0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тези подаръци остават за яслата.  8) Отделно ще се наложи да купим и друг подарък.
Други пари не са ни искани досега, освен месечната такса от 30 лева, която съответно се намалява, ако детето е отсъствало някой друг ден.
*
аааа схванах :)
 :lol:Абе така са го изтипосали: "Мили дядо Коледа, тази година ние много слушахме и научихме много неща..." Нищо не са научили, щото няма кой да се занимава с тях. Догодина в първа група може би... :x
*
Кассита, радвам се, че вече лошото е зад гърба ви. Да се възстановявате бързо с моя приятел Мишко и физически и прихически! Много целувки от нас!

Лейди, благодаря ти за мнението. И аз чета доста детска психология, ама нали имаме едни такива клишета в главите си "какви НЕ искаме децатата ни да бъдат"...
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Цвети, нещата от майтойс вече са тук, немците са железни ей  :D има няма 10 дни- евала
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Цвети, нещата от майтойс вече са тук, немците са железни ей  :D има няма 10 дни- евала

супер, супер :D как 10 дни бе, ми ти онзи ден пусна поръчката, наистина са страшно бързи. ще ти пиша да се разберем нещо за пращането, евентуално може другата седмица пак да се пътува към вас.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Идват страхотни празници, покрай тях имаме страшно много работа и не мога да отделя исканото от мен време за подаръци и коледни изненади, но ги чакам с голяямо нетърпение. Коледа е любимия ми празник  :D

Радвам се че Мише и Каси са добре. Каси поздрави и да не се разболявате вече.

В градината директорката категорично забрани да се носят подаръци от родителите за всяко дете. Събрахме символично парички и дядо Коледа ще донесе един голям подарък за децата общо и той ще остане в яслата. Жената според мен е права. Едни родители взели голям камион на едно дете, други малко камионче, от там рев и сополи защо Жорко има голям, пък дядо коледа не обичал другия малчо и му донесъл малък камион и тем подобни. Затова подаръка ще е общ.  :) Да ви кажа все ми е едно. Съгласна съм.

Искам да изразя огромното си възмущение и ми кажете към кой да пиша и да се обърна. Соленето на деца трябва да се забрани със закон и да им се взимат дечицата на тези хора. Това за мен е безотговорна държава която пет пари не дава за децата си :x
В кой век живеят тези хора. И мойта съседка си маже детето с мас и само с мас, щото 
това е най-чистото и натуралното според нея. А в детската козметика има само химия. Абе ходи му вкарай нещо в главата. Детето и мирише на стара сланина. :?
Най лошото е, че то се обрива а тя го маца още по обилно. Направо ми идва да я омажа с тая мас и да я вкарам в тоя космонавт шал и шапка на тези 20 градуса нея. Тогава да я видя няма ли да се опъпчи :BangHead:
Такива мисли терзаят ума ми. Оплаках ви се.  :oops: Поздрави :)

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
ох Лиде, Лиде, болна тема, не веднъж съм писала и за мазането и за обличането :(
сякаш аз съм обута с вълнен чорпогащник и ватирани панталони, с 4 блузи, пухенка, шал и шапка и децата така навличат. Тази сутрин какво видях 8O
минаваме покрай кварталното училище и от една кола слизат момченце и момиченце 1,2 клас, освен че видимо бяха с много над нормалното тегло и двамата бяха със шапки и качулки отгоре, завързани чинно с шал, ей вервай ми и на мен ми иде да убия някой :x и после що децата сряда и петък болни...
*
Лиде,моето дете също е солено.И какво от това?Първите 2-3 вечери след като ни изписаха при къпането съвсем леко се осолява и след това солта се измива.Ами да ти кажа нищо не и е станало.Единствено че потта и не мирише и крачетата и никога не са миришели независимо с какви обувки е.И кой и по какъв начин ще ми вземе детето заради това че съм го осолила?
И с мас съм я мазала.Бебешка козметика съм използвала един път и детето ми се обрина и се принудих да се върна съм маста.Еми кожата на детето си е идеална и никага не съм имала проблеми с обриви и т.н.Недейте чак толкова да подценявате бабешките методи за бледане на деца-в тях има доста истина.А само още нещо за маста-не само съм я мазала ами и по една хапка в устата съм и давала всяка вечер при разтриването.Беше стигнала до там да си отваря устата и да чака и да и дам едно пръстче мас.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
А само още нещо за маста-не само съм я мазала ами и по една хапка в устата съм и давала всяка вечер при разтриването.Беше стигнала до там да си отваря устата и да чака и да и дам едно пръстче мас.

е това вече не ми го побира акъла. защо даваше мас на бебето да яде???  8O
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
пими, ама и на моето дете не му миришат крачетата и потта, а не е мазано с мас и осолявано :wink: :lol:
а това за яденето на мас за първи път го чувам и аз...
*
Пими, направо ми взе акъла?! Викаш давала си и мас да яде?! Е, как няма да си отваря устата милото, то не разбира и  идея си няма какво ще му дадеш, камо ли да знае, че е вредно! Това трябва да го знаят родителите.

Абе, в интерес на истината и нас със сестра ми са ни солили и мазали с мас, но не мисля, че заради това "не миришем", а защото горе-долу поддържаме прилична хигиена..., демек къпем се редовно.

Аз я мажа Ема след къпане единствено с бебешкото олио на Джонсън и нищо и няма. Солене и мазане с мас засега не се предвижда в програмата ми. Ако не се къпе редовно човек и има лоша хигиена, то ще мирише на най-различни работи... :D

Всеки е свободен обаче да прави, каквото си иска!  :D

Ние просто си обсъждаме!

Каси, радвам се, че сте добре вече!
А само още нещо за маста-не само съм я мазала ами и по една хапка в устата съм и давала всяка вечер при разтриването.Беше стигнала до там да си отваря устата и да чака и да и дам едно пръстче мас.
8O 8O 8O
Похвално! Как не съм се сетила да захраня децата с мас?!? Аз, глупачката, се хабя пюрета да правя...

lb2f
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Касита, радвам се за вас.

пими, това с миризмата на потта няма нищо общо със соленето. Доста са комплексни нещата, за да му мирише на някого потта или не заради употреба или не на сол. Пример съм самата аз. Случвало ми се е да изляза от баната, надлежно изкъпана и дезодорирана, след 5 мин. съм се изпотявала от притеснение и то не много и потта ми има миризма, когато съм била повече килограми също. Но когато съм на здравословен хранителен режим и съм спортувала, се е случвало да съм вир вода изпотена и потта ми не е мирисала грам.
Няма общо със солене, не съм солена, а камо ли осоляване до смърт.  :?
*
Не ме разбирайте погрешно.Не става на въпрос за обикновенна сланина която се топи и да се маже с нея.За мазане се ползва вътрешна мас,която е бяла като сняг и е преработене преди да се маже с нея.Аз съм я варила 9 пъти преди да я ползвам.Няма нищо лошо и погрешно в това.Всеки си гледа детето както сметне за добре.Аз не карам никой от вас да го прави.Още повече че не съм и давала да яде когато е била малко бебе,а вече над 6-7 месеца,когато ядеше долу-горе всичко.Просто изказах мнението си нищо повече.....
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Не ме разбирайте погрешно.Не става на въпрос за обикновенна сланина която се топи и да се маже с нея.За мазане се ползва вътрешна мас,която е бяла като сняг и е преработене преди да се маже с нея.Аз съм я варила 9 пъти преди да я ползвам.Няма нищо лошо и погрешно в това.Всеки си гледа детето както сметне за добре.Аз не карам никой от вас да го прави.Още повече че не съм и давала да яде когато е била малко бебе,а вече над 6-7 месеца,когато ядеше долу-горе всичко.Просто изказах мнението си нищо повече.....

Бе кат гледам детето ти е на училищна възраст - то преди х години не е имало масово нет, ко да се прави...бабини девитини и туй то. То и козметика да беше купила, все тая - пак може да се прави в някой гараж с менте опаковка.
Вътрешна или външна мас - все тая.Както е все тая, че си я варила 9 пъти /надявам се не поради някаква сакралност или шаманизъм на числото/. И аз варих и преварявах зехтини и простотии за да угодя на "Баба хит минус едно", но до мазане не се стигна ...
На шест месеца що не даде свинска пържола на барбекю, вместо да го залъгваш с "вътрешна мас"?
Извинявай Пими, мислех да не се включвем в критикуващата група, защото и аз съм на мнението, че всеки сам си гледа детето, както знае, ама избеснях от твоите оправдания.
*
Че кой е казал че се оправдавам?Да детето ми е в училищна възраст и наистина в онези години нямаше кой знае какъв избор на бебешка козметика.Така съм решила -така съм я гледала.Факт е че детето ми е сравнително здраво и почти не боледува,вече е на 8 години и е пило антибиотици не повече от 5-6 пъти.Явно не са ми чак толкова лоши начините на отглеждане.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Факт е че детето ми е сравнително здраво и почти не боледува,вече е на 8 години и е пило антибиотици не повече от 5-6 пъти.

Тва е от масажите с мас, да знаеш! Ако беше дала пържола направо и толкова пъти антибиотици нямаше да пие.
*
би ми било интересно, използващите този метод как ще се почувстават, ако влязат в банята и обтрият нааааай - нежните си кожни участъци хубавичко със сол.
детето ми никога не е миришело, крачетата му - също. пък не е осолявана. първият си антибиотик го пийнах на 24, пък мас не съм яла нито вътрешна, нито външна. явно тука и други фактори ще да играят...
« Последна редакция: Декември 05, 2008, 21:27:09 pm от tzvetenze »
*
Е хубо де ,аз  не вярвам тук  някоя майка да си маже детето с мас в 21 век .Сега веЧе има Огромен  избор от козметика .Ти само можеш да се радваш ,Че дъЩеря ти е излязла късметлйика при осоляването.Наскоро бяха писали за тежки слуЧаи на бебета заради тези бабешки измишлотини.Разбира се всеки си гледа детето както намери за добре ,но да оправдаваш осоляването и мазането с мас и други тем подобни е несериозно....
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....