от всички членове на комисията само г-жа Първанова е наясно защо е в нея. д-р Щерев от части, същото важи и за Гайдарски...............останалите са само да взимат заплатки и хонорари от извънредни заседаня. как ще ни рещат проблемите, като те нямат представа за какво говорим, т.е. с част от тях не можем и да говорим, но това е друга тема.
Джоли, не искам да те разочаровам лично, но голяма част от нашите беди всъщност идват и от д-р Щерев. Много се чудех дали да го напиша конкретно, не не можах да се стърпя. Защото сигурно има и негови пациентки във форума. Не мога да си обясня позицията на този човек и как е възможно подобно отношение на единствения представител на тази гилдия в Парламента. И то вече втори мандат е там. Не мога да проумея...
Другите, да речем, не разбират за какво става въпрос - не са се сблъскали хората, как да им се сърдим... Та то на родната ми майка (която е родила 3 деца и сама ги е изгледала, но е ходила на гинеколог само, когато да ражда) и отне 4-5 години, докато проумее, че проблема на дъщеря и е реален, сериозен и трудноразрешим. И че не идва от главата, а има здравословен характер. Та така, за другите НЯКАК си да приемем, че не са наясно, но за д-р Щерев, дето от това си вади хляба????!!!!
Нямам думи, аз още в темата за Кръглата маса в Пловдив съм написала с какво отношение от негова страна се сблъсках. Още тогава той ми обеща пред всички, че ако закона стигне до Парламента, ще се изказва против и ще направи всичко, което зависи от него ДА НЕ СЕ ПРИЕМЕ!!! Ако искате ми се сърдете, ако искате ме наругайте, но аз съм възпитана на честност и това е голата и горчива истина! За съжаление!
Искам да ви кажа, че вчера имаше още един човек, който ни подкрепи, освен д-р А.Първанова. Това е Борислав Великов. Този човек лятото присъства на Обществения симпозиум, когато Луиз Браун беше в София. Тогава се изказа с разбиране, остана до края и след като чу всички други изказвания (включително и моето), дойде да си поговори с нас - пациентите и да чуе и нашата гледна точка. Още тогава, въпреки, че беше малко резервиран, демонстрира разбиране към нашата болка. А вчера, взе думата и се опита да обясни на всички, че тези пари трябва да се дадат за инвитро. И като "гракнаха" срещу него, че това било и технически невъзможно, че Орешарски нямало да позволи пари от таз годишния излишък да се задепят за догодина, той им отговори следното (в общи линии): "Нали ние - Народните представители, сме тук в Парламента за това, да направим законите и правилата да работят за хората! Ако ние искаме тези пари да се заделят за инвитро, ще кажем на Орешарски, да НАМЕРИ НАЧИН това да стане, а не да се подчиняване на неговото - няма да стане!" Та в този дух говори човека, евала и на него! За разлика от другите, дето казваха няколко пъти, че били пристрасни и уж имали интерес този закон да се гласува, но според тях, не трябвало... Имало толкова по-важни и наболели проблеми в здравеопазването. Та те тези 10 милиона нямало да разрешат проблема на бездетните семейства! И т.н.....