0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лоша спермограма - помощ
« -: Ноември 29, 2008, 16:47:24 pm »
Привет на всички. От доста време чета във форума, но от днес ставам официално член. Моля за съвет. Направихме спермограма на съпруга ми 41 г. и тя се оказа отчайващо зле. Трудно въобще намериха сперматозоиди. данните са обем:3.0 мл; цвят - жълт, бистър. вискозитет - повишен; РН 8.0. Заключ. не се откриват сперматозоиди на Makler камера и стъкло. След центрофугиране се установяват прибл. 50 сперматозоида. Extreme Oligoashunouospermic.Последното е написано мн. зле и трудно го разчитам - нещо такова е приблизително. Аз съм на 35 г. Какво следва от тук насетне? Моля ви за съвет. Предварително благодаря.
*
Re: Лоша спермограма - помощ
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2008, 18:23:05 pm »
Информацията е много оскъдна. 
Ако спермограмата е направена в клиника по стерилитет (което ме съмнява) отивате с нея при андролог.
Иначе повтаряте спермограмата. И пак при андпролог.

« Отговор #2 -: Ноември 29, 2008, 19:52:32 pm »
Привет и мерси за бързия отговор. Направихме спермограмата в кл. Малинов вчера. Там ни казаха да отидем за още една вторник другата седмица. И на мен ми се струва че има изключително малко данни. Уточнихме ден за преглед и с д-р Кацаров за 8.12.
*
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2008, 22:14:47 pm »
И ние бяхме с мъжки стерилитет, а в момента едно човече се бори с баща си. Една година след операцията при д-р Кацаров забременях спонтанно и станах майка на 38г.  :D
Направили сте правилните стъпки. Моят съвет е да направите спермограма след 3 дневно въздържание. При повече дни резултата се влошава (специално при мъже с такъв проблем).

« Отговор #4 -: Ноември 29, 2008, 22:29:35 pm »
Мерси за добрите думи. Много се сдухах вчера. Все очаквах лош резултат ама чак такъв... Ще пиша повече във вторник вечерта до тогава ще се ровя в нета за информация. Дано да имаме някакъв шанс
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2008, 20:52:58 pm »
също така да не пие алкохол /дори и бира/ през това време, ако пие някакви лекарства го уточнете и поискайте разширена спермограма
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #6 -: Декември 02, 2008, 12:10:12 pm »
Нищо не стана. Днес в Малинов имаше някакъв ремонт и предпочетохме да направим спермограмата в петък отколкото пред някакви рабтници.Утре имам час за д-р Персенка - някакви направления и идеи какво да я питам? Не съм правила цветна снимка самио. Има ли смисъл сега при положение че имаме този проблем. Не трябва ли първо да опитаме да го отстраним? Моля за съвети
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #7 -: Декември 02, 2008, 13:09:32 pm »
Според мен има смисъл и от цветна снимка,защо да няма,та ти така не си наясно дали са ти проходими тръбите.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #8 -: Декември 05, 2008, 19:57:00 pm »
Правете всичко паралелно, че да не губите после време.

« Отговор #9 -: Декември 05, 2008, 20:33:41 pm »
азооспермия. в понеделник имаме среща с д-р кацарски. Утре ще направим хормоални тестове та да не сме  с празни ръце. някой знае ли какви са генетичните изследвания при тази диагноза къде се правят и колко струват|?
« Отговор #10 -: Декември 06, 2008, 21:45:05 pm »
Днес направихме изследвания на хормони (FSH, LH, testosteron, TSH, prolactin)и хламидия. Последната ще стане след 3 дни. Хормоните са в норма без FSH който при норма от 1 до 8 при нас е 17. Четох, че цитирам: "ФСХ е хормон отделян от хипофизната  жлеза, който е отговорен за стимулирането на тестисите да произвеждат сперматозоиди. Когато е намален капацитета на производството на сперматозоидите от тестисите, хипофизата отделя повече ФСХ опитвайки се да накара тестисите да вършат своята работа. Затова, ако ФСХ е значитлно повишен /нашия случай/ има  силна индикация, че неговите тестиси не произвеждат оптимално сперматозоиди"
Въпроса ми е следния: В понед. имаме час при д-р Кацарски - какво следва от тук нататък? Какво да не пропусна да го питам? Мъжът ми се сдуха - как да го окуража? Ако някой е минал по този път моля да ми пише.
*
« Отговор #11 -: Декември 10, 2008, 17:27:33 pm »
В понед. имаме час при д-р Кацарски
Докторът е КАЦАРОВ.
какво следва от тук нататък? Какво да не пропусна да го питам? Мъжът ми се сдуха - как да го окуража? Ако някой е минал по този път моля да ми пише.
Питай всичко, което ти хрумне. :D Не очаквай подобна инициатива от мъжа ти. :wink:
Бъди до него, заедно ще се борите и ще сбъднете мечтата си. Сигурно ще е трудно, но не и невъзможно.
Моят съпруг стана баща на 45 г. с 1 млн\мл и отчайваща морфология - 2%.
Довери се на екипа на д-р Персенска и д-р Стаменов.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

dpetcova

« Отговор #12 -: Февруари 17, 2009, 13:55:11 pm »
искам и аз да питам за спермограмата дали е хубава.

въздържание:5 дни обем-3мл втечняване 45мин.
микроскопски анализ: концентрация на сперматозоиди в 1мл 42млн обша конц.в колич.еакулат 126 млн.
подвижност а 25 б 35 с 40 виталност 70 левкоцити на поле6-8 морфология нормални 50 а отколонения 50 кристали и аглутинация 10

кажете ми добра ли е дали може да се получи с тази спермограма ??
*

Марина75

• 3039
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2009, 14:02:30 pm »
Тази спермограма в лабопатория ли е правена?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

dpetcova

« Отговор #14 -: Февруари 17, 2009, 14:19:04 pm »
да лаборатория защо? много ли е лоша:(
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2009, 14:24:52 pm »
Ами защото й личи.  :D Не е лоша, но не е и спермограма. Такава се прави само и единствено в клиника по стерилитет от квалифициран ембриолог. Ще видиш, че между едната и другата разликаат ще е от небето до земята. Не губете време по лаборатории.

*

dpetcova

« Отговор #16 -: Февруари 17, 2009, 14:31:58 pm »
в смисъл  обясними по подробно  как така не е спермограма ??
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #17 -: Февруари 17, 2009, 15:33:16 pm »
За да се направи нещо като хората, човек трябва да е специално обучен. Например аз мога да готвя, но едва ли ще ме вземат на работа като готвач в изискан ресторант.  :D По същия начин в лабораториите самите лаборанти правят някакво подобие на спермограми, но не по установените от СЗО правила за целта. Поразрови се малко тук и ще се увериш колко много хора са си изгубили времето, тръгвайки от въпросните лаборатории. Освен това въпросната ви морфология 50 (по каквито и критерии да е това) е просто във сферата на научната фантастика. Дори само от нея личи, че спермограмата е правена от подобие на специалист. :D

*

dpetcova

« Отговор #18 -: Февруари 17, 2009, 18:34:35 pm »
благодаря ти за одговора:)
*

Марина75

• 3039
« Отговор #19 -: Февруари 17, 2009, 19:28:43 pm »
Аз само за сравнение ще ти кажа,ние също правихме една в лаборатория и общия брой сперматоз.беше 67 млн.,после с тая "отлична" спермогр.решихме да идем в клиника,там съответно още като я видяха ни назначиха нова.Резултат -общ брой 6 млн.Това е само едно от глупостите .