0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
Re: Инвитро в АГ-Варна - 2
« Отговор #240 -: Януари 16, 2009, 15:37:15 pm »
Здравейте момичета, време е и аз да се присъединя, досега само ви четях и черпех кураж от смелостта и борбеността ви. Предстои ми инвитро при д-р Александров, още сме в самото начало - вчера ми беше сондажа и уточнихме протокола. Малко съм позакъсняла с първия опит, но вярвам, че ще успея. Вярвам, че всички ще успеем. От цялото си сърце го желая на всяка една от вас.
Доктора казва, че всичко е наред, с изключение на завишеното ниво на пролактина.  Не каза, че е фатално, вероятно, за да не ме изплаши. Имам му пълно доверие, но ще съм благодарна да чуя мнението ви ако сте запознати с подобен проблем. За съжаление не мога да цитирам точните стойности, защото резултатите останаха при Ани, но е 2 пъти над горната граница. Благодаря ви, прегръщам ви и ви желая сили и вяра.
Господи, благодаря ти!!!
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #241 -: Януари 16, 2009, 16:32:16 pm »
nefertiti777 , споко мила аз има две приятелки , които бяха правили инвитро при д-р Александров и са прокървили  , но вече си имат момиченца . :bighug:
diva73 , моят пролактин беше в горната граница и бях пила някакви хапчета , но сега не помня какви - все пак беше преди две години , от които напълнях с 18 килаграма за два месеца . Оказа се , че е трябвало да се приведа в покой преди да ми вземат кръв , което съм го пропуснала - така че може резултатът да не е реален , тогавашният ми лакар ми обясни , че нивото му се вдига при всеки стрес  или притеснение , така че....не е бля - бля това , че ни повтарят да сме спосойни посоянно. Но ако беше пречка нивото на пролактина  мисля , че доки няма да ти позволи да направите инвитро - както мен ме върна май месец миналата година.
Така че - споко.
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #242 -: Януари 16, 2009, 16:59:57 pm »
Благодаря ти за бързия отговор Клемче, знам всичко за високия пролактин от години се боря с него. Притеснена съм, защото преди 3 години заради пустия му пролактин един друг доктор от същата клиника ме върна и ме прати на ендокринолог.Каза, че докато не овладеем хормона няма смисъл от инвитро. Сега се оказва, че май не е би прав, не му се сърдя, и него го харесвам много:D. Важното е сега да стане :D
Господи, благодаря ти!!!
« Отговор #243 -: Януари 16, 2009, 18:11:18 pm »
Здравейте, момичета
днес ми беше първия преглед след започването на Пурегона.
5 ден от стимулацията с 250Е - 7 фоликула в левия яйчник и само два в десния. :(Размерите са от 6 до 13 мм.Лигавица - 8 мм. Докторът каза, че е оптимален вариант. След 3 дни съм пак на преглед.
Стискайте палци всичко да върви нормално.
Успех на останалите момичета в процедура
« Отговор #244 -: Януари 16, 2009, 18:20:40 pm »
Мони, супер е! Споко, те ще се появят още фоликулчета! Пък и - нали е важно качеството, а не количеството!  :lol:
Стискам силно палци стимулацията да е ТВОЯТА!
*
« Отговор #245 -: Януари 16, 2009, 19:19:46 pm »
Успех Мони стискаме палци!ще успееш  само вярваи в себеси!
:)
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #246 -: Януари 17, 2009, 08:37:32 am »
Мони , стискаме ти палци ! Ти ще успееш !
*
« Отговор #247 -: Януари 17, 2009, 10:05:46 am »
Мони, нека не те притеснява бройката узрели фоликулчета, наистина ще се появят още, а и както е казала барбарончето, важно е качеството, а не количеството.
Стискаме ти палци всичко да мине така, както ти искаш  :bighug:
Благодарим Ви Д-р Александров!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #248 -: Януари 17, 2009, 11:14:18 am »
nefertiti777, споко мила аз има две приятелки , които бяха правили инвитро при д-р Александров и са прокървили  , но вече си имат момиченца . :bighug:

:D Момичета много често се случват такива прокървявания след инвитро особенно до 3-тия месец и то не само при правилите при д-р Александров  :D! Бъдете повече спокойно, лежете повече, не се натоварвайте никак, а при nefertiti777 тези "правила" важат в тройна степен тъй като организма има тройна работа  :D за да пораснат три слатки бебета.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Starlet

• 1937
« Отговор #249 -: Януари 17, 2009, 11:17:42 am »
Благодаря ти за бързия отговор Клемче, знам всичко за високия пролактин от години се боря с него. Притеснена съм, защото преди 3 години заради пустия му пролактин един друг доктор от същата клиника ме върна и ме прати на ендокринолог.Каза, че докато не овладеем хормона няма смисъл от инвитро. Сега се оказва, че май не е би прав, не му се сърдя, и него го харесвам много:D. Важното е сега да стане :D

Довери се на д-ра сигурна съм, че знае какво прави и няма да пристъпи към инвитро ако има съмнение за успеха му. Успех diva73 ! Остани с нас ще помагаме с каквото можем ако има нужда  :D :grouphug2:
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #250 -: Януари 17, 2009, 11:40:45 am »
Благодаря ви мили момичета, имам нужда от подкрепата ви, сама съм в борбата - почти.
Господи, благодаря ти!!!
*
« Отговор #251 -: Януари 17, 2009, 15:13:45 pm »
здравейте момичета,пиша за пьрви пьт.Аз имам 3 неуспешни опита/2 от които в АГ то/На 2опит се захвана 1 ембрион,но когато отидох на преглед ми казаха че не се развива добре и да спра лекарства.На последния опит пак се хвана един ембрион,но видяха че било кухо яйце и от тогава мина цял месец без лекарства,но не пада това сакче.Искам да опитам още веднъж след 6 месеца,но от държавата и не знам по какви критерии ще се кандидатства и дали в АГ то ще може.

*

Starlet

• 1937
« Отговор #252 -: Януари 18, 2009, 13:45:59 pm »
На последния опит пак се хвана един ембрион,но видяха че било кухо яйце и от тогава мина цял месец без лекарства,но не пада това сакче.Искам да опитам още веднъж след 6 месеца,но от държавата и не знам по какви критерии ще се кандидатства и дали в АГ то ще може.

Обади се на доктора си че все още няма МЦ от както си спряла лекарствата и отиди да те прегледат. По въпроса за критериите все още мисля че няма точна информация как и по какви критерии ще става кандидатстването, но следи периодично въпроса в подфорума "Протест" тук в Зачатие. А дави в АГ ще може (аз мисля че ще може) но на този въпрос ще ти отговорят лекарите тъкмо като отидеш на преглед ще ги питаш директно. Успех ти желая! И пиши какво е станало прегледа и кухото яйце.
*
« Отговор #253 -: Януари 18, 2009, 14:47:58 pm »
говорих с лекаря си и ми казаха,че до 10 дена ако не падне сакчето ще се наложи кюраж.Аз се притеснявам да не гние вътре и дали при следващ опит няма да се повтори и на какво се дължи това,заради моите яйцекледки ли е

« Отговор #254 -: Януари 18, 2009, 14:50:54 pm »
говорих с лекаря си и ми казаха,че до 10 дена ако не падне сакчето ще се наложи кюраж.Аз се притеснявам да не гние вътре и дали при следващ опит няма да се повтори и на какво се дължи това,заради моите яйцекледки ли е
Моят съвет е да направиш имунологични изследвания , ако не си правила такива.
*
« Отговор #255 -: Януари 18, 2009, 15:23:17 pm »
Не съм правила такива изследвания,къде се правят в АГ то може ли и с направление от лич.лекар става ли

« Отговор #256 -: Януари 18, 2009, 17:32:33 pm »
Здравейте момичета , най-накрая и аз се престраших да ви пиша.Имам 3 неуспешни опита в АГ-то ,при доц.Маркова.В момента съм на стимулация за 4ти опит,но вече при Александров.Днес бях на първи преглед за фоликулометрия.Доки ми каза ,че за сега всичко е ОК.Момичета има ли някоя от вас ,която да е започнала стимулация сега в АГ-то при Александров.
« Отговор #257 -: Януари 18, 2009, 17:44:15 pm »
Не съм правила такива изследвания,къде се правят в АГ то може ли и с направление от лич.лекар става ли
Не става с направление от личния лекар. Не се поемат от ЗК. Аз съм ги правила в КИРМ - Плевен .
*

klem4e

• 307
  • искам значи мога
« Отговор #258 -: Януари 18, 2009, 17:48:19 pm »
fatalwoman , аз съм все още на регулонче , но съм при д-р Александров.На 29.01 съм на преглед и се започва със стимулацията. Аз му има пълно доверие , защото единствен той от всичките светила ми обясни как стоят нещата с моето положение и ми спаси живота , а и ми съхрани възможността да си имам бебе.Така , че не се тревожи - ще успеем!
*

diva73

• 152
  • Вярвах и успях!
« Отговор #259 -: Януари 18, 2009, 17:50:14 pm »
здравей Кики, на мен ми предстои съмсем скоро - на 01.02.трява да започна стимулация при д-р Александров, мсе още съм на етап противозачатъчни, правим и задължителните изследвания, първи опит ми е и малко ми е страшничко, но вярвам че ще успеем, от сърце го пожелавам на всяка от нас :bighug:
Господи, благодаря ти!!!