0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Утрогестан
« -: Декември 04, 2008, 19:06:20 pm »
Здравйте извинете ме ако има такава тема,просто искам да попитам някой пил ли е утрогестан и за какво помага.Бях на гинеколог днес и ми го изписа по повод,кистички или по скоро неспукан фуликул,май съм в овулация и аз незнам вече,трябва да го пия 3 по 1,има ли нежелани реакций,иначе нямам друг проблем,чудя се дали за спукване на кистичките ли е или за стимулиране на яйчниците,искам бебок и сега требва да отложим бебеправенето :(треябва да го пия 10 дни,и като го спа да ми дойдел мц,моля споделете :(
*
Re: Утрогестан
« Отговор #1 -: Декември 04, 2008, 19:46:03 pm »
Утрогестан е прогестеронов препарат от растителен произход.Неговата основна роля е да удебели лигавицата на матката през втората половина на менструалния цикъл и така да я направи гостоприемна за закрепянето на емброона.Приема се задължително ден-два след доказана овулация.Аз го пия вече два месеца и правим опити за бебче :D
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #2 -: Декември 04, 2008, 20:31:58 pm »
Pipita благодаря ти за отговора,а има някакви странични явление в смисъл,добре ли се чустваш от както го пиеш,некви неразположения?

*
« Отговор #3 -: Декември 04, 2008, 21:52:57 pm »
За сега нямам никакви оплаквания докато го пия.Като странични реакций може да се получи гадене,подуване, виене на свят.
*
« Отговор #4 -: Декември 04, 2008, 22:21:13 pm »
Обикновено се ползва при прогестеронова недостаточност.За кисти или задържан фуликул незнам как действа.Аз съм го ползвала след трансфер или след инсеминация.Ако не можеш да пиеш утрогестана то можеш да го поставяш вагинално.Ефекта е същия. :)