0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

спонтанен аборт
« -: Февруари 25, 2006, 12:46:30 pm »
Преди седмица бях много притеснена и писах в един друг форум.а тука е мястото да споделя и потърся мнение.От почти година с прекъсвания правим опити за бебе ,но не се получаваше . Този месец не ми дойде нормално .До сега съм имала абсолютен цикъл точно на часа и според гинеколога нямам други проблеми.Спермограмата на съпруга ми е хубава. Но този месец имах болки ниско долу ,ръждиво течение и напрежение в гърдите . Направих си тест и показа две чертички . При консеултация по телефона с гинеколог се опасиха за извънматочна бременност и спешно отидох на лекар. Оказа се ,че съм направила спонтанен ,ранен аборт . Според лекаря няма пречка да забременея отново ,но ми е притеснено да ни би да се получи пак .Сега пия фолиева киселина .Казаха ми ,че това е естествен подбор и природата отхвърля негодния зародиш. Моля ,дайте ми съвет как да продължа напред от опита ,които имате . Разбирам ,че тук всички са много добронамерени и дават вярна информация . Благодаря.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2006, 13:00:38 pm »
продължаваш както досега. почти всяка жена е правила поне по 1 спонтанен аборт, като много от жените дори не са разбирали за това.
ранните спонтанни аборти се дължат на хромозомни аномалии, които са резултат от случайни грешки на природата и не се повтарят.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
спонтанен аборт
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2006, 10:45:50 am »
Цитат на: jam
продължаваш както досега. почти всяка жена е правила поне по 1 спонтанен аборт, като много от жените дори не са разбирали за това.
ранните спонтанни аборти се дължат на хромозомни аномалии, които са резултат от случайни грешки на природата и не се повтарят.

Така е както казва Джави и продължавай да си пиеш фолиевата киселина. Не се притеснявай и не мисли излишно неща от сорта: ами какво щеше да стане ако.... Вдигай глава и давай напред и отначало с опитите. Успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

pearl

спонтанен аборт
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2006, 13:24:07 pm »
и на мен ми се случи същото преди една седмица. Сега се опитвам да го преживия и да продължа...Имам два въпроса:
1. Да изчакваме ли с опитите или може да продължим?
2. лекарката ми каза да спра фолиевта киселина. защо?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
спонтанен аборт
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2006, 16:17:54 pm »
Цитат на: pearl
и на мен ми се случи същото преди една седмица. Сега се опитвам да го преживия и да продължа...Имам два въпроса:
1. Да изчакваме ли с опитите или може да продължим?
2. лекарката ми каза да спра фолиевта киселина. защо?

1. ако не са те кюртирали и абортът е бил в много ранна седмица, може да не чакате, ако психологически сте готови за нови опити. ако е имало кюртаж, обикновено се изчаква 2-3 месеца.
2. не трябва да се спира фолиевата, няма никаква причина за това.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

PEARL

спонтанен аборт
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2006, 16:31:15 pm »
Jam, какво знчи ранна седмица - беше28-29 дни след евентуалното зачеване. Това рано ли е?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
спонтанен аборт
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2006, 16:32:09 pm »
Ранна е.
*

pearl

спонтанен аборт
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2006, 16:33:43 pm »
Благодаря, момичета. Надеждата, че този път ще стане сякаш взема връх над страховете ми. Дано всичко бъде наред.