МЦ? Ако не е така, знам, че трчбва да отида на фоликометрия, и то днес може би, защото с тестове и БТ не мога да я хвана ОВУ.....Помагайте...
не разбирам как доктор може да предполага  8O
нека да те проследи 3 поредни месеца, да направи фоликуметрия и тогава да ти изписва дуфастон или каквото и да е хормонално лечение. все пак дуфастона не е безобиден и да не ти изиграе лоша шега, защото подтиска овулацията ако се приема неправилно. потърси ако трябва още едно лекарско мнение.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #510 -: Юни 19, 2010, 17:19:58 pm »
здрaвейте незнaм дaли тук трябвa дa пишa зa проблемa си но не успях дa се ориентирaм кaк дa пуснa новa темa  :(
Проблемът ми е следния - по принцип цикълът ми е достa нередовен идвa винaги от 32 до 35-36 ден кaто веднъж в годинaтa обикновено през януaри или февруaри се е стигaло и нaд 45 дни. Водя редовен полов живот не съм зaбременявaлa никогa няколко месецa пих противозaчaтъчни минaлaтa годинa зa регулирaне но ефектa беше сaмо по време нa прием. Тaзи годинa зa първи път в животa ми се случи следното - последното ми кървене зaпочнa нa 28 мaрт приключи нормaлно и от тогaвa не ми е идвaло.След многобройни тестове (отрицaтелни) и преглед нa ехогрaф зa евентуaлнa извънмaточнa бременност гинеколожкaтa ми изписa дуфaстон. Не ми е нaзнaчaвaлa никaкви хормонaлни изследвaния и aз никогa не съм си прaвилa. Изпих еднa опaковкa 3 пъти по 1 нa ден и след кaто не ми дойде отново ми го изписa пaк този път 3 пъти по 2.остaвa още 1 ден докaто ги изпия и тях a още нямa нищо. Моля ви aко някой е преживял подобно нещо некa пише зaщото незнaм кaкво дa прaвя вече  :balk_145:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #511 -: Юни 20, 2010, 08:40:55 am »
Благодаря ви много момичета,днес ходих и си пуснах на свободен прием
Някой би ли ми казал как са изследванията,чак на 25 юни съм при моя док.Ето ги и резултатите:

LH-3,4 mIU/mL
FSH-5,4 mIU/mL
Testosteron-20 ng/dL
Prolactin-8,4 ng/ml
Estradiol-233 pmol/L

Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете
Благодаря!

ЛХ и ФСХ са малко ниски.

Пиши после какво е казал лекаря, моля :)
« Последна редакция: Юни 20, 2010, 08:43:48 am от denis »

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #512 -: Юни 20, 2010, 11:55:57 am »
Здравейте! Имам един въпрос, но не можах да намеря подходящата тема. Имам проблеми с менструацията, или по-точно такава липсва. Назначени са ми изследвания и следва лечение. Но приятелят ми се понаплаши малко и държи да си направи и той изследвания. Та въпроса ми е, щом ние жените трябва да правим контролни цитонамазки и да следим хормоните, какъв е еквивалента при мъжете. Какво трябва да следят те и съответно при какъв специалист? Приятелят ми няма никакви оплаквания, но много иска да провери дали всичко му е наред, за да няма нещо "скрито". МОля ви, помагайте!
Съжалявам, ако не съм в подходящата тема.
« Отговор #513 -: Юни 20, 2010, 16:48:52 pm »
Нелка, изследванията при мъжете са:
1. микробиология на еякулат - дава информация за наличие на инфекции;
2. спермограма (тя се прави в слувай, че имате проблем със забременяването - препоръчително, дори и задължително е да се направи в клиника по стерилитет, за да даде нужната информация трябва да е разширена с отчитане на морфологията на сперматозиидите);
3. хормони - при мъжете са същите като при жените - полови: ЛХ, ФСХ, тестостерон, пролактин естрадиол, както и тези на щитовидната жлеза - ТСХ, ТАТ, МАТ, FT3, FT4, при определени оплаквания могат да се изследват и други.

Според мен преди да си самоназначите тези изследвания е по-добре партньорът ти да посети уролог (аналогът на гинеколог при мъжете). Може би андролог е по-подходящо, ако се опитвате да забременеете от доста време (все пак това е тесният специалист по мъжката репродуктивна система). А за назначаване точно кои хормони да се изследват - преглед при ендокринолог.

Тук има доста информация по въпроса: http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=7.0

« Отговор #514 -: Юни 20, 2010, 18:17:38 pm »
Благодаря много :)
« Отговор #515 -: Юни 21, 2010, 10:02:22 am »
  Благодаря на всички за отговорите!
  Да,направени ни са:изследвания на хормони, цветна снимка и спермограма- добри са/ като следствие на кистичките съотношението между 2 от хормоните не е отлично/.От 5 до 9 ден клостилбегит по 2 табл.На 12 ден преглед кога би трябвало да е ОВУ.и след няколко дни пак преглед/ и прегнил 5000/.Това е 2-ри такъв курс на стимулация.
  Д-р Г.Коларов/Мед.Академия гр.София/ каза,че ако не запременея след 2-курс на стимулация СЛЕДВА : вътре маточна инсеменация!
 Ние сме от гр.Бургас.Пред кабинета на гиниколога от Б-с има табела : СПЕЦИАЛИСТ по СТЕРИЛИТЕТ.Познати/близки/ д-ри ни насочиха към него - д-р Ганчев.
« Отговор #516 -: Юни 21, 2010, 10:05:16 am »
 Извинете за правописната/-те/ грешки: заБременея/ не с "п"/.Ха-ха!
 Лек ден на всички! :)
*
« Отговор #517 -: Юни 21, 2010, 10:37:21 am »
pateto_yake и аз ходих тук в Плевен при специалист - сексолог, ама едни хормони не щя да ми пусне.Препоръка клиника по стерилитет, обикновените гинеколози не са запознати с много неща, нямат нужната техника и опит, за да помогнат на хората с репродуктивни проблеми.

« Отговор #518 -: Юни 21, 2010, 14:24:09 pm »
здравейте, момичета ! аз днес не можах да отида на изследвания, но ще ходя утре - 4 ти ден ми е. може ли да ми кажете има ли значение дали е трети или чевърти ден изследването, защото се притеснявам, дали не съм изтървала точния момент  :?
а някой има ли представа в какви случаи се пускат изследвания на тестостерон, защото при мен ги няма вписани в листчето, което ми дадоха. чудя дали и тях да не пусна или да изчакам и да видя д-ра какво ще каже
*
« Отговор #519 -: Юни 21, 2010, 15:41:42 pm »
Най-подходящия/ идеалния/ ден е 3-ти, но е допустимо и на 4-ти.Лекарите обикновено препоръчват от 3 до 5/вкл./ и интерпретират резултатите, отчитайки и деня, в който са направени изследванията.Тестостерона - и на мен при първите изследвания не беше посочен /по външни белези може да се предполага, че не е завишен/, но мисля, че това не е много сигурно.Ако не те притеснява въпроса финансово, нищо не ти пречи да го включиш според мен.Тестостерона може да се изследва в произволно от цикъла време, така че можеш и по-късно, след като говориш с лекаря си.
« Последна редакция: Юни 21, 2010, 15:52:06 pm от zanza »