Мили приятелки, трябва да ви кажа, че всеки, всеки коментар и съвет са ми ценни, нормално е всеки да изхожда от собствения си опит и разбирания и мненията да са различни, но така с повече мнения и информация много ми помагате да взимам правилните за нас решения
На мен пък ми е много спокойно с везничката
Хващам му спатиите кога суче и кога се мотае
Май за последната седмица сме наддали 190 грама и мама вече е доволна
И аз в началото бях много спокойна и даже в болницата кантарът беше в бокса до нас и нямах никакво желание да го тегля, като го похвалиха, че наддава, пък и очевидно имах кърма. Обаче после сериозно се стреснах, като го премерихме в Токуда, а все пак този проблем с юздичката напълно вероятно му е пречил да суче достатъчно количество, въпреки старанието му. Ако си беше наддавал добре хич нямаше да му давам АМ, да суче, да стимулира лактация и така, ама сега ми е най-важно да наддава. Знам, че е много хубаво да поизцеждам, след като го нахраня, ама това изцеждане така ми взе акъла, че рядко се наканвам, иначе виждам, че ако съм изцеждала (макар 5-10мл), следващото хранене върви по-добре.
Иначе сега, когато не е сънен, суче добре. Кърмата кога му стига, кога не, но все пак преобладава в хранителния режим. Доста връща мляко Милото, някога по 4-5 пъти след хранене. Педиатърката ми каза да го махам на 2-3 минути от гърдата, аз се направих на разсеяна, но сега забелязвам, че като суче бързо и ефективно, тогава повръща повече - явно стомахчето му още не може да поеме много наведнъж, така че засега ще гледам поне на 5 мин. да го махам за малко почивка.
Дано не съм досадила с моите излияния за кърменето, ама това ми е най-голямата бъркотия засега.
Джейзи, уточних с педиатърката и ще му сменя млякото от Нан на Аптамил Комфорт, да видим дали ще ни хареса повече, ако не ще пробвам и Хумана