Здравейте и от мен момичета!
Отдавна не съм ви писала, но незнам вече какво да правя и какво да мисля, та затова ОТНОВО се обръщам за съвет към ВАС!
Много съм объркана заради този прозрачен секрет който се появява когато си стисна зърното на гърдата . При положение че от три месеца пия БРОМОКРИПТИН и преди месец ми е правено изследване специално за пролактина, който се оказа в норма, това нещо не спира. Доктора ми каза да си пия хапчетата докато забременнея и сега приемам по едно на ден!
Много ме е страх, на какво ли може да се дължи това
Ето и резултата от изследването направено на 23.01.06г:
Prolactin - 65.7 реф. граници: М (98.0-456) , Ж (64.0-395)!
Благодаря ви предварително и успех на всички!
ЖЕЛАЯ ВИ ГО ОТ СЪРЦЕ!!!
Здравей!
Това стискане и масажиране на гърдата ,предизвиква отделяне на коластра (тази белезникава, почти прозрачна течност).
Моят съвет е не си пипай гърдите и не проверявай постоянно излиза ли секрет или не.
Като пример ще ти каже ,че преди години в Америка ( преди 17-18 години го тиражираха наши весници,но тък като времената бяха по особени- кое е истина и как се представя истината е др. нещо)много нераждали жени чрез масажи са предизвиквали отделяне на коластра и дори кърма, с цел да я продават.
И обратната логика, при изследване на пролактина се препоръчва избягване на механ.дразнене на гърдите ,защото се стимулира отделяне на Пролактин и от там кърма(коластра)
Този хормон е х-рен най-вече за кърмачките, чрез кърменето се стимулира отделяне на Пролактин и от там кърма.
Така ,че не пипай гърдите си.Колкото повече пипаш толкова повече ще се отделя.