0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #360 -: Февруари 10, 2010, 08:59:10 am »
Здравейте хора, изглежда че обикновенните хора са по- образовани и от самите доктори. И по темата вече.... ходих уж при добра ендокриноложка ДОЦЕНТКА и имам съмнения за ВНХ но тя и дума не споменава за това и отбягва темата. Та резултатите на прословутите ми хормони са :

4 андростерон : 7.4 ng/ml реф.стойност 0.30-3.50 
тестостерон: 2.02 nmol/l  реф. стойност 0.49- 2.64
DHEA-steron: 685.3 micgr/dl реф. стойност 60.9- 337
Пролактин: 353 mU/l реф.стойност 59.3- 619
LH: 8.79 mU/l
FSH: 1.79 mU/l
17 OHP ( алфа окси прогестерон) 6.4 ng/ml

На всичкото отгоре великата доцентка неможада разчете резултатите, и наистина се надявам някой тук поне малко от малко да може да ми помогне с някаква информация, било то и да ме насочи към надежден ендокринолог. Благодаря предварително.

Мъжките полови хормони са повишени и от там ФСХ е нисък и има проблем с О.
Проблема може да е в надбъбречните жлези . Консултирай се с АГ- Ендокринолог
Успех и пиши как е минало

ПП. Ако имаш СПКЯ или някой е изказвал мнение че може да имаш - това е проблема /НБЖлези/ Лекувай се

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #361 -: Февруари 12, 2010, 10:10:39 am »
caklianka за кой град става въпрос ,за да се включим с мнения за ендокринолози!

За София :)
« Отговор #362 -: Февруари 12, 2010, 10:14:08 am »

Мъжките полови хормони са повишени и от там ФСХ е нисък и има проблем с О.
Проблема може да е в надбъбречните жлези . Консултирай се с АГ- Ендокринолог
Успех и пиши как е минало

ПП. Ако имаш СПКЯ или някой е изказвал мнение че може да имаш - това е проблема /НБЖлези/ Лекувай се
[/quote]

Никой за нищо не изказва мнение и ми отбягват въпросите. Или причината за липса на отговор е в следствие на това че немогат да разчетат резултатите. Аз имам съмнения за надбъбречните жлези, и по мое усмотрение сега съм се самонасочила да ида да си направя снимка но не съм сигурна че има компетентен доктор който ще разчете и снимката :(((((

*
« Отговор #363 -: Февруари 12, 2010, 12:54:45 pm »
caklianka за кой град става въпрос ,за да се включим с мнения за ендокринолози!

За София :)
Тук не мога да помогна скъпа аз не съм от СФ но момичетата ще се включат с препоръки за ендокринолог ,а може би тр да потърсиш в някоя друга тема за добър ендокринолог в Сф !
Не може да няма !
[/url]
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #364 -: Февруари 12, 2010, 17:24:57 pm »
Добри ендокринолози в София са д-р Катя Тодорова и д-р Начев
« Отговор #365 -: Февруари 12, 2010, 17:31:19 pm »
нещо по -подробно като име на клиника нампример в която дават дежурства или където им се помещават кабинетите :)
*

!!!

• 1495
« Отговор #366 -: Февруари 12, 2010, 17:37:20 pm »
Д-р Катя Тодорова работи в Майчин Дом, но и в една частна клиника на Пенчо Славейков и ако не се лъжа приемаше в четвъртак. По-късно ще изровя координатите й.
Разрови се из темите във форума и можеш и сама да ги намериш :)
*

!!!

• 1495
« Отговор #367 -: Февруари 12, 2010, 17:39:03 pm »
*
« Отговор #368 -: Февруари 12, 2010, 18:31:56 pm »
д-р Коларов,ендокринолог гинеколог,също в Майчин дом-работи със здравната каса
« Отговор #369 -: Февруари 12, 2010, 19:48:07 pm »
Здравейте! Има ли значение на кой ден ще бъде направена контрола на пролактина и някакви условия има ли?
*
« Отговор #370 -: Февруари 13, 2010, 07:53:01 am »
Няма значение на кой ден се пуска,но има значение предния ден да не си правила секс, да не си си пипала гърдите и поне 30 мин. преди изследването да си била в покой. yahoo_33

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #371 -: Февруари 14, 2010, 19:11:58 pm »
Благодаря ти Мамче!
« Отговор #372 -: Февруари 16, 2010, 14:26:24 pm »
Здравейте момичета.Днес си взех взех резултатите от изследванията на хормоните и бих искала ако може някой да изкаже някакво мнение.Поне това,което аз виждам е , че са в норма,но ще се радвам на компетентно мнение,а не ми се чака до другия месец ,понеже след 20 дена ще пускам още 2 хормона и тогава ще ги види моя лекар.
LH-7.88 при 1.9-12.5
FSH-6.47 при 2.5-10.2
Testosteron-2.18 при 0.49-2.64
Estradiol-144.00 при 46-607
DHEA/S-9.69 при 4.02-11.0
Предварително Ви благодаря!

« Отговор #373 -: Февруари 19, 2010, 18:34:37 pm »
Здравейте! Ще пиша тук за пръв път, но съм доста объркана и имам нужда от мнения!
По стечение на обстоятелствата преди 4 години проведох едногодишна химиотерапия.От три години ходим по лекари и накрая се оказа, че на 29 години единственият начин да забременея е с донорска яйцеклетка от сестра ми.
Резултатите са Анти Мюлеров хормон - 7,893 и инхибин - 0.Високи стойности на FSH и LH.
Заключението е ИЯР и ненужен опит за стимулация. А ин витро е единствен вариант след неуспешна инсеминация и доста лоша спермограма с подвижни сперматозоиди едва 10%
Ако някоя от Вас се е сблъсквала с това или има някакво мнение моля за съвет
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #374 -: Февруари 19, 2010, 18:46:17 pm »
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 18:59:51 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #375 -: Февруари 19, 2010, 20:07:53 pm »
Здравейте! Ще пиша тук за пръв път, но съм доста объркана и имам нужда от мнения!
По стечение на обстоятелствата преди 4 години проведох едногодишна химиотерапия.От три години ходим по лекари и накрая се оказа, че на 29 години единственият начин да забременея е с донорска яйцеклетка от сестра ми.
Резултатите са Анти Мюлеров хормон - 7,893 и инхибин - 0.Високи стойности на FSH и LH.
Заключението е ИЯР и ненужен опит за стимулация. А ин витро е единствен вариант след неуспешна инсеминация и доста лоша спермограма с подвижни сперматозоиди едва 10%

cleo1, какви са референтните стойности на АМХ и на Инхибин Б? Колко високи са ФСХ и ЛХ, защото е много относително? Броени ли са антралните фоликули на 2-3 ден от МЦ? Една неуспешна инсеминация по принцип не би трябвало да те отчайва. Въобще нещата може да не са толкова страшни, но дай повече информация, за да може да се включат и други момичета с мнения.
А спермограмата в клиника по стерилитет ли е правена?
*
« Отговор #376 -: Февруари 19, 2010, 22:49:31 pm »
Roxy това са референтните
Inhibin B 33-190
AMH 0.9-1.7
cleo1 разгледай тази тема може да те заинтересува http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39913.0 ако успееш да свалиш фсх, инхибина ще се покачи, но AMH надали ще се промени.Дано да се включат и други момичета с повече инфо.Късмет каквото и да предприемеш!
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 22:59:13 pm от tanj74 »
« Отговор #377 -: Февруари 19, 2010, 22:58:40 pm »
Roxyтова са референтните
Inhibin B 33-190
AMH 0.9-1.7
.
cleo1 късмет каквото и да предприемеш!
Не знаех, че навсякъде са еднакви, затова попитах  :oops:. Иначе тези ги знам, тъй като и аз съм с такава диагноза.
« Отговор #378 -: Февруари 20, 2010, 07:33:39 am »
Cleo1,  тук можеш да намериш доста информация как да подобрите спермограмата си:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=430320.0
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=285420.0
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=242198.0

« Отговор #379 -: Февруари 21, 2010, 17:30:13 pm »
Здравейте!Благодаря Ви за вниманието  :D FSH e 23,LH-18.След Фемостона-никаква промяна.Единият ми яйчник не функционира изобщо, а в другия винаги по 2-3 фоликула и само един доминантен, който се пука и предизвиква О., но вече три години нищо.
Спермограмата е правена в клиника по стерилитет и дори след лечение си е зле.Докторката се притеснява от химиотерапията, а и заради нея не мога да приемам някои лекартва и това утежнява положението допълнително. Чудя се какво ли ще стане, ако преди да мина на вариант донорска яйцеклетка, се подложа на стимулация?
Има ли някяква надежда според Вас :ask: