0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sonyas

• 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #340 -: Февруари 02, 2010, 19:52:39 pm »
Здравейте,   
правих си скоро хормонални изследвания и ПКК. Бихте ли коментирали и моите резултати? Благодаря ви много  :D   
Изследването го правих на 2рия ден от МЦ, за тогава ми дадоха час??. Ето и реф. стойности:
LH......3.53 mU/ml 
FSH.....5.26 mU/ml   /0-33/
Prolactin.....18.6 ng/ml  /1.9-25/
TSH.....4.72 microU/ml  /0.34-5.6/
Progesteron.....0.6 ng/ml

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
« Отговор #341 -: Февруари 02, 2010, 20:27:06 pm »
Здравейте.Имам назначени изследвания и исках да знам дали някъде във Варна ги правят.Става дума за:Антифосфолипидни АТ, TSH,FT4,TAT,MAT NK- клетки и генетични мутации,асоциирани с тромбофилия 5 вида.

*
« Отговор #342 -: Февруари 02, 2010, 20:57:28 pm »
TSH.....4.72 microU/ml  /0.34-5.6/
Това ТСХ е височко за забременяване,дават че го искат да е около 2,5 до 2.
Ако ТАТ и МАТ са ти в нормата би трябвало да няма проблем.
Ендокринолог само може да ти каже и въобще дали точно при теб се налага понижаване на ТСХ. yahoo_33

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #343 -: Февруари 02, 2010, 23:06:08 pm »
Здравейте и дано помогнете и на мен в разчитането на резултати от изследване от днес - 4-ти ден от цикъл:
ФСХ - 5.45  /фол. фаза 3.85-8.78 /
ЛХ  - 4.37  / фол. фаза 2.12 -10.89/
Естрадиол / Е2/  - 63  / ранна фол.фаза 24-114 /
Въпросът ми е какво трябва да е съотношението м/у ЛХ и ФСХ ?
« Отговор #344 -: Февруари 03, 2010, 14:32:56 pm »
karti4e, аз мисля, че са ти добри изследванията.
*
« Отговор #345 -: Февруари 03, 2010, 16:46:07 pm »
Благодаря ти Скарлет , дано и съотношението им  е нормално.
*

sonyas

• 224
« Отговор #346 -: Февруари 03, 2010, 18:28:44 pm »
Благодаря ти много Мамче  :balk_21:, не съм изследвала ТАТ и МАТ, имам час чак за юни за разчитане на резултатите, после пак трябва да чакам...Объркана съм какво да правя  :ask: това е много чакане. Прочетох някъде че разликата м/у FSH и LH трябва да е 1ца, при мен е повече??

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
« Отговор #347 -: Февруари 04, 2010, 15:20:24 pm »
sonyas, не разликата, а съотношението ЛХ/ФСХ трябва да около единица.
« Отговор #348 -: Февруари 05, 2010, 10:01:50 am »
Sonyas, без да искам да те ангажирам с личното си мнение, мисля, че трябва да се обърнеш към ендокринолог, ТСХ малко ти е високо (иначе другите хормони ми се струват добре). Той да ти назначи още няколко хормона на щитовидната жлеза, да се види нейното реално състояние и ако трябва да действате. Юни ми се вижда далеко да чакаш, ако има нещо за коригиране, то до тогава може всичко да е дошло в норма, а дори и да си бременна

« Отговор #349 -: Февруари 05, 2010, 11:10:13 am »
Подкрепям казаното от Mary Angel. ТАТ и МАТ също задължително трябва да ги изследваш, защото точно от щитовидната жлеза при мен излезе причината за спонтанния аборт миналия път. Отиди при добър ендокринолог, тъкмо да погледне жлезата на узи и да ти каже кои хормони да видиш.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #350 -: Февруари 05, 2010, 14:11:20 pm »
Благодаря ти много Мамче ............. Прочетох някъде че разликата м/у FSH и LH трябва да е 1ца, при мен е повече??
ЛХ/ФСХ трябва да е около 1 , но не винаги е така
Ако ФСХ е повече не е проблем стига да не е над 10-12 м.е.
Ако ЛХ е повече може да показва ПКЯ /СПКЯ/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

sonyas

• 224
« Отговор #351 -: Февруари 05, 2010, 23:31:31 pm »
Много ви благодаря момичета Scarlett, Mary Angel, Denis  :D
Мисля да не чакам до юни, тука системата им е много бавна  :(, ще се консултирам със специалист в частна клиника

*
« Отговор #352 -: Февруари 06, 2010, 14:59:04 pm »
Здравейте момичета.Имам една огромна молба към вас.Понеже си правя изследванията в чужбина ми е адски трудно да си ги превеждам и ви моля-помагайте.Това което е на латиница ми е ясно но останалото....В случая с хормоналните изсл.не мога да си преведа коя фаза какво означава.И така FSH-15                                                                                PARAGOGIKI FASI 2.00-13.00   OORRIKSIA 6.00-25.00  EMINOPAUZI 22.00-150.00                                                                          LH-7.00    PARAGOGIKI FASI 2.0-10.0   OORRIKSIA 16.00-65.00  EMINOPAUZI 10.00-60.00                                                                           Пролактин 14.80   1.00-22.00 ng/ml                                                                                 Доктора ми каза че FSH ми е високо и отговаряло за възраст над 40-42 където било нормално да е с тези стойности.Аз почвам 37-ма год.Също така ми каза че няма никакво лекарство което да ги намали но не спомена нищо за донорски яйцеклетки или че нямам шансове.Насрочиха ми час на 25 за BUDOMETRISI което пак не знам какво означава.Ясно ми е че ще ми мерят нещо но какво...ми е загадка.Та пак ви моля който може да ги разчете да каже мн.ли са зле.Правени са на 6 ден от мц.
*
« Отговор #353 -: Февруари 06, 2010, 16:00:53 pm »
zuzuni, репродуктивните хормони се пускат от 3 до 5 ден на МЦ.Тук в БГ фазите са така- фоликулярна, овулаторна, лутеална и менопауза.FSH може да се променя като стойност всеки следващ МЦ.Според мен не ти е много високо, че чак да се насочиш към донорска яй-ка.Най-вероятно на прегледа който ти предстои ще правите фоликулометрия.Дано да се включат и други момичета с повече инфо.
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 16:32:55 pm от tanj74 »
*
« Отговор #354 -: Февруари 06, 2010, 16:48:26 pm »
Танче за Бг.знам но тука се пускат от 3 до 6 ден и на мен ми дадоха час за шестия.Както виждаш и фазите тука са три и не мога да ги разгадая коя коя е.Но по наблюдение виждам че най често си измерват на третия и тоя месец мисля да отида на частно да си пусна др.И друго което виждам че момичетата си гледат и някакви стойности между FSH-LH.Моите как са.
« Отговор #355 -: Февруари 06, 2010, 21:15:49 pm »
zuzuni, моето ФСХ един месец беше 14 и нещо, а съм на 29 години, което съвсем не отговаря на възрастта ми. Трябва да е до 12 във фоликулярната фаза от цикъла. При теб виждам, че горната референтна граница е 13, но пак я прескачаш. Съотношението ЛХ/ФСХ също трябва да е около единица, а при теб доста се отклонява в полза на ФСХ. Но само от ФСХ нищо не може да се каже, защото хормонът се мени. Един месец може да е много зле, следващия да си влезе в норми, както стана при мен. Но като цяло лекарите казват, че това, че е станал нестабилен, не е добре. Затова тук поне в Бг предприемат повече изследвания за оценка на състоянието на яйчниковия резерв. Сред тях са броене на антралните фоликули в двата на яйчника на 3-ти ден от МЦ + изследване на Антимюлеров хормон и на Инхибин Б. След това се прави преценка какво решение да се търси за конкретния случай, като донорска яйцеклетка е само един от вариантите. Следващото изследване, което са ти насрочили, на кой ден от цикъла се пада?
*
« Отговор #356 -: Февруари 08, 2010, 14:12:07 pm »
Скарлет за хормонални аз сама ще отида на 3 ден за да видя дали ще има промени.Другото което са ми назначили те (според Танчето фоликулометрия(  за 25 не е пресмятано след мц а да не съм неразположена.Просто съм много озадачена тука изследванията са много по малко и тези които споменавате вие въобще не съм ги чувала.В момента пия витамин Е.Окозва ли влияние на хорм.изсл.Трябва ли да го спра.
« Отговор #357 -: Февруари 08, 2010, 15:03:58 pm »
Zuzuni, мисля че вит. Е не би повлияло зле на хормоните. Според мен не го спирай. Аз го пих заедно с вит. А и С за стимулиране на овулацията и регулиране на цикъла.

« Отговор #358 -: Февруари 09, 2010, 11:40:42 am »
Здравейте хора, изглежда че обикновенните хора са по- образовани и от самите доктори. И по темата вече.... ходих уж при добра ендокриноложка ДОЦЕНТКА и имам съмнения за ВНХ но тя и дума не споменава за това и отбягва темата. Та резултатите на прословутите ми хормони са :

4 андростерон : 7.4 ng/ml реф.стойност 0.30-3.50 
тестостерон: 2.02 nmol/l  реф. стойност 0.49- 2.64
DHEA-steron: 685.3 micgr/dl реф. стойност 60.9- 337
Пролактин: 353 mU/l реф.стойност 59.3- 619
LH: 8.79 mU/l
FSH: 1.79 mU/l
17 OHP ( алфа окси прогестерон) 6.4 ng/ml

На всичкото отгоре великата доцентка неможада разчете резултатите, и наистина се надявам някой тук поне малко от малко да може да ми помогне с някаква информация, било то и да ме насочи към надежден ендокринолог. Благодаря предварително.

*
« Отговор #359 -: Февруари 09, 2010, 21:15:07 pm »
caklianka за кой град става въпрос ,за да се включим с мнения за ендокринолози!
[/url]