0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Къде ще посрещаме новата 2009 година?
« -: Ноември 29, 2008, 14:15:59 pm »
Здравейте, момичета!  :lol:
От няколко дни се главоблъскам с един въпрос: "Къде ще посрещнем новата година?"
За Бъдни вечер и Коледа е ясно. Те са семейни празници и вероятно ще бъдем със семействата си. Но и новата година да посрещнем пак в къщи ми идва в повече. Не, че е нещо кой знае какво, но все пак... Оферти за вечери в ресторанти има много, но не това търся. Приятели, като нас, без деца и ангажименти, също вече няма. А като се замисля, че и с парите сме зле - то вариантите остават твърде малко. Търся в Интернет вече дни на ред. По-приемливите оферти от давна са изчерпани, останалите не мога да си ги позволя. Имаме крещяща нужда от почивка и двамата. Щеше ми се да си направим една малка почивчица с 2-3 нощувки, в спа-хотелче или поне в хотелче с минерален басейн и масаж. Ще се радвам, ако ми предложите идеи и варианти. А вие къде ще посрещате новата година?
П.П. Желая на всички ви, това да е най-щастливата година в живота ви и да получите така желаните от вас подаръци!

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Къде ще посрещаме новата 2009 година?
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2008, 16:51:12 pm »
Душе, в същото положение сме и ние. Преди седмица имаше приемлива оферта, но всички приятели биха отбой поради финансови затруднения. Не, че съм вързала но веднъж е да му се невиди. Аз проверих повечето нормални оферти, но всичко е заето, така, че не съм ти в помощ. Остава надежда да търсиш, защото винаги има отказали се в последната минута. Ако времете е подходящо за пътуване аз лично ще се замъкна на вилата да си почина истински сред природата. :)
Желая на всички ви, това да е най-щастливата година в живота ви и да получите така желаните от вас подаръци!
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2008, 19:45:05 pm »
Благодаря ти за отговора. Ще търся още, разбира се... :(

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #3 -: Декември 01, 2008, 12:35:45 pm »
Душе, и ние търсихме варианти, но или бяха много скъпи, или много неприемливи - в отдалечени селца бяха останали вили, в които обаче сам трябва да си организираш всичко. Преди, когато живеехме в голяма квртира, редовно правехме грандиозни купони с много ядене и пиене. Ама ми омръзна да готвя по 3 дена и да чистя седмица след това и от 3-4 години ходим на заведение.
Тази година избрахме ресторант с 4-часова програма и ще сме голяма компания. Тривиално, ама нито спа-курортите са ми по джоба с техните задължителни 4-дневни пакети, нито имаме 7 дена, че да идем на топличко в Египет например :?
Иначе бяхме наскоро в Чифлика, хотел Дива и мястото не е лошо. Наоколо има доста хотели, всеки предлага пакети за НГ по минимум 200 лв на човек на ден и вече всичко е заето 8O
Ден година храни :?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #4 -: Декември 01, 2008, 12:45:28 pm »
 Ние миналата година имахме неприятни преживявания от празнуване на хотел в Равда. Смятаме да си ги спестим тази година. Ще празнуваме в къщи с братята /моя и на мъжа ми/ и жените им .
 На празниците около Коледа сме на вила извън цивилизацията /пак в почти същата компания  :D/, смятаме да се отдадем на пълен релакс.
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 12:49:00 pm от Жекова »
*
« Отговор #5 -: Декември 01, 2008, 12:46:23 pm »
Ние с компанията вече сме повечето с деца и за да не ги оставяме по баби и дядовци за да отидем в ресторант се замислихме да наемем цяла къща в планината.Но както винаги нещо става и сега едни са на работа на 1-ви няма как да пътуват,други не им се стяга багаж и накрая оцеляхме две семейства и решихме,че ще ходим в родителите на жената от другото семейство в село Стойките в Родопите.Надявам се да стане хубаво и да има много сняг.
*
« Отговор #6 -: Декември 01, 2008, 13:15:35 pm »
Ние тази година ще сме в хотел в Арбанаси, 8 човека компания, това беше най-приемливото като цена и предлагани условия, защото е затворен комплекс с хубав двор и Деси ще има къде да търчи. Цената е 300 лв. на човек, но сме наели апартамент (само такива бяха останали) за 4 нощувки с включени закуски и празнична вечеря. Всички други оферти бяха по 500-600 лв. на човек и нагоре, което е абсолютно безумие :?
А за цените на заведенията в София не ми се говори, искат по 100-150 лв. само за една вечер, е това е престъпление вече :x
*
« Отговор #7 -: Декември 01, 2008, 14:15:28 pm »
Ние най-вероятно ще сме на гости на кумците ни.Аз на 31 съм до късно на работата и 3 денонощия почти не съм спала и готвенето и шетането отпадат като вариант.Ще взема нещо от кулинарния щанд на магазина колкото да не отидем с празни ръце,ща направя една торта и това е.Последните няколко години все по заведения ходим но тази със сигурност ще пропуснем.Миналата я изкарахме в къщи,защото малката на 29 се разболя от шарка.
« Отговор #8 -: Декември 01, 2008, 14:46:32 pm »
Ние се организирахме мощна група за Гърция,и по-конкретно Солун.Ще пътуваме със собствен транспорт на 30.12.и на 02.01.,живи и здрави, се завръщаме.Последните няколко години посрещаме Новата година извън България,защото сме на мнение,че тук в никакъв случаи не излиза по-евтино,даже точно обратното.Надявам се да изкараме добре.Пожелавам на всички незабравима Нова година!
*
« Отговор #9 -: Декември 01, 2008, 14:49:06 pm »
Разгледах вчера няколко оферти в хотели във Велинград. Днес май трябва да звънна. Харесвам много и един хотел в нашия край - "Бялата мечка" в Карандила, но вероятно вече няма да има места, тъй като е много малък.

*
« Отговор #10 -: Декември 01, 2008, 15:39:21 pm »
Душе, у нас определено са на принципа ден година храни! Трудно ще намериш нещо хубаво на прилична, реална цена, но искрено ти го пожелавам! Нищо не мога да ти препоръчам, защото знам че на всякъде е еднакво - зададе ли се празник, цените скачат двойно, тройно и т.н. Всъщност забелязала съм, че това е тенденцията изобщо зададе ли се уикенд (още в четвъртъците цените се променят). Навсякъде е точно обратното - по празници и уикенди са офертите стават най-конкурентни!
Отдавна съм се отказала от почивки - както морски, така и зимни/новогодишни в родината. Не от снобарство, а поради категоричен отказ да плащам нещо, което не струва толкова, при това гарнирано с лошо обслужване.
Ще ходим в Австрия на ски. 7 нощувки със закуска, вечери и празнична вечеря с новогодишна програма - малко над 260евро. Оказа се, че ски почивка в Австрия мога да си позволя, но същата в Банско - не :x Да не говорим, че за Австрия имаше и още по-изгодни оферти с по 50-60евро отгоре, но тогава пакетът включваше извозване, както и карти за пистите.

Душе, дано намериш хубаво местенце и изкарате весело и да ви се сбъднат всички коледни и новогодипни желания :balk_21:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Декември 01, 2008, 15:49:03 pm »
Ще ходим в Австрия на ски. 7 нощувки със закуска, вечери и празнична вечеря с новогодишна програма - малко над 260евро.

8O 8O

Цвете, къде ги намираш тия оферти? много ме заинтересува.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #12 -: Декември 01, 2008, 16:02:21 pm »
ай стига ве, на мен за 4 дни във Виена ми искаха по 300 евро на човек, верно кажи от къде ги намираш тия оферти 8O
*
« Отговор #13 -: Декември 01, 2008, 16:05:26 pm »
тази година се събрах ме седем двойки и реших ме да си наемем вила в Цигов чарк за четири нощувки.така след 31 имаме възможност и ски да покараме.дано само в последния момент не започнат да пропадат нещата и да няма отказали се.
пожелавам на всички весели новогодишни празници,много усмивки и сбъдване на така съкровените желания на всяка от нас.
*
« Отговор #14 -: Декември 01, 2008, 17:40:15 pm »
Цвете, къде ги намираш тия оферти?

от години почиваме за нова година някъде навън. а за морето - тази ни беше втора година, но няма да е последната. винаги ползваме агенции, различни, според която даде най-добра оферта. преди си мислех, че да се ровиш и да си организираш сам почивката ти излиза по-евтино, но се оказа обратното - например в хотелчето, където ходихме последно в Гърция, ни дадоха по-добра цена от агенцията, отколкото директно от самия хотел - явно агенциите изкупуват пакети на много ниска цена и затова предлагат изгодна крайна цена на клиента. например запознахме се с хора, които почиваха на 5 звездния Александър Бийч в Тасос наистина за по 250евро ол инклузив за 6 нощувки чрез немската Турист Сървиз, само че резервирано 6месеца предварително - докато ние почивахме в три звезден хотел за повече пари - последствие питахме и се оказа, че Александър Бийч с карйни клиенти изобщо не работи, всичко е чрез агенции. Така че всичко явно е въпрос на добър мениджмънт при организирането на семейната почивка, предварително планиране и търсене от рано на най-добрите оферти. При нас свекърва ми се занимава с това, вече ги знае всички агенции, звъни им на всичките и настоява за отстъпки, бонуси и т.н. и им цитира конкурентните оферти :lol: нямам представа с коя агенция отиваме сега, но общо взето ползваме най-различни.
е, тази оферта не е за 5звезден хотел като Александър Бийч, в Австрия сме в нисък клас хотел - няма екстри като басейн, сауна, фитнес и т.н.Имаме приятели, които това не ги удовлетвори и държаха на 4звезден с басейн. Но мен това не ме притеснява, и в Австрия , и в Италия сме налучквали чудни 2 или 3 звездни хотелчета, изключително чисти, с приятна атмосфера, с добра храна. В момента хотелчето е в гората, на чист въздух, със стаи с кухненски боксчета.
Лятото пак ходихме в Австрия, но хотелът този път беше 4 звезден и по-луксозен с всякакви екстри, на брега на едно езеро - беше 86евро със закуска и вечеря на вечер, като през уикендите цената падаше с 15тина евро.

Най-хубаво обаче съм си изкарвала новогодишно в Турция :lol: Но там вече трябва да си задължително и единствено в 5зезден хотел, най-малко 4ри. Е няма такава почивка, такъв релакс, такова ядене :lol: Ако почивката е организирана предварително, цената отново е много добра, за това, което получаваш.
За Египет - не е много добра идея, особено с дете - голяма мизерия е, а и е опасно.

а, за Гърция сега се сетих - догодина лятото планираме да сме там. Досега сме били все в хотели, но може би догодина ще се спрем на вариант вила, ако се съберем по-голяма компания с деца. Наш познат ходи и е изключително доволен - какъв е принципът - има хора, които наемат хубава вила за целия сезон и я преотдават на други хора. Въпросният приятел ходи за 10дни в такава вила, каза че условията са били много хубави, излезе му 20лв (10евро) на вечер + 20евро за чистачка за целия период. Даже се беше навил и той с това да се занимава стрнично - и без това цяло лято кореспондираше и уреждаше приятели за въпросната вила :lol:

родният туризъм за съжаление става все по-неконкурентноспособен, а качеството на услугите постоянно пада :( и как не като масово с хотилиерство и ресторантьорство се занимават все повече хора, които идея си нямат от това. мъчно ми е :( защото никъде не мирише толкова хубаво на море, както у нас :( мъчно и гневно ми е, за това,което направиха с черноморието ни.

Стефи, в големи градове като Виена, Рим, Лондон и т.н. няма евтино :wink: Даже тези 300евро за 4 нощувки във Виена ми се виждат сносна цена, особено ако е някакъв пакет, който включва новогодишна вечеря. Големите градове са скъпи - и хотелите, и храната, и транспорта.
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 18:22:06 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #15 -: Декември 01, 2008, 19:10:12 pm »
Цвети, абсолютно си права, че когато големите туроператори ангажират примерно 75 % от легловата база, те наистина получават доста по-ниска цена. На мен ми е по-евтино да си запазя почивка на Черноморието с ТУИ от Германия отколкото ако отида директно на място.

Ние ще сме на румънско-шведски купон на Нова година.  :wink:

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #16 -: Декември 01, 2008, 19:18:47 pm »
Цитат
На мен ми е по-евтино да си запазя почивка на Черноморието с ТУИ от Германия отколкото ако отида директно на място.

Особено евино е, ако резервираш месеци по-рано. Колкото по-рано, толкова по-евтино. :wink:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
« Отговор #17 -: Декември 01, 2008, 19:26:31 pm »
Цитат
На мен ми е по-евтино да си запазя почивка на Черноморието с ТУИ от Германия отколкото ако отида директно на място.

Особено евино е, ако резервираш месеци по-рано. Колкото по-рано, толкова по-евтино. :wink:

именно. точно така бяха направили въпросните хора, за които ви разказах - почиващите в 5звезден хотел в Тасос - бяха си направили резервацията още от януари.
като че ли българите обаче нямаме все още този навик да планираме почивката толкова от рано.
*
« Отговор #18 -: Декември 01, 2008, 20:03:46 pm »
Цвети, немците планират за година напред. На мен ми е странно, ама такъв си е техният начин на мислене, в което няма нищо лошо.  :wink:

« Отговор #19 -: Декември 01, 2008, 20:09:25 pm »
.....като че ли българите обаче нямаме все още този навик да планираме почивката толкова от рано.

Определено го нямаме този навик,то на мен ми се струва много рано да си направя планове за месец напред,та камо ли за година,въпреки,че наистина тогава наистина излиза доста по-ефтино............

Ние ще ссме си в Рудозем,може да се съберем на вилата и после на заведение!Красива природа,ако има и сняг ще е върха,супер икономично ни е и ако си се съберем готина компания............кво по-хубаво,НО още нищо не е на 100%

Важното е приятното прекарване и релаксацията,което пожелавам на всички вас!