0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - №33
« Отговор #180 -: Декември 09, 2008, 19:24:47 pm »
Сигурно съм досадна днес с моите проблеми,но преди малко получих микробиологията си.. Очевидно имам кандида и сега страшно се притесних как се отразява това на бебето и има ли риск.. Търсих инфо в интернет и тук ,но почти не намерих точна информация.. Копирам изследването,моля ако някой разбира повече от мен да ми пише нещо..

Изследване:    Материал от генитална система
Материал:    
Микроскопски препарат:    
Преобладават lactobacilli; <1 Leuco/поле; дрожди и пс.хифи; Плоски епителни клетки
Резултат:    Нормална аеробна бактериална флора. Candida albicans > 10^5 кл/мл.
« Отговор #181 -: Декември 09, 2008, 19:42:25 pm »
Любе, това, което мога да кажа е че кандидата се взема под внимание при нормално раждане заради минаването на бебето през родовия канал. До тогава трябва да си я изчистила, за да няма бебето проблеми. Иначе на този етап, доколкото знам, не е опасно.
*
« Отговор #182 -: Декември 09, 2008, 19:58:22 pm »
Мерси Бубе,дано е така..Докторите ще решат какво да правим,но като знам чак кога ще ходя,лошо ми става..
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #183 -: Декември 09, 2008, 20:22:35 pm »
Момичета, нормални са всичките страхове, като се има предвид пред какво сме преминали, за да стигнем до така жадуваната бременност. Особено пък на тези, които имат и предишни неуспешни... Като добавим и влиянието на хормоните, които бушуват по време на бременността... Аз лично се справям като си казвам в момента, в който ме обземат мрачните мисли: Нормално е да се чувствам така, ще отмине. И наистина малко след това отминава и отново мога да се насладя на бременността си.
Колкото до аспирина, мисля, че докторът ми каза да продължа с него, защото при мен беше само леко зацапване.
zayana, дуфастонът подпомага образуването и закрепването на плацентата, което приключва през 14-15 седмица. Затова са ти го изписали до тогава, както предполагам на повечето от нас. Поне така ми обясни д-р Сигридов.
Люба_Бойко, доколкото знам доста бременни жени страдат от гъбички по време на бременността - това се дължи на промяната на киселинността на средата, доколкото знам. Неприятно е и трябва да се лекува преди раждането, но не може да повлияе на бебето, защото проблемът е влагалищен и няма достъп до матката, която е запечатана с прословутата тапа  :D Както Бубе ти каза,  има значение за нормалното раждане.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Aubergine

« Отговор #184 -: Декември 09, 2008, 20:29:55 pm »
Люба, не можеш ли по телефона да попиташ? Не се притеснявай излишно, мисля, че на този етап не е опасно.

zayana , браво за точицата :) А за дуфастона - пий си го както ти е казано, това е прогестерон, пазителят на бременността и не е лошо да се презастраховаш.

Бранка, и аз нямам симптоми, както неведнъж съм писала. Няколко пъти вечер ми прималява само. И само броя дните до следващия преглед и ми се иска всеки ден да ме преглеждат :lol:

blue_sky , пиши как мина прегледа! :hug2:

Прегръдки на всички :grouphug2:
*
« Отговор #185 -: Декември 09, 2008, 20:34:23 pm »
Патладжанче,и аз така ако има лесно всеки ден да съм на преглед.Даже мъжът ми вика да ми купел един видеозон,че нон стоп да съм се гледала :D
*
« Отговор #186 -: Декември 09, 2008, 22:55:58 pm »
Момичета колко често ходите на видеозон, и от коя седмица е хубаво да бъде втория преглед след установяване на бременноста? :wink:
Аз съм в Сащ и имам само два пъти право да отида на видеозон. Единият вече си го използвах и предполагам , че другия ще е вече преди раждането .Иначе имам консултации всеки месец . Ама те пък едни консултации...влизаш , питат те добре ли си и айде 4ао ! Незнам можеби всичко зависи какъв тип застраховка се използва , предполагам , че тези които дават пове4е пари ги обгрижват по- добре.

[/quote]

Здрасти loveheart!И аз се намирам на същото място както бях и в същото положение с видеозоните.Тук не са много на ти с Узи защото мислят че облъчването вреди на плода и затова са намалени до минимум.Въпреки че имам добра застраховка видеозоните бяха само 2 но ако имаш притеснения може да си поискаш и няма да откажат както се случи с мен.Особенно сега когато разбраха че бебо е голям да видиш как ме пращат през 2 седмици на Узи.Така че искай си и не мисля че ще има проблем. 
  Късмет! :P
« Последна редакция: Декември 09, 2008, 22:59:01 pm от Arlina »
*
« Отговор #187 -: Декември 09, 2008, 23:41:49 pm »
Патладжанче, докторът много бързаше. Като разбра, че вече негов колега ме следи, погледна ме за има-няма 3 минути на узи-то. Обясняваше на моята половинка кое какво било. Аз нищо не видях. Даде ни снимка. Каза, че всичко изглеждало чудесно, имало си плацента човечето и ни изпрати по живо, по здраво. Взеха ми кръв да ми изследват прогестерона, хормоните на щит.жлеза и не помня кое още беше. За зацапването да съм лежала. То дали лежа, седя или ходя разлика няма, ама така каза. Поне съм в болнични и не съм се претоварила.  :wink:

Бранка, аз освен това прословуто зацапване и болки в гърдите, нямам други симптоми.  :wink:

Иначе досега вече четири пъти са ме гледали на узи. Всяка седмица от 5-тата.

*
« Отговор #188 -: Декември 10, 2008, 07:32:11 am »
Добро утро на всички
Момичета благодаря ви че ми откликтнахте  :D
Да ще ги пия това което казвате и в аптеката като попитах го потвардиха
Но тези свещички найстена са много неприятни  :(, особено сутрин като ще трябва да ходя на работа
както и да е... :D
приятен и усмихнат ден на всички
*

Aubergine

« Отговор #189 -: Декември 10, 2008, 09:33:02 am »
blue_sky , важното е, че всичко е наред. :) А защо ще изследваш хормоните на щитовидната жлеза? Аз имам подозрения, че съм отключила именно там нещо, защото ми прескача сърцето напоследък и се изпотявам нощем. И ще взема да ги пусна следващата сряда, когато правя контрола на НК клетките..

smile76 , аз гледам да разиграя всички възможни ситуации в главата си, за да няма изненади и все не успявам да съм изчерпателна :lol: Все става нещо, което не съм предвидила.

Бранка, това е идея, след купищата медицинска литература в къщи, един видеозон добре ще се впише :lol:

Жабчето
да идва на отчет, да каже спряха ли й контракциите от новото лекарство.

Прегръдки и пожелания за хубав ден от мен! :sunshine:
« Последна редакция: Декември 10, 2008, 09:35:05 am от Aubergine »
« Отговор #190 -: Декември 10, 2008, 09:42:14 am »
Давам отчета.  :lol: По-добре съм, схванах се от лежане вчера, но поне силните и чести контракции изчезнаха. Пак си имам, но са нарядко и са леки. Дано след още някой и друг ден има още по-голямо подобрение.
  09.11.2007
*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
« Отговор #191 -: Декември 10, 2008, 10:53:25 am »
Здрайвейте момичета, скоро не съм се включвала във форума - нека се отчета и аз: Трьбваше днес да съм на преглед при д-р Сигридов, но стана 1 седмица имам леко зацапване и моят доктор ми каза, че не е удачно да пътувам в момента, обадих се на Стаменов и той потвърди, каза да се запиша, за януари. Като ви слушам какво неща са ви казали, аз направо се шашкам - тук моят доктор не ми е казвал размери на бебетата, само сега на 8-ми като отидох ме погледна на видеозона и ми каза, че и трите имат пулс и са ок. Не знам дали трябва да се притеснявам, но все пак имам доверие на моят доктор. Януари месец смятам да се запиша при Стаменов първо и след това да отида при Сигридов.
Поздрави на всички от Магичка, тя е в болница, има отлепване на едното сакче, но е добре и двете бебчета също. Надявам се скоро да я изпишат, въпреки, че тя каза, че за празниците може би ще е там.
*
« Отговор #192 -: Декември 10, 2008, 11:56:38 am »
Здравейте и от мен.Днес бях на преглед-всичко точно.Доки каза да спирам утрогестана и фолиевата к-на,но за аспирин протекта -не.Докога се пие този аспирин протект?

« Отговор #193 -: Декември 10, 2008, 12:05:47 pm »
Стискам палци на Магичка, да се наредят нещата при нея.

Парси, ако е на същия принцип като фраксипарина - докъм 20 г.с.

Vanya1972, в коя седмица си? За размерите - не всеки лекар казва, случай го ако диктува на сестрата или погледни на снимките ако ти дават такива. На мен д-р Сигридов на всеки преглед ми казва по колко грама трябва да са, дава ми и репорт от прегледа, на който си пише подробно за всяко от бебетата. Важното е, че всичко е наред. Ако имаше нещо нередно, щеше да ти каже.  :D

Заяна, аз слагах Утрогестан вагинално първите месеци (до края на 13 г.с.). Докато ходех на работа нарочно си навивах часовника за по-рано, слагах ги и лежах по 30тина минути и чак след това ставах да се приготвям за работа. Вярно е, че постоянно изтича после, но важното е, че правиш най-доброто за бебето. 
  09.11.2007
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #194 -: Декември 10, 2008, 12:22:21 pm »
Заяна и при мен беше точно както казва Жабче тези лекарства потдържат бременноста и намаляват риска от спонтанен аборт в началото на бременноста и до колкото си спомням специално за УТРОГЕСТАНА не се спира изведнъж, а постепенно го намаляваш,но това ще ти го обясни док.желая ти много лека бременност .
*
« Отговор #195 -: Декември 10, 2008, 12:53:56 pm »
Парси,аз ще пия аспирина до 10 дни преди термин,а фраксипарина незнам до кога..

Ванче,радвам се ,че сте добре,надявам се че ще е така докато станат за женене :) ;) За Магичка съм сигурна ,че ще е успее да се справи с всичко :)
*
« Отговор #196 -: Декември 10, 2008, 13:17:10 pm »
Доки каза да спирам утрогестана и фолиевата к-на,но за аспирин протекта -не.Докога се пие този аспирин протект?
Ами по преценка на лекаря. Аз аспирина го спрях в 28-ма г.с.
*

Vanya1972

• **
  • 51
  • Моите три слънчица
« Отговор #197 -: Декември 10, 2008, 13:32:09 pm »
Ей, Люба благодаря ти, надявам се цялата бременност, а и след това всичко да е ок - радвам се, че и ти си добре, виждам, че споделяш за разни терзания, през които почти всички ние преминаваме, кой в по-лека, кой в по-тежка форма, но без тях не може. Гледай да мислиш позитивно и не се мъчи да знаеш и да научиш всичко, аз например гледам да знам, колкото се може по-малко и се оставям в ръцете на док, защото му имам пълно доверие, а и колкото по-малко знаеш, толкова тревогите са по-малко, поне аз така мисля  :)
Жабче, сега съм в 10 г.с., но както писах при д-р Сигридов и при Стаменов ще ходя чак януари месец - живот и здраве
*

Aubergine

« Отговор #198 -: Декември 10, 2008, 13:53:59 pm »
Ваня, възхищавам ти се на смелостта да износиш три бебета и се радвам , че всичко върви добре :) Само да те подсетя за ФМ, че часове при Сигридов имаше чак за 17.01, обади се да си запишеш отсега.
Дано Магичка се оправи скоро, да я поздравиш от нас!

Жабче, сигурна съм, че ще има подобрение, може би лекарството е с ефект на натрупване.
*
« Отговор #199 -: Декември 10, 2008, 14:03:49 pm »
Благодаря ви много отново момичета :)