Аз теглих Андрея колко суче точно два пъти, имахме кантари в стаята в болницата и казах, че това не е работа. Преди хранене гладно пльос на кантара, кърмиш, после нахранени пак на кантара, от много размотаване то връща и после започва голямото чудене къде сгреших, че детето вместо 50 е сукало 45 гр.
Фреш и моят съвет е да зарежеш кантара и дохранването. Давай му по-често да суче като плаче. Цеди се поне по 5 мл или ако нищо не пускат гърдите 5 мин за да стимулираш лактация. Не даваш нищо друго освен кърма и се претеглете след 5 дни да видиш колко е качило. Нормално е когато сучат всеки път да поемат различни количества. И е напълно нормално вечер да са по-празни гърдите, а сутрин рано най-пълни. При повечето жени е така в началото.
Яна, много се радвам, че сте живи и здрави. Дай малко подробности как се наранихте, къде, какво... А малката незнам дали може да й помогне психолог и как на тази възраст, но се поинтересувай. Но мисля, че с достатъчно внимание ще го преодолее страха, просто й трябва време. Пък ако вярваш на баячки, заведи я да й пребаят, става и само с нейна дрешка. Или там да й леят куршум, да й хвърлят брашно и прочее. Аз не съм се възплозвала от тези чудеса и затова не мога да кажа дали им вярвам или не. Но много хора вярват и ползват тези услуги и твърдят, че помага.