Цвете, къде ги намираш тия оферти?
от години почиваме за нова година някъде навън. а за морето - тази ни беше втора година, но няма да е последната. винаги ползваме агенции, различни, според която даде най-добра оферта. преди си мислех, че да се ровиш и да си организираш сам почивката ти излиза по-евтино, но се оказа обратното - например в хотелчето, където ходихме последно в Гърция, ни дадоха по-добра цена от агенцията, отколкото директно от самия хотел - явно агенциите изкупуват пакети на много ниска цена и затова предлагат изгодна крайна цена на клиента. например запознахме се с хора, които почиваха на 5 звездния Александър Бийч в Тасос наистина за по 250евро ол инклузив за 6 нощувки чрез немската Турист Сървиз, само че резервирано 6месеца предварително - докато ние почивахме в три звезден хотел за повече пари - последствие питахме и се оказа, че Александър Бийч с карйни клиенти изобщо не работи, всичко е чрез агенции. Така че всичко явно е въпрос на добър мениджмънт при организирането на семейната почивка, предварително планиране и търсене от рано на най-добрите оферти. При нас свекърва ми се занимава с това, вече ги знае всички агенции, звъни им на всичките и настоява за отстъпки, бонуси и т.н. и им цитира конкурентните оферти
нямам представа с коя агенция отиваме сега, но общо взето ползваме най-различни.
е, тази оферта не е за 5звезден хотел като Александър Бийч, в Австрия сме в нисък клас хотел - няма екстри като басейн, сауна, фитнес и т.н.Имаме приятели, които това не ги удовлетвори и държаха на 4звезден с басейн. Но мен това не ме притеснява, и в Австрия , и в Италия сме налучквали чудни 2 или 3 звездни хотелчета, изключително чисти, с приятна атмосфера, с добра храна. В момента хотелчето е в гората, на чист въздух, със стаи с кухненски боксчета.
Лятото пак ходихме в Австрия, но хотелът този път беше 4 звезден и по-луксозен с всякакви екстри, на брега на едно езеро - беше 86евро със закуска и вечеря на вечер, като през уикендите цената падаше с 15тина евро.
Най-хубаво обаче съм си изкарвала новогодишно в Турция
Но там вече трябва да си задължително и единствено в 5зезден хотел, най-малко 4ри. Е няма такава почивка, такъв релакс, такова ядене
Ако почивката е организирана предварително, цената отново е много добра, за това, което получаваш.
За Египет - не е много добра идея, особено с дете - голяма мизерия е, а и е опасно.
а, за Гърция сега се сетих - догодина лятото планираме да сме там. Досега сме били все в хотели, но може би догодина ще се спрем на вариант вила, ако се съберем по-голяма компания с деца. Наш познат ходи и е изключително доволен - какъв е принципът - има хора, които наемат хубава вила за целия сезон и я преотдават на други хора. Въпросният приятел ходи за 10дни в такава вила, каза че условията са били много хубави, излезе му 20лв (10евро) на вечер + 20евро за чистачка за целия период. Даже се беше навил и той с това да се занимава стрнично - и без това цяло лято кореспондираше и уреждаше приятели за въпросната вила
родният туризъм за съжаление става все по-неконкурентноспособен, а качеството на услугите постоянно пада
и как не като масово с хотилиерство и ресторантьорство се занимават все повече хора, които идея си нямат от това. мъчно ми е
защото никъде не мирише толкова хубаво на море, както у нас
мъчно и гневно ми е, за това,което направиха с черноморието ни.
Стефи, в големи градове като Виена, Рим, Лондон и т.н. няма евтино
Даже тези 300евро за 4 нощувки във Виена ми се виждат сносна цена, особено ако е някакъв пакет, който включва новогодишна вечеря. Големите градове са скъпи - и хотелите, и храната, и транспорта.