0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Честито на всички малки и големи именици, да са живи и здрави, и много щастливи :D

абе аз всичко разбрах, за солта, за мазането с мас, хубу, всеки си преценя, ама ми се губи смисъла от даването на парче мас да се яде, ей това ако някой ми обясни с каква цел и защо е полезно, ще съм ви много благодарна :lol:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
да правят весело на бабите бе Стефу  :lol:
без майтап, моята баба е 38 набор ама за мазане с мас и осоляване не е чувала, две деца е родила и отгледала /майка даже е родена вкъщи в коритото с бабуване, щото на 2 декември люта зима и сняг е нямало време за болници в съседния град
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Честито на всички именници  :D
От здраве да не се отървете и с гордост името си да произнесете.

В Бг живеем на практика не в 21 века, а доста по назад. Манталитета ни е такъв и от това ще си патим дълги,дълги години още. При това във всяко едно семейство, мазане и осоляване се счита за ритуал към новороденото, а такива като мен/вас се считат за опърничави жени. Слава на бога, че съм такава  8) :wink: не давам да ми се говори и още в зародиш прекъсвам всякакви овкусителни мераци към детето ми.
Всеки наистина знае себе си и си гледа детето както сметне за нужно, но моля ви подобни изказвания ме вбесяват и мисля е редно, преди да напишеш нещо подобно, да си зададеш някои въпроси. Все пак сайт Зачатие има за цел да информира и не е форум за бабешки рецепти. Незнам някоя майка от редовно пишещите да е овкусявала детето/децата си. Извини ме Пими, нищо лично, но подобни разбирания от млада жена ме изкарват извън равновесие. С възрастните все някак се справям, но млади жени, да разсъждават по този начин ми се струва глупаво и жалко.Извини ме още веднъж, ако те засягам или обиждам.
И аре стига вече с тая мас и това осоляване, достатъчно време отделихме. :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Честит имен ден на Никола на Фуси,
на Виктор-Никола на Лейди и на Нина!
Много здраве и късмет! :)

:balk_16: :balk_5: :balk_2:

Четох, четох за тези рецепти и се разтревожих сериозно.  :( Викам си, ми то Бюбхен, Мустела и другите производители на бебешка козметика ще фалират, бе хора. :(
Не им стига Световната финансова криза и свитото потребление, ами сега и тая мас. Лошо, Седларов, лошо.

Спомням си, че в деня преди да изпишат Михаела се приготвяхме тук за прибирането й и свеки ми заби въпроса дали ще изварявам зехтин. Мъжът ми и отговори ясно, че в днешно време има добра козметика и сме купили Линола и Бюбхен, а зехтинът е за салатата ни. :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Честит празник на всички, които празнуват днес от форума.  :D

Ние продължихме одисеята, снощи Християн повърна шест пъти, сложих свещички и се оправи момчето, слава богу. Аз не бях никак добре с нервите, една постоянна тревога, неспокойство, нервност цяла нощ, та и сутринта. Дано вече отминат неприятностите.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Тъй като явно тук аз съм ябълката на раздора смятам да прекрарим темата-каквото било-било,няма начин да върна времето и вместо това да направя онова.Не казвам че съм постъпила правилно.Просто прекалено много слушах и се подчинявах уж за доброто на детето.Нали уж възрастните знаят по-добре от нас младите.Никъде не съм казваля че ако някой ден имам второ дете пак ще постъпя по същия начин.До някъде сте прави да ме корите и да ми набивате обрачите.За това по-добре е да спрем дотук и станалото станало.

Каси,дано детенце скоро да се оправи и повече да нямате такива премеждия.
Честит празник на всички именници!Много здраве и късмет!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Момичета да ви питам, всяка година ли трябва да се подава
нова Молба-декларация за детските? Имам такъв спомен, но не съм сигурна.

Честито на висчки именяци :D да за здрави и усмихнати!
Весел празник и наздраве!

Каси, бързо да се съвземаш и да се оправяте всички.
Гуш.
*
Момичета да ви питам, всяка година ли трябва да се подава
нова Молба-декларация за детските? Имам такъв спомен, но не съм сигурна.

Мисля че да поне колежките ми подават декларации всяка година.Аз детски не взимам-на такива като нас не се полагат!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Мисля че да поне колежките ми подават декларации всяка година.Аз детски не взимам-на такива като нас не се полагат!

Мерси Пими.
Защо не ви се полагат, да не сте от богатите, с високи доходи :wink:
Наде, мисля, че е една година след подаване на предната декларация.
*

Мерси Пими.

Мъжа ми участва в две ООД аз в едно.Имаме 3 магазина-кой ще ми даде детски на мен,то мойто дете не е дете на тази държава то си е мое и на мъжа ми.
*
Охо, Пими, къде се нареждаш за детски и ти  :lol: :lol: :lol: То аз не мога да взема, защото ни осигуряват на реалните заплати и за някакви двайсетина лева минаваме прага - и ние сме към богаташите с тези 20 лева отгоре  :wink:
*
Охо, Пими, къде се нареждаш за детски и ти  :lol: :lol: :lol: То аз не мога да взема, защото ни осигуряват на реалните заплати и за някакви двайсетина лева минаваме прага - и ние сме към богаташите с тези 20 лева отгоре  :wink:
Честно да ти кажа никога не съм подавала молба за детски.Единственото което съм взела от тази държава е еднократната помощ  при раждане и една година си изкарах бележка от счетоводителя за по-малка такса в детсклата градана,но тогава аз нямах фирма и номера мина.То и сега мен ме осигуряват на минимума-280лв-то това е мин.праг за главен сладкар.Въобще не си правя илюзии че ще мога да взема нещо от държавата.Пък има и друго-в малкия град всеки те знае нали се сещаш какво ще ми чуят ушите ако се наредя на опашката в социалните.......
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!

Мерси Пими.

Мъжа ми участва в две ООД аз в едно.Имаме 3 магазина-кой ще ми даде детски на мен,то мойто дете не е дете на тази държава то си е мое и на мъжа ми.

Че като участвате в тия ООД-та да сте разпределили печалба? Кво значи "имаме" магазини - ваши собствени, събирате наеми ли от тях, кво ли?
Гледа се доход на член от семейството - не се гледа кво имаш и кво нямаш...Циганите просто са по-светнати как да бъг-нат системата.
Лошото е, че ако те хванат, връщаш полученото в троен размер. За това все още лично аз не съм се пробвала, а иначе имам  големи и реални шансове за бъг-ването.
*
Единия обект е лично наш,а другите два сме под наем.Регистрира ни сме по ДДСи си плащаме данък всеки месец.Точно заради това не ми се занимава,защото ако ме хванат ще трябва да се връща в троен размер,а и както вече казах в малкия град всеки те знае и не става.На едната ми колежка само като си е занесла бележките са я върнали като са видяли къде работи мъжа и.Директно са и казали да не се излага че той взима в пъти повече от това което пише на бележката.В България нещата са такива-облагодетелствани са основно ромите,такива като нас заради тях бачкат по 13-14 часа на ден.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Често си мисля за Мари, липсва ми...
Липсват ми непокорните и мисли...и тази вечер се сетих за нея.
Сетих се за един неин постинг, как всички седим на една маса,(нямам време да го търся сега), сещате ли се?
Провокира ме отговора на един въпрос, от които ме заболя.
Надинко прости ми, но не мога да се сдържа.
А пък съм чувствителна като настъпят приятел, дори и неволно и недипломатично да е сторено.
И изобщо кой го интересува как, защо и колко? Въпрос, отговор!Въпрос, отговор!
Извини ме Лейди, не искам да ти взимам професията, няма да съм добра, знам го!

Пими, понякога е нужно, като ти зададат въпрос просто да отговориш,
а не да правиш академичен анализ от две думи, които могат да те държат с буца в гърлото 2 дни!

Не се заяждам, заболя ме сърцето!
Битието ни- моето, твоето и на другите мисля няма нужда да обхожда нет пространството.
А и така се създава впечатление, което не отговаря на истината, защото ти просто не познаваш човека!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Често си мисля за Мари, липсва ми...
И изобщо кой го интересува как, защо и колко? Въпрос, отговор!Въпрос, отговор!

Моите въпроси бяха риторични - хич не ме интересува реално как стоят нещата, а смисъла на поста ми бе, че стига да искаш можеш да надцакаш системата, но не си заслужава. Ощо по-малко в дълбоката провинция, къдещо ще те сочат с пръст като престъпник.

Ако съм засегнала някого - извинете.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Лейди, не ме разбра  :oops:,  а й написах, и да ми харесва професията ти, няма  да бъда добра.Което е факт!
Ценя юридическите ти изказвания те са ценни.
Репликата на кого се или не се полагат детски, ме подразни.
Затова написах че има въпроси, които просто изискват кратък отговор!
Но всеки е господар на мислите си и ги изразява както си иска!
Спирам, не искам да спорим, поддадох се на емоцията след празника.

Добро утро и дано успея да се класирам за  ornaico1Коледната среща днес!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Мари, благодаря и на теб. Значи пак ще се ходи в общината,
да не би случайно и аз да съм забогатяла :lol:

Пими, пошегувах се :wink:

Мише :hug2:
*

[/quote]
 Ощо по-малко в дълбоката провинция, къдещо ще те сочат с пръст като престъпник.
[/quote]

За съжаление точно така стоят нещата.