0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

цитомегал вирус
« -: Декември 06, 2008, 20:08:03 pm »
здравейте момичета,повторих иследването си за ЦМВ и резултатът ми е IgG 29.1,а преди 3 месеца беше IgG 11,2 лекарката каза че отново съм прекарала вируса :( как се мори тази гадина,опасно ли е това за трете бременност след 2 неуспешни :( ?При положение че IgM е отрицателно.Трябва ли да пия нещо по време на бременността?пишете
*
Re: цитомегал вирус
« Отговор #1 -: Декември 07, 2008, 11:35:50 am »
"Лечение на цитомегаловируса

Цитомегаловирусната инфекция е неизлечима. Съществуват лекарства обаче, които позволяват да се контролира количеството на вируси в организма, да се подтиска тяхното развитие. Повишава се имунитета на болните и се назначават специални противовирусни препарати.
Това лечение се провежда при наличието на цитомегаловирус при бременните или при жени, които се опитват да забременеят по време на целия период на износване на детето и при кърмене. Използва се целия комплекс от препарати, повишаващи имунитета, а така също се използват подтискащи размножаването на вируса препарати интерферон. Заразената бременна жена трябва в интервал от 10-12 дена да бъде изследвана. Така също постоянно трябва да се следи състоянието на плода.
Внимателно подбраната мощна терапия и строгото изпълнение препоръките на лекаря, позволяват значително да се понижи риска от предаване инфекцията на детето, който пряко зависи от активноста на вируса в организма на майката.
Източник: http://medinfa.ru/22/citomegalovirus/
Превод: Василка Чивчибашиева"
« Отговор #2 -: Декември 07, 2008, 12:42:38 pm »
Приятелка прекара вирусе по време на бременност без да знае и се беше предал на детето.Отначало много боледуваше и смятаха че е от инфекцията.Наистина трябва да се следи и лекува,за да няма последици после.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #3 -: Декември 09, 2008, 23:36:31 pm »
момичета кажете ми някой знае ли,нещо по въпроса инфекция IgG,нали означава че си прекарал този вирус?Лекарката ми назначи лечение за 3 месеца.Когато не си с инфекцията в момента,а си я прекарвал в миналото и нямаш антитела,това може ли да навреди на плода,при бременност???Момичета пишете ми МНОГО СЪМ ОБЪРКАНА!!! :( :( :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Декември 09, 2008, 23:55:46 pm »
знам от Мели, че IgG реагира около 6 месеца след прекарване на заболяването. тоест, не може да си изкарала наново заболяването в рамките на тоя период от 3 месеца, а и разликата не е голяма. в една и съща лаборатория ли прави изследванията?

а и за какво ще ти назначават лечение, след като ИгМ е отрицателно, демек няма активна инфекция? цитомегаловирусът не може да се изчисти от организма, след като веднъж е попаднал там. опасно е да си в остра фаза на инфекция, когато си бременна. ако ИгМ е отрицателно, няма опасност. огромна част от хората са носители на тоя вирус.

каква е по специалност тая лекарка, дето ти прави анализ на изследванията и те лекува?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Декември 10, 2008, 18:20:05 pm »
да в една и съща лаборатория в цибалаб си правих изследването.Лекува ме доктор Балтаджиева от Света Анна-София.Някой лекувал ли се е при нея?Мерси много за отговора,аз съм много объркана,понеже другите изследвания са добри.До сега съм дала 400 лв за изопринозин и имунобор,и сега разбирам че не е трябвало така ли???Пишете ако знаете още нещо по въпроса.Благодаря ви предварително!!
« Отговор #6 -: Декември 22, 2008, 16:55:02 pm »
Момичета някой имал ли е положителен JgM на цитомегаловирус?Колко се ровя из форума вече :(никаде не виждам някой да е имал +JgM :?
Интересува ме как са се е лекували тези момичета..само аз ли съм такава с +JgM  :ask:

« Отговор #7 -: Декември 27, 2008, 14:09:58 pm »
Здравей,гадно е  с този вирус понеже има много малко информация на бг. и аз доста съм се ровила и не намирам нищо,мога да ти кажа че лекарката ми каза за нейна пациентка с 4 спонтанни абортта и причината била ЦМВ IgM,лекувала се 6 месеца с изопринозин и имунобор по схема.И сега жената е бременна в 8 месец след успешно лечение.Надявам се да съм ти била полезна.успех
« Отговор #8 -: Декември 28, 2008, 10:19:24 am »
Здравей,и аз съм с този вирус и от всичко прочетено до тук разбрах, че не трябва да се допуска реактивация на вируса по време на бременост.Моля,ако някой знае да пише какви имуностимулатори да се пият по време на бременост.АЗ сега пия Саменто,Селесан и Епамарстронг.
« Отговор #9 -: Декември 28, 2008, 20:57:56 pm »
здравей кикун,ти бременна ли си сега?Имала ли си някакви проблеми аборт или друго с този вирус?Сега лекуваш ли се и кой лекар посещаваш?пиши че и аз съм с същият проблем!благодаря предварително!
« Отговор #10 -: Декември 28, 2008, 22:41:49 pm »
 Не не съм бременна.Вече не зная на кой лекар да се доверя.
 Накратко: За десет години имам осем аборта. Бях пациент на д-р М.Генов,ходих в клиника "Малинов" (при Стаменов и Балтаджиева),а също и при проф.Кременски.Имам генетични,имунологични и какви ли още не изследвания-всичко е в норма,но никой не се сети до тази година да ми изследва ЦМВ.След всички неуспехи и безпомощност на лекарите при които бях, реших да се обърна към алтернативната медицина.Писах до редакцията на вестник "Лечител" и единствен г-н Цонков ме насочи да изследвам вирусни инфекции,като беше убеден,че съм носител. Така и се оказа.След всичко което прочетох стигнах до извода,че е необходима имуностимулация на организма и недопускане на реактивация на вируса по време на бременност.Доверих се на продуктите на "Лечител",но Саменто не се препоръчва за бременни защото все още не е изследвано действието му върху бременни макар,че аз познавам жени които са го приемали през бременността(но не заради ЦМВ) си и сега си имат здрави бебета.
Искам да помоля ако някой е вземал някакви имуностимулатори по време на бременност и е успял, нека сподели.   
« Отговор #11 -: Декември 29, 2008, 12:15:04 pm »
Здравей,аз се лекувам при д-р Боби Балтаджиева,тя ми назначи ЦМВ,за същата ли става въпрос?И аз също като теб обиколих всички болници в София и вече незнам,какво да правя,имам 2 аборта и се страхувам да забременея след всичко което преживях.Желая ти успех и едно здраво бебче! :D
« Отговор #12 -: Декември 29, 2008, 16:45:04 pm »
 Здравей Синеока, незнам колко Балтаджиеви има в София,но когато отидох в кл."Малинов" при д-р Стаменов(беше май 2006 г.),той само ми погледна изследванията,които имах от други места и каза,че не съм за него и ми уговори час с имунолозите в клиниката.Когато се срещнах с тях(Балтаджиева и още една докторка,но в не се сещам за името и) те ми назначиха изследвания за НК-клетки и ми повториха стари изследвания.След като излязоха резултатите на следващата ни среща те бяха изненадани,че всичко е в норма и просто не знаеха какво да предприемат.Едната предложи да опитаме с Имуновинин,като уточни,че не се знае дали ще има някакъв положителен резултат.По време на разговора ни в стаята се появи и д-р Стаменов и започнаха да си уговарят някаквоходене до Варна.Все пак стана дума и за нашите резултати,нали лечението трябваше да бъде съвместно и като специалист той залючи: "Случаят е много заплетен - защо да не ползваме и Кортизон? ".
След тази консултация ние повече не се  върнахме там.
 След толкова ходене по доктори и клиники и всички тези аборти загубих вяра във всички лекари и решихме да подадем документи за осиновяване.Стова си решение  спряхме да търсим причините за неуспехите,а също и да опитваме повече.
Измина повече от година но аз все още не можех да приема факта,че всичко ми е наред,а абортите се случваха.Започнах отново да се ровя във всевъзможни сайтове,форуми и др.и обърхах поглед към алтернативни методи на лечение.Така стигнах и до ЦМВ.       

« Отговор #13 -: Декември 29, 2008, 18:47:14 pm »
здравей кикун като чета какво си преживяла ;( и си мисля че аз нищо не съм видяла още,твоята история ме трогна много,аз съм изживяла съвсем малко от твойте несгоди,сега съм на имуностимулатори и се пазя много от настинки.Дано и при двете ни да долети щъркела :bori_003:Желая ти много успех и скоро да  гушнеш едно сладко бебче.НЕ ГУБИ НАДЕЖДА!!!
« Отговор #14 -: Декември 29, 2008, 20:03:02 pm »
   Благодаря за подкрепата и пожеланието. Желая на всички момичета успех в борбата и нека 2009 година да донесе на всички по едно или повече бебенца.
Още веднъж успех и весели празници!           
« Отговор #15 -: Декември 30, 2008, 08:22:23 am »
 "kikun",[/font]направо с тези 8 аборта ме заля с гореща вода...много съжалявам за това което си преживяла.Дано следващата ти бременност да е успешна и да си имаш едно(две)прекрасно бебе.
При инфекционист ще ходиш ли?или вирусолог..аз мисля да отида след нова година,че да видя какво ще ми кажат.

« Отговор #16 -: Декември 30, 2008, 18:40:50 pm »
 Здравейте, наистина и аз сега като се замисля незнам как съм издържала.През всички тези бременности съм се доверявала на лекари и съм изпълнявала стриктно всички терапии,прилагани превантивно.Всички лекари са се учудвали как е възможно толкова аборти, а всички изследвания в норма.Просто няма за какво да се хванат.Сега поне имам надежда защото най-после излезе нещо. Ходих на инфекционист в Сливен(да уточня,че съм от Сливен)и той каза,че трябва да се следят антителата и да се засилва имунната система.Според мен много лекари като че ли не са запознати с този вирус,за разлика от руските им колеги(поне от това което съм прочела в руските сайтове).До колкото разбрах Енгестол и Биозин могат да се пият по време на бременност. До скоро и весела Нова година!                     
« Отговор #17 -: Януари 02, 2009, 21:52:01 pm »
Кикун  ,Саменто как го пиеш ,т.е по колко хапчета на ден?

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #19 -: Януари 03, 2009, 19:34:56 pm »
Здравей Лейла,в началото Цонков ми предписа по две таблетки два пъти на ден,както и на съпруга ми(той също е носител),половин час преди хранене. Сега вземам от течното два пъти по петнадесет капки защото е по-икономично и заедно с това вземам ОМЕГА-3 к-ни(Епамар стронг) и антиоксидант(Селесан).