0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #700 -: Февруари 03, 2011, 20:00:29 pm »
Здравей Радостинка.Назначи ми ги лекуващия гинеколог,след като реши ,че нищо ми няма на базата на магнитен резонанс,а на мен не ми идва по 50 дни.Аз сама исках да ми назначи хормони,и той ми каза да ги направя ако искам веднага.Резултата беше Lh7,74;Fsh 2.91!Малко е притеснително,но в сряда съм при специалист и се надявам да ми се изяснят нещата.
*
« Отговор #701 -: Февруари 03, 2011, 20:03:22 pm »
Момичета, моят тестостерон пак е малко над горната граница и имам задържан фоликул. Лекарят ми обясни, че високият тестостерон не му позволява да се пукне. Има ли сред вас някоя с подобен проблем? :(
« Отговор #702 -: Февруари 03, 2011, 20:08:41 pm »
Алана, надявам се специалиста при който ще ходиш да е от някоя клиника по стерилитет, само там можеш да получиш адекватно лечение.
Нередовния цикъл може да се дължи на много неща, но мисля, че  хормоните трябва да са направени на трети-пети ден, за де се яснота в тази насока.

Serendipity, високия тестостерон си има връзка с кистите, ама не знам много повече по въпроса :?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #703 -: Февруари 03, 2011, 20:14:02 pm »
Радостинка, има връзка наистина, като не позволява на фоликулите да се пукнат и те се превръщат в кисти. Това е, което аз разбирам поне.
Пих Диане 35 в продължение на 5 месеца и явно полза никаква. Дано някое момиче сподели как при нея са вкарали в норма пустия тестостерон... :( Аз си чакам цикъла и отивам пак на преглед.
« Отговор #704 -: Февруари 03, 2011, 20:18:50 pm »
Ами и аз до колкото знам изписват противозачатъчни, така го подтискат и временно влиза в граници.
Другото което прилагат като решение на следствието (непукащите се фоликули) е да сложат инжекция Прегнил или Оветрил и да предизвикат овулацията.
Останала съм с впечатлението, че рядко се фокусират върху свалянето на самите нива на тестостерона.

Serendipity, ти изследвала ли си инсулинова резистентност?
Често ПКЯ е съпътствана с ИР и когато се повлияе върху ИР, спадат нивата на тестостерона и андрогените и от там по-добра функция на яйчниците.
Темата под тази е точно за това, там има повече подробности.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #705 -: Февруари 03, 2011, 20:23:24 pm »
Радостинка, благодаря, ще я прегледам. :))
Да, изследвах всичко, но утре ще са готови тези резултати. Колкото повече изследвам, толкова повече "изненади"...
*
« Отговор #706 -: Февруари 03, 2011, 20:41:35 pm »
Благодаря за отговорите!При специалист по стерилитет ще съм и ще пиша за информация на по-любопитните  :)
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #707 -: Февруари 03, 2011, 21:13:01 pm »
Serendipity, аз имах преди 2 години висок тестостерон и влезе в норма след 6- месечен прием на противозачатъчни и Androcur. И оттогава си е в граници :wink:
*
« Отговор #708 -: Февруари 03, 2011, 21:29:10 pm »
Гери, благодаря. :))) А какво е "Androcur" (извинявай за некомпетентността)? :)
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #709 -: Февруари 03, 2011, 21:43:37 pm »
Ами с него се подтискало действието на андрогените. Доколкото си спомням пих по 15 хапчета на месец от 1-ви до 15-и ден в съчетание с противозачатъчни и имаше ефект. Но всеки случай си е индивидуален. Хайде, Serendipity, вкарвай всичко в норма, че нали казахме - с теб ще действаме по един план график :wink:
*
« Отговор #710 -: Февруари 03, 2011, 21:56:02 pm »
Мерси още веднъж, Гери. :)
Да, по един план график ще действаме, старая се да не изоставам много. Като гледам и сходни проблеми имаме... :)))
« Отговор #711 -: Февруари 08, 2011, 13:16:41 pm »
Здравейте на всички  :D,
понеже и аз мисля скоро да си направя едно хормонално изследване ме интересува как протича прегледа, само кръв ли ти взимат, въобще всичко за прегледа
Понеже не можах да намеря нещо в интернет, реших да попитам тук.
Моля ви помогнете ми :oops:
« Отговор #712 -: Февруари 08, 2011, 13:24:36 pm »
paleface, поради каква причина реши, че ти трябва хормонално изследване?

За да направиш таково, трябва лекар да ти го назначи, за да има кой да ти разчете резултата.

*
« Отговор #713 -: Февруари 08, 2011, 16:16:21 pm »
Здравейте на всички  :D,
понеже и аз мисля скоро да си направя едно хормонално изследване ме интересува как протича прегледа, само кръв ли ти взимат, въобще всичко за прегледа
Понеже не можах да намеря нещо в интернет, реших да попитам тук.
Моля ви помогнете ми :oops:
Взимат само кръв, но за някои изследвания трябва да отидеш сутринта на гладно.
Както е казала Радостинка, лекар трябва да ти назначи точно кои хормони да изследваш, ако не искаш да даваш излишни пари, защото са много хормоните.
« Отговор #714 -: Февруари 08, 2011, 18:46:09 pm »
само кръв нищо друго ?
ами искам да си изследвам, защото на места имам окосмяване, което не би трябвало да го има, и страшно много се комплексирам от това.
В началото мислех да отида на фотоепилация, но козметичката ми препоръча първо да отида на х. изследвания и след това да ида при нея, за да не стане някой проблем после.
И общо взето за това искам да се изследвам, страшно много се притеснявам от този мой проблем и наистина трябва да направя нещо по въпроса.
*
« Отговор #715 -: Февруари 08, 2011, 18:57:59 pm »
Аз не съм лекар, но обикновено такова окосмяване идва от завишен тестостерон при наличие на ПКЯ. Аз съм с такава диагноза. Изследвай си тестостерона ако искаш, а най-добре се консултирай със специалист.
На фотоепилация съм ходила, имаше ефект, но след 3-4 години отново се появиха косъмчетата.

П.П. Да, само кръв взимат в лабораторията.
« Отговор #716 -: Февруари 08, 2011, 19:13:22 pm »
При мен се получи същото-пуснах си профилактични изследвания на хормоните заради новопоявило се окосмянване, излезна ОЯР... :(Странното е, че нивата на тестостерона са доста ниски, нямам и ПКЯ, но окосмяването и изтощените яйчници са си факт..
« Отговор #717 -: Февруари 08, 2011, 20:28:44 pm »
paleface, моя съвет е да посетиш еднокринолог, той според оплакванията ти ще прецени кои хормони да ти назначи и след това ще ти разчете резултата.

« Отговор #718 -: Февруари 09, 2011, 13:16:17 pm »
ими аз мисля така или иначе утре да отида да говоря с личната за това, пък ще видя нали тя какви направления ще ми даде

А примерно ако ми каже да отида на гинеколог, а аз като съм още девствена каква да прявя  :oops:
« Отговор #719 -: Февруари 09, 2011, 13:43:58 pm »
paleface, не се притеснявай :) ако личната те прати на гинеколог, сподели с гинеколога, няма нищо страшно.