за бхс-то си признавам, че не знаех че не се прави на близнаци.
амниоцентеза обаче със сигурност се прави. лично познавам жена, която беше бременна с близнаци и прави амниоцентеза. точно сигридов я направи, така че ако ми66 отново каже, че сигридов й е казал че не се прави амнио на близнаци, аз отново ще твърдя че лъже. а колкото до риска - за лекар който знае какво прави е точно толкова рисково колкото и при едно бебе. за справка какво точно мисли сигридов за амниото вижте личното му мнение в същата тема на 3-та страница.
което отново ни връща в предложена ли е амнио в конкретния случай и ако да защо не е направена.
sistur, твърдя че лъже и ще продължавам да го твърдя защото достатъчно добре познавам сигридов за да съм убедена, че никога не би си помислил и съответно казал лъжите, които твоята позната пише, че е казал - точно тези за които си ме цитирала. така че както виждаш няма какво да ми се чудиш - сметката е много проста - дали да вярвам на човек, който познавам и обичам безкрайно или на жена която не познавам. а сега искрения ми и особено добронамерен съвет към теб - ако ти наистина вярваш на познатата си, че сигридов наистина й е наприказвал тези простотии, че е заподозрял бебе с даун и не й е предложил амнио, или пък е знаел че има такова и нарочно не я е уведомил...ми най-добре се ослушай за друг лекар който да следи бременността ти когато забременееш. посещенията ти при сигридов биха били чиста загуба на време и за двама ви, като неговото е по-скъпо за останалите му пациенти - без да се обиждаш.