0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

teoivo

• **
  • 69
  • Само преживените неща са истински разбрани ....
след спонтанен аборт
« -: Декември 08, 2008, 16:19:44 pm »
Н на 5 декември направих спонтанен аборт (бях в 8 г.с.)За 10 часа чух хиляда мнения кога отново можем да започнем бебеправенето.Един казва най-малко 6 месеца,друг казва поне 3,а една докторка каза след първия цикъл че можело да почваме,щот и без тва нямало да стане веднага,докторката която ми направи абразиото ми изписа и противозачатъчни(аз не съм ги взела,защото още не ми е и дошло,а и след противозачатъчните не е ли по трудно бебеправенето-нали на организма му трябвали поне 6 месеца да се изчисти след тях)Моля ви,някой да ми каже какво да правя,колко да чакам,кой доктор да послушам,и ще е проблем ли ако започнем веднага след първия цикъл?Ние много искаме бебче но тия доктори само ни объркват.Дайте ми съвет....помогнете ми...
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: след спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Декември 08, 2008, 16:49:12 pm »
Здравей миличка в предишната ти тема ти писах,преживяла съм два спонтанни аборта,но но не са ме кюртирали понеже и двата бяха в много ранен период,и ми казаха,че нищо не е останало.Доколкото знам след кюртаж е хубаво да се изчака три месеца,за да може да се възстанови матката,но аз си мисля,че когато се почувстваш готова можете да продължите с опитите.някъде из форумите бях чела за жена,която е забременяла успешно още на втория месец след аборт така че каквото и да решиш ти пожелавам много късмет  :crossfingers:и много скоро да забравиш този ужасен период от живота ти :bighug:
*

teoivo

• **
  • 69
« Отговор #2 -: Декември 08, 2008, 18:24:39 pm »
Благодаря ти Дени много за подкрепата,и дано наистина скоро да забравя това което ми се случи защото вече ще полудея-наистина.
*

denisa

• 2681
« Отговор #3 -: Декември 10, 2008, 16:28:48 pm »
Къде се изгуби мила,как си надявам се да си по-добре.Бъди силна не се предавай :bighug:
*

teoivo

• **
  • 69
« Отговор #4 -: Декември 10, 2008, 17:08:18 pm »
Тука съм,цял ден се ровя в нета и се надявам някой да ми помогне и да ми каже че няма да е опасно ако започнем по рано с опитите,ние толкова много го искахме,не ни се чакат 3 месеца.
*

denisa

• 2681
« Отговор #5 -: Декември 10, 2008, 17:28:57 pm »
Здравей незнам как да ти помогна,но по добре си дайте месец два почивка дори да няма медицинска причина след подобен стрес май не е добра идея да започвате веднага с нови опити.Правете секса от любов и не мислете поне за малко за бебе,това ще ви зареди с нови положителни емоции,а бебето не след дълго ще дойде. :bighug:
*

teoivo

• **
  • 69
« Отговор #6 -: Декември 10, 2008, 18:30:56 pm »
То със сигурност ще има месец,два почивка,но повече едва ли ще издържим.Има много време,ще видим какво ще стане.Честно казано като се сетя какво ми се случи ме хваща много страх да не се повтори пак,но нищо не се знае-ще видим. :bighug:
*
« Отговор #7 -: Декември 10, 2008, 21:32:45 pm »
Съжалявам за това, което ти се е случило. Изживяла съм го два пъти. Първия път изчаках 5 месеца, втория път 6 месеца. По-добре изчакай преди да подновите опитите за бебе. Хубаво е да се възстановиш физически и емоционално. Съветвам те да изчакаш минимум 3 месеца.
« Отговор #8 -: Декември 10, 2008, 21:44:25 pm »
И аз имам 2 миседа в 7-8 г.с. :( Напълно те разбирам. Съветвам те да започнеш противозачатъчните веднага. Така по-бързо ще се регулират хормоните ти, иначе новият цикъл ще закъснее. Аз първият път чаках 5-6 месеца. Вторият път пих противозачатъчни 2 месеца и третия цикъл подновихме опитите по порепоръка на док. Каквото и да решиш, първо се консултирай с лекаря си, дали си се възстановила физически. :crossfingers:
« Отговор #9 -: Декември 11, 2008, 07:41:05 am »
Здравей teoivo !!Аз има два мисседа в рамките на 8 месеца,и в двата случая лекаря казаваше да изминат 3 нормални цикъла,след първия така и направих -3 месеца изчаках и веднага на 4-я забременях ,след 2-я аборт пак така мисля да напарявя  :)
Изчакай поне 2  месеца ,и на 3 -я ако искате много ,действайте!!
Успех ти желая :bighug: :bighug:

*

teoivo

• **
  • 69
« Отговор #10 -: Януари 04, 2009, 19:29:49 pm »
Аз вече и М имах,но няколко дена преди да ми дойде ходих да си взема резултатите от болницата,(всичко ми е наред - СЛАВА БОГУ)и минах и на преглед.Този път попаднах на много свястна докторка,още преди да я попитам нещо тя ми обясняваше с големи подробности всичко,и едно нещо много ме зарадва,каза че възстановяването ми е мн бързо,и ако не пишело в документите не можела да каже че е имало бременност и кюртаж след това,каза че понеже в повечето случай се бъркат седмиците и сигурно съм била в по-ранна седмица-за това организмът ми се възтановявал толкова бързо,даже не можа да повярва че още не ми е идвало и каза че ако съм готова психически можело да подновим опитите,но ми препоръчвала да изчакам поне един цикъл-и сега аз си задавам въпроса - ТОВА ВЪЗМОЖНО ЛИ Е,може ли толкова бързо да съм се възстановила?Е според мен е още рано,но ще видим и моя док какво ще каже-мисля да го посетя тази седмица.
« Отговор #11 -: Януари 05, 2009, 11:04:08 am »
teoivo, организмът се възстановява през първият цикъл след абразиото. Именно затова той варира като дължина. Идването на М. показва, че лигавицата се е възстановила.
« Отговор #12 -: Януари 05, 2009, 12:08:39 pm »
И аз направих спонтанен аборт на 1 Януари(2-ри ми е)-добре започна годината няма що и понеже все още кървя трябва да ми направят кюртаж най-вероятно утре. Попитах докторката кога е хубаво да започнем да действаме отново и ми каза 6 месеца, но ми написа на едно листче изследвания които е хубаво да направя. Много ми е тежко....
« Отговор #13 -: Януари 05, 2009, 12:50:20 pm »
Момичета на се отчайвайте,една позната направи(по нейно невнимание  :x) аборт в третия месец и то с близнаци,заченати по съвсем естествен път(втора бременност) и забремения на следващия месец още и роди здраво момченце.Така, че това,че не е била успешна едната или втората не сначи, че все пак няма да се получи.целувки и успех на всички. :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

*

teoivo

• **
  • 69
« Отговор #14 -: Януари 05, 2009, 13:23:50 pm »
Момичета на се отчайвайте,една позната направи(по нейно невнимание  :x) аборт в третия месец и то с близнаци,заченати по съвсем естествен път(втора бременност) и забремения на следващия месец още и роди здраво момченце.Така, че това,че не е била успешна едната или втората не сначи, че все пак няма да се получи.целувки и успех на всички. :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
Благодаря ти много за изказването vulpecula_m,мисля че трябва да има повече така позитивно настроени хора, :balk_602: :bighug:
*

teoivo

• **
  • 69
« Отговор #15 -: Януари 06, 2009, 15:16:31 pm »
Здравейте момичета.Аз днес съм много щастлива :D защото ходих на преглед и при моя док.,той каза че всичко ми е наред , може да възобновим опитите ако психически че чувствам добре,защото от здравна гледна точка организмът ми се е възстановил и е готов,нямало да има проблем.Каза че сега всичко зависи от мен,дали се чувствам готова или на психиката ми и трябва още време?Е,аз мисля че съм готова.
 :bighug: :bighug: :bighug: И искам да кажа нещо на другите като мен-не се отчайвайте,не винаги когато ви кажат 3 или 6 месеца,ще са нужни наистина толкова.И моят док каза толкова,пък днеска като ме видя друга песен запя.Пожелавам на всички УСПЕХ!!!
*

denisa

• 2681
« Отговор #16 -: Януари 06, 2009, 15:22:43 pm »
Браво на теб много се радвам,че всичко е добре :D.Лошото е че май и аз ще се запиша в тази тема днешният тест е с по-бледа черта от вчерашния и гърдите не ме болят вече :(,но няма да се отчайвам все пак имам едно дете и трябва да съм добре заради него.Успех на всички ви yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

teoivo

• **
  • 69
« Отговор #17 -: Януари 06, 2009, 15:34:47 pm »
Браво на теб много се радвам,че всичко е добре :D.Лошото е че май и аз ще се запиша в тази тема днешният тест е с по-бледа черта от вчерашния и гърдите не ме болят вече :(,но няма да се отчайвам все пак имам едно дете и трябва да съм добре заради него.Успех на всички ви yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Дени не се отчайвай.Нищо не се знае.На доктор ходили?
*

denisa

• 2681
« Отговор #18 -: Януари 06, 2009, 15:41:23 pm »
Имам час за 16.01. сега и да отида е рано и нищо няма да види,а и проблема ако беше кървене има лекарства ама при мойто положение аз още нямам кървене а явно нещо е спрял да се развива ембриона което предполагам е необратимо.Но както и да е очудващо и за мен самата не се чувствам много зле поне за сега.
*
« Отговор #19 -: Януари 06, 2009, 16:31:37 pm »
teoivo много ти се рдам миличка дано от първия път успеете дано дано дано.
чакам и аз този момент  :D
Аз се замислям дали да не пусна изследвания  :?