Здравейте момичета,
аз също съм една от вас. Чета форума понякога, но поради липса на време не съм писала до сега и едва днес се регистрирах.
От година и половина се боря със стерилитета. Единствения ми шанс за детенце е ин витро.
Не успях да прочета всичко. Не съм сигурна, че протест пред парламента е най - доброто, на което сме способни. вярно, много сме. Но колко от нас могат да пропътуват големите разстояния до столицата и колко на брой пъти ще успеем да се съберем, колко от нас ще се престрашат да излязат от анонимност? Имаме нужда от подкрепа. Ако ще протестираме пред парламента, да се обърнем за помощ към студентите, таксиметровите шофьори, градския транспорт...въобще да ПОМОЛИМ държавата да се " събуди". Сами със или без празни колички едва ли ще впечатлим милите ни държавни управници. Най - много да отнесем поредните подигравки
Идеята за молебен ми допада, като че ли най - много. Да метнем по едно черно шалче, символизиращо погребаните ни надежди и да разпратим снимков материал и проблема по чуждите медии. Кой знае току- виж Господ се оказал европеец и ни прати някой от" ангелите" си за следи изразходването на нашите пари за нашите нужди, независимо дали НЗОК, Здравното министерство или някой друг ще се разпорежда с тях.
Можем също да помолим за помощ някои европейски НПО. В общи линии смятам, че ни е нужна подкрепа. И трябва да я търсим бързо!
Аз едва сега успях да изгледам материалите от телевизиите, направо съм бясна. Малко ми е трудно да подредя мислите в главата си....дано се разбира нещо от това, което съм написала.