Яна, много съжалявам за вашия инцидент
но пак добре сте се разминали, без сериозни травми, да пази Господ! Бързо възстановяване!
Ние го водихме Мартинчо още в петък да му цепнат юздичката, в Токуда свършихме тая работа, малко треперихме, защото неонатологът ни прати при УНГ за процедурата, а то в общ кабинет за всякакви болни, дано не сме го заразили нещо. Цепването не го усети, а сега яде по-добре, вече усещам, че подлага езичето, като суче. Оказа се обаче, че въобще не сме наддали добре, хубаво, че успяхме да го премерим там. Наддал е само към 200 гр за две седмици и даже на 18 дни не си беше възстановил теглото от раждане, при положение, че почна уж да наддава още от 4-тия ден. Разтревожени си купихме везничка и сега мама го тегли на всяко хранене. Лошото е, че едвам успявам да наместя 6 хранения в деня, и зорлем хапва по 500-560 грама на ден, а нали трябва да наваксва. Понякога връща доста мляко, възможно е преди да му е пречила тази къса юздичка и да е хапвал по-малко на ядене, и сега коремчето му да се претоварва. От няколкото дни не особено ефективно цедене и даване с шишенце нещо кърменето сега не върви много добре, понякога успява да си хапне 90мл на хранене, но някога не може и го дохранвам с бутилка, резултатът е, че май взе да го мързи да суче, заспива, пък като му дадем с бутилка АМ, яде
Иначе пробвах някои варианти и сега се върнахме на първоначалния, на всяко хранене редувам гърдите, сутрин и през деня бива, вечер явно нямам достатъчно кърма и основно вечер се дохранваме. През деня мисля, че не изпразва напълно гърдата, обаче след кошмара с изцежденето няколко дни нещо не ми се цеди след яденето му. Да си беше наддал добре, щях да го държа на гърдите и да се оправя, да си суче, ама сега нали му треперя, че не е наддал, и хоп-бутилката, сигурно кърмата ми ще намалее така, като го мързи да изпразва гърдата?
Иначе ми е много спокойничък, пу-пу.
Поздрави от нас
Да похваля и бгмама - консултант по кърменето Ася, която с нейния малък бебок дойде до вкъщи да ни види и ни насочи към този проблем, да е жива и здрава