0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Вижте всяко нещо си има граници. Бебенцето е с рани от осоляването, има и смъртни случай и не са единични. Пими мойте уважения, сигурна съм че си дала всичко от себе си и си избрала най-доброто за детето си, но не ми казвай, че пак би обтрила със сол бебе, моля те. А това, че не мирише след това, коментара мисля е напълно излишен.Мазала съм Мони само с млякото на Мустела, страхотно е, нежно е, не омазнява излишно и хидратира достатъчно. Ухае прекрасно и една тубичка 18 лв някъде мисля беше стигаше за 2-3 месеца. Какво повече от това. Но мас никога, още не съм я мазала с мас, а съм подложена на натиск от баби когато е болна. Загрявам я с Хималая едно кремче.
Питай го това бебенце една мръвка какво му е в момента от родителските приумици :x
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Лиде,за не говоря за такова осоляване.Да не съм луда да причиня такова нещо не детето си.Аз говоря за съвсем леко осоляване.Значи една шепичка сол отива за цялото телце и веднага след това се изплаква.И аз знам за много фрапантни случаи-на времето племенника ми бабите го оставят да спи цяла нощ със солта под мишниците и слабините.Разбира се че това никога не бих го допуснала.Да не съм луда вие за каква ме взехте.Друг е въпраса че бях млада и правех каквото ми кажеха бабите.
За мазане се ползва вътрешна мас,която е бяла като сняг и е преработене преди да се маже с нея.Аз съм я варила 9 пъти преди да я ползвам.Няма нищо лошо и погрешно в това.
Има и лошо и погрешно! Опасно е за детето! Това, че на твоето се е разминало, не означава, че е безопасно!
Имам познат, който падна от третия етаж и се размина без драскотина. Да скачаме всички, защото е безопасно?

Аз говоря за съвсем леко осоляване.
А това... думи нямам. Гледам и рецептата си дала. Ще опитам първо с едното дете, пък ако не оцеля на сол, ще се поправя с другото.

Всеки прави грешки, но да ги пропагандираш като нещо полезно...

P.s. До шестия месец с какво го мажеше?
Не ми отговаряй, просто не се въздържах. За което предварително се извинявам.

lb2f
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
момичета, една близка приятелка търси детегледачка, сравнително спешно, в Люлин живее, за цял ден става въпрос? Помагайте ако имате информация. Знам, че тук мога да разчитам на надеждна информация, ако въобще има. Може и на лични.
Благодаря.
*
Нищо не пропагандирам-просто си казах мнението,което не ви хареса и не съвпда с мнинието на болшинството от вас-ок.няма проблеми

С какво я мажеш до 6-ия месец ами с това с което я мажеш от деня на изписването-преварена свинска мас и за твое сведение продължих така даже след годинката.
Лидия, миналата седмица с приятелка съм на кафе. Случайно сяда при нас нейна близка. Става въпрос за гледане на бебета и въпросната близко казва - дъщеря ми съм я солила и мазала с мас, ако дай Боже имам второ дете пак така ще го гледам. Аз отрекох методите съвсем без да се разправям, след което тя ме поглежда ехидно и казва - е, да не се учудиш ако ти мирише детето после. Смятам коментара е излищен... Бъди сигурна, че все още има хора, които смятат тези методи за най-добрите!
*
стига те бе хора, аз съм на 30 г., разбира се и моята баба е двала мъдри съвети да ме осоляват и да ме мажат с мас, но в мама е надделял здравия разум, аджеба какво ще се случи с едно бебе родено август, ако го намацаме с мас.... просто немога да рабера как може някой друг да ми се налага как да си гледам детето.
аз моето го мазах до 4-5м. от тогава не съм, защото просто няма нужда, има перфектна кожа, кому е нужно да си плескаме децата па било то и с най-скъпата козметика до 2г., не го разбирам :?
за протокола и аз пих АБ на 21 г.
*
аз моето го мазах до 4-5м. от тогава не съм, защото просто няма нужда, има перфектна кожа, кому е нужно да си плескаме децата па било то и с най-скъпата козметика до 2г

аз май и до толкова не мазах. мазах с бебешко олио в началото, после с нищо.
*
Виж Стефи когато си майка на 22 и хал хабер си нямаш как се гледат деца слушаш това което те съветват.И моята майка беше против осоляването ама свекърва ми/лека и пръст/ като се запъна-не ще се осоли и никой не можа да излезе на глава с нея.Разбира се това се направи еднократно само първата вечер.Аз на казвам че го одобрявам на 100%-само казах при мен как беше,но в същото време не го и отричам напълно.
Аз Ива я мазах до годинката.Родена е май месец.В Русе бяха 40 градусуви горещини.Когато се прибрахме в Балчик продължих всяка вечер да я разтривам въпреки топлото време.
*
А с каква идея се правят тези разтривки? Кое налага (или препоръчва) мазането с нещо - било то мас, зехтин, козметика? за новороденото - ясно. А после?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
някой от практикуващите осоляване с цел по-късно да не мирише потта на детето, има ли представа как се постига туй нящо? по какъв начин еднократното поръсване със сол или изкъпване в солена вода може да реши доживотно проблема с потта, след като на образования човек е ясно от какво се предизвиква миризмата при потене???

мазането с хиляда пъти преварена свинска мас или зехтин е метод, ползван навремето при липса на друго, по-подходящо средство за омекотяване и поддържане на бебешката кожа. сега има по-подходящи средства, които не запушват порите, както зехтина и маста. ако са толкова добри като козметика, защо никой не си плеска лицето с чиста мас или зехтин по-късно, а дава пари за скъпи кремове?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
ето извадка от новината за последното осолено бебе, което бере душа в реанимацията в Пловдив:

"По думите на доктора осоляването, особено на новородени, е "абсолютна глупост", тъй като солта се просмуква през кожата и води до тежки нарушения в електролитния баланс на организма на бебето, което може да доведе до летален изход.
Случаите на пострадали от сол бебета напоследък зачестили. През месец пристигало по едно дете в много тежко състояние. Три пъти повече случаи се лекували амбулаторно.
Осоляването на бебета е вредна практика, позната у нас от древността, каза проф. Любомир Странски от Клиниката по дерматология на Александровска болница. Той обясни, че процедурата е изключително опасна, особено при нежна бебешка кожа. Застрашава живота, а и има риск белезите да останат завинаги. Солта наистина убивала бактериите, но временно, а не за цял живот."

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Добютру!
Честит имен ден на Колето на Фани и на сватята Нина!

За статистиката за мазането с мас /без осоляване/ и пиенето на антибиотици - аз съм била плеснакана с мас от първия ден в къщи, пък на 2 месеца съм изкарала бронхопневмония с постъпване в болница и на инжекционно лечение с АБ.

Това, което мразех като дете е при вяско разболяване да ме растрива баба ми със счукан аналгин хинин и свинска мас - малей, нема такваз отврат.

А като стана въпрос за натиск на бабите, се сетих кво ми разказа едно майче в градинката : Прибрали се с бебето в къщи и едната баба казала, че детето трябва да се къпе с тинктура от преварени листа от орех. Момичето отишло , набрало листа , сварило ги и като заплували едни листни въшки - заявило,че няма да има баня с това.гата баба се включила и дала гениалната идея да идат да вземат 4-5 литра прясно мляко и някокло яйца и да изкъпят бебето в млякото с яйцата. На финала майчето ми отговори: "Откровенно ми писна и им заявих, че ще си къпя детето, няма да бъркам кремкарамел".
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Добро да е!
Лейди, офертата с крем карамела си я бива  :lol:.

По темата има само една страна, родителска отговорност.
Всико което правим е за тяхно добро, но всеки приема различни неща за правилни..
Лошото е, че винаги има и пречещи обстоятелства, които обичат да дават съвети и да се налагат.
Нашите се опитаха, че и микстура бяха приготвили за целта, но не им се получи.
Както всякакви идеи за яйца, карамели и тинтири минтири.
Казах в болницата с това е мазан и къпан, с това и у дома е вие с другото сладки с мед!

Честито на Именниците да сте здрави и усмихнати! И  :balk_14: :balk_15:
 :balk_21: за скъпия на  :heartbeat: ми Професор,  :balk_21: на Ники на Олето, на  :balk_21:Никола на Лейди и :flower:Нинка!
Весел празник на всички които  :oops:пропуснах!
« Последна редакция: Декември 06, 2008, 07:40:26 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Честит празник на именяците!!! Здрави, весели и щастливи!

Ох, с тея бабини намеси... добре, че не се и опитват да ми казват това-онова, че иначе... Е, то пък брат ми не ми спестява - щом не см й давала сок от компот, какво ли давам на това дете, горкото  :P

Абсолютно съм убедена, че тези неща не ги правят, мислейки, че ще наранят бебето, ама може ли в днешно време, при наличието на толкова информация... Срамота!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Честит имен ден  :D На малкия професор Никола, на Лейди сладура и на Нина. Кой пропуснах, да се чувства поздравен. :flower:

Спирам по темата с маста и солта, мъжа ми отдавна ми е казал, че света не мога да оправя, да не се терзая излишно.

По повод бабешките методи, спомням си, че ми бяха залепили нещо с белтък и нам ти кво си. Спомням си, че цяла нощ кожата ми беше здраво опъната а аз тихичко си плачках, щото ми беше и адски горещо и на сутринта едвам ме изкъпаха. Още мразя майка ми за това и категорично отказвам да подлагам детето си на каквито и да са експерименти, било загряващи, затоплящи и така нататък. Аха май и вълна нещо беше с белтък :x
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Pimi, като чета изказвания като твоето, наистина съжалявам, че не живеем в държава, където децата могат да бъдат защитени...Да, речем, че мога да приема, че си била на 22 и нищо не си разбирала, обаче това, че сега продължаваш да вярваш, че си направила най-голямото добро на твоето дете, осолявайки го и давайки й мас, ей това повярвай ми, не мога да го проумея. далеч съм от мисълта да отрека всички бабешки методи, някои от тях действат невероятно наистина -примерно оток адски бързо спада ако се сложи жълтък от яйце, пробвала съм го върху себе си. И да знаеш, че и бебета, които не се осоляват -не миришат. Дъщеря ми не е мазана никога с мас, само с бебешка козметика, все още я мажа зимата с мляко или бебешко олио, защото кожата й става суха през студените дни и винаги е ухаела прекрасно, бебешки, и антибиотик още не знае какво е.
<br />[link=http:
*

jam

• *
  • 14924
не миришат, разбира се. миризмата на потта започва да се проявява на по-късна възраст и колкото повече одъртяваш - толкова повече мирише.

*
ми то сигурно това е тънката идея - като порастнат и да не миришат бе :lol: :lol:

честито на всички именици - бъдете здрави и щастливи!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Aaa, тънка, тънка, ама работата става дебела накрая за сметка на бебето.
С тая пот ми пренебрегнахте питането за детегледачка  :D И се изпотих от притеснение.
Благодаря на всички за честитките! И от мен честито на именниците!  :D
Сватя, на зетя много здраве да партиш.