0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Празниците наближават 8.12-14.12.08г
« Отговор #60 -: Декември 10, 2008, 16:21:46 pm »
Цвети благодаря, предполагам мрежата в данета не е за комари, щото не пише и аз затова дирекшън тук попитах.

Фия споко всичко ще си дойде на мястото, просто е период и ще отмине. Да са ти здрави нервите само, като на мен. :wink: Може би след 18 м. или при нас, чак когато избиха кучешките, Тони започна да спи вече, че покрай него и ние.
Бързо отминаване на тоз период ти пожелавам.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #61 -: Декември 10, 2008, 16:39:02 pm »
Здравейте и от мен.
Колкото и невероятно да звучи, нашата мома вече на 1 годинка и се буди по 6, 7 пъти на нощ, максимално време за непрекъснат сън й е 2 часа. Имам чувството, че никога повече няма да легна и да се наспя като хората. Ето и сега на следобедния  си сън за половин час три пъти се събуди и то все с рев. Кошмари ли сънува  - незнам вече...
Чудех се, как точно да опиша този проблем. Мога да се подпиша под горния текст с две ръце, само ще заменя възрастта с 9.5 м. и момичето с момче.
Дано има светлина в тунела, че...Откакто се е родил не съм спала нито една нощ като хората, а от два месеца - повече от 2 часа напракъснати. Мисля да пусна една урина, въпреки че няма признаци за проблем.
Здрави дечица, щедър Дядо и усмихнати майки.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #62 -: Декември 10, 2008, 16:49:02 pm »
Цвети благодаря, предполагам мрежата в данета не е за комари, щото не пише и аз затова дирекшън тук попитах.

абе верно, че не точно същата, каквато си дала, ама би трябвало да е с подобна функция, защото и аз исках да купувам подбно нещо - виждала съм по чужбинските колички, много хубави  мрежести органайзери - казвам органайзер, защото си е точно такова, с джобчета, а не просто мрежеста торбичка - та като търсих инфо къде може да има, попаднах на някаква тема в мамата, че по нашите магазини се предлагат неща с подобна функция на две места - тази в данет и някаква на бебе конфорт имало (в магазините, където предлагат тази марка). в данет била към 12лв, на бебе конфорт (не съм виждала как изглежда, може да е точно това, което ти си показала) -към 16лв. така и не купих нищо де.
*
« Отговор #63 -: Декември 10, 2008, 16:55:37 pm »
...по нашите магазини се предлагат неща с подобна функция на две места - тази в данет и някаква на бебе конфорт имало
В Малечко преди месец трябваше да получат Бебекомфорт точно органайзер. Незнам, дали в сайта им я има качена.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #64 -: Декември 10, 2008, 17:02:43 pm »
Уайти и аз се присъединявам към групата на неспящите майки. Много е тежко, а и мисля, че и той не се наспива добре. Пробвах да му давам Дормокинд, но не виждам промяна. Сега ми препоръчаха един сироп на Boiron, но за съжаление няма внос от февруари. Ние сме така откакто Филип е станал на 7 месеца, всички казваха, че е период, ама нещо не отминава......
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #65 -: Декември 10, 2008, 17:10:27 pm »
и при нас е същото,откак Жори е навърши 6м. и му се появиха 2-та зъба.Обаче той не се събужда в повечето случаи ,а само реве насън и се налага да го вдигна и понося,понякога спира и само с погалване.
<br />
*
« Отговор #66 -: Декември 10, 2008, 17:17:14 pm »
Момичета, много малко са децата дето от малки лягат в 8 и стават в 8 без да мръднат, повечето се пробуждат :wink:
Деси едва преди 2-3м. започна да спи по цяла вечер, а е на 2.2г. вече. Дори миналата седмица 2 вечери си проплакваше на сън нещо и аз си мислех, че рахата свърши, а то на горкото му избивал един от последните кътници :lol:
Така че, споко, има оправия, към 2г. и моля ви не тъпчеете децата с разни илачи... :)
*
« Отговор #67 -: Декември 10, 2008, 17:21:27 pm »
Цветенце, мерси  :D Дано продължат така, че положението беше трагично. По 5-6 пъти ставах на половин час и така всеки половин час. В най-добрия случай спяха по час непрекъснат сън, обаче по различно време, и аз пак бях изправена до някой.
*
« Отговор #68 -: Декември 10, 2008, 17:26:36 pm »
и аз като стефка гледам да имам философски поглед в/у нещата :wink:
и моето дете не е от тези дето си лягат в 8ч (хич даже! и в 9 не ляга...), има периоди, в които спи непробудно, има и вечери, в които и през час ставам. много е неприятно, защото ти се разбива тотално съня и не си в кондиция следващия ден, ама няма как - деца са! няма до като ги заженим да носят памперси, смучат пръст (надявам се! :wink:), да плачат за мама и да се будят нощем.
« Последна редакция: Декември 10, 2008, 17:42:20 pm от tzvetenze »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #69 -: Декември 10, 2008, 17:28:08 pm »
Така че, споко, има оправия, към 2г. и моля ви не тъпчеете децата с разни илачи... :)

ооо и аз съм на това мнение.Някои хора дават Панадол като водица.Много ревяло бебето - айде сиропче. 8O
Иначе не се оплаквам ,по скоро ми е мъчно за него,че е така неспокоен.Пък и основните му будения са до към 2-3ч.,пък ние с мъжо си лягаме в 2ч.,та много това на нас не ни пречи. :D
<br />
*
« Отговор #70 -: Декември 10, 2008, 17:44:52 pm »
Аз пък не харесвам днешните кукли! Откакто съвършената, мултифункционална Барби завладя  въображението и света на малките момиченца, нищо не е същото. Изобщо не ми допада Барби - една такава нафукана изглежда, даже и когато е с домакинска премяна не и вярвам, че може да върши домакинска работа.  :D А с перфектните си и недостижими мерки, като нищо може да се окаже истинската причина за анорексията на момичетата по-късно. Защото от невръстна възраст, Барби е тази, която ги учи на разни неща от живота.

Помните руските кукли, нали? Е, няма такова нещо вече - добрата, стара, истинска  кукла!
*
« Отговор #71 -: Декември 10, 2008, 18:11:38 pm »
И аз хич не мога да понасям Барби с целия й антураж и прочие.
Има ги старите кукли от онова време :wink:
Ние сега сме с една кукла - бебе, ама понеже е с пластмасови твърди глава и крайници, Мона чест се удря в него. затова съм й поръчала едно меко, парцалено

на мен парцалените кукли са ми любими. имах като дете - с вълнена коса и басмяна рокля на цветя, толкова простичка, а толкова хубава.
« Последна редакция: Декември 10, 2008, 18:13:59 pm от tzvetenze »
« Отговор #72 -: Декември 10, 2008, 19:39:35 pm »
Само да кажа, че и ние сме в отбора на постоянно будещите се през нощта. Затова и сега спи при нас иначе се разкарваме през 1 час и после се приспиваме и то стане сутрин.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #73 -: Декември 10, 2008, 19:44:19 pm »
Изобщо не ми допада Барби
На мен пък не ми допадат Спайдърмен и Батман - ей то почти всичко е с тях.
*
« Отговор #74 -: Декември 10, 2008, 21:23:25 pm »
И аз от месец съм отбора на будуващите. Малко след като я похвалих че спи от 7.30 вечера до 7.30 сутринта, Александра почна да се буди по 2-3 пъти на нощ. И то не за пие вода, неееееееееее, иска мляко госпожицата и без него не заспива. В началото се опитвах да я залъжа с нещо преди да и дам, но писъците й огласяха съседните апартаменти. И така на нощ изпива по 500 - 600 мл мляко най-малко. Ама вярвам, че и това ще мине.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #75 -: Декември 10, 2008, 21:35:02 pm »
Здравейте и от мен.
Колкото и невероятно да звучи, нашата мома вече на 1 годинка и се буди по 6, 7 пъти на нощ, максимално време за непрекъснат сън й е 2 часа. Имам чувството, че никога повече няма да легна и да се наспя като хората. Ето и сега на следобедния  си сън за половин час три пъти се събуди и то все с рев. Кошмари ли сънува  - незнам вече...

Мой съвет - обърни на някой "дребен детайл" в стаята. Може да предизвика страх - рисунка на стената, сянка на някоя голяма играчка . Предметите на децата в тази възраст може да изглеждат по начин, по който не представляват в действителност и да ги плашат. Аз изчетох доста за детските страхове, защото Вики например го е страх когато при следобедния сън се събуди привечер и през прозореца е тъмно или сумрачно. Не съм съгласна с някои психолози, че детето не може да изпита страх и да има нарушение в съня преди 3 г. поради това. Но това си е мое мнение.
Ако никнат зъби, също може да е причина. Ние имахме няколко нощи , в които седи свеж като репичка и ни кани с гай-гай /играй-играй/, а на мене ми се спи , та ми се реве, щото през деня съм с три дела и куп други ангажименти. С баща му сме се кръстили Зомби 1 и 2.
Противно на възприетото тук при нетърпимо положение, когато виждам, че на детето му се спи, но е превъзбудено, давам Долче Нана.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #76 -: Декември 10, 2008, 23:47:45 pm »
Лейди,не бях се замислила над това.Аз доста накичих стаята с коледна украса и всяка стена има по нещо,може пък и да си права.Аз мисля,че е от зъбките в момента,но знам ли.
А Спайдърмен и Батман не ги харесвам и аз,а в Белгия чак обувки има такива.

Незнам за куклите,но аз пък не харесвам детските филмчета сега.Освен това ,вместо да има повече детски,телевизиите са заляти със сериали.През деня не пускам телевизор изобщо,защото навсякъде е ред сълзи ред сополи.
<br />
*
« Отговор #77 -: Декември 11, 2008, 00:12:10 am »
Здравейте момичета,
да питам мамите на бебешоците какво ще подарявате за празниците? А и останалите мами, ако си спомнят, ще се радвам на някакви идеи. Че то не остана време, а не съм измислила нещо съществено. Засега си играе с играчките на шезлонга и активната гимнастика и вскичко което може се тъпчи в устата.
По повод спането, да похваля Габи, че от 2 седмици спи по цяла вечер за наша голяма радост! Държим я будна между двете последни хранения, да се умори много и това помага. Миналата вечер заспа докато я държах права миличката, та пропуснахме банята.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #78 -: Декември 11, 2008, 08:21:49 am »
santa2 Привет от нас, тя седмицата мина докато се разпиша  :P...

Аз още умувам подаръка за Митака.У нас животните(играчки и в книжки) и воланите са на почит.
Подобен на показания по горе Музикален волан получихме подрък за РД на Chicco.
Това е играчка с която се играе, направена е изклкючително реална, но той просто има интерес.
Всичко кръгло което му попадне в ръцете е волан- пласмасови капаци, дайре.
И дори да не е звучно го озвучава.
Преди да ни я подарят купих от Джъмбо само волан за 6-10 лв, със звуци на запалване, лай на куче, мелодия.
Получихме доста играчки след РД даже прибрах няколка за да го изненадвам.
И клоня към няколко книжки от поредицата на издателство "Пан"- Първи стъпки

Ултра или Цветето, ако не се лъжа, също бяха пуснали линка преди време.
Ние имаме 2 от тези книжки "Думите" за деца от 18-24м и "Животните" от 18-24м.
Много ни харесват и на него, и на мен, дебели страници издържат на зъбки :wink:,
но този Миши период му премина, сега си ги разлиства с интерес!
Мисля да взема и сложа под  tree2a още 3 книжки- животните на село,
животните в джунглата и тази с превозните средства, макар да е за по-големи!

Хубав ден от нас и приятно  ornaico1предколедно настроение!

« Последна редакция: Декември 11, 2008, 08:26:24 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #79 -: Декември 11, 2008, 08:40:25 am »
Открих много хубав детски магазин с дрешки и играчки в Лозенец до Тукань. Внасят дрехи от чужбина, дори от сайтовете, от които някои тук пазаруват, вкл. и този немския. Така че и там може да се поръчват играчки, дори имаше кухнята доставена. Дрешките са много хубави, качествени, но са малко скъпи. Има и обувчици, чоропогащници, абе като бутиче е магазинчето. Аз се изкуших, просто нещата са много различни от това, което съм виждала. Там има и от тези играчки-тип зрънчо от Тойс, които детето само си сглобява и майстори, например може да си направи животинче, дърво и т.н. И са под 20лв. като цена. Но ние сме малки за тях.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!