0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Задържане на "стара"(менструална) кръв
« -: Ноември 20, 2008, 15:51:22 pm »
 Имала съм 2 бременности, първата тежка, но успешна, втората приключи със спонтанен аборт. Поставиха ми спирала, която можех да нося до 6г. след поставянето. На 4-тата година се появи кървене и след половин годишно неуспешно лечение се оказа, че спиралата е почти изпаднала, а около нея се бяха появили папиломи. Направиха ми Абразио, месец по-късно и Конизация. Това преди 2г. и половина. Първите 6 месеца изпадаха корички от обгарянето при Конизацията, но после изпадането продължи и се оказа, че задържам менструална кръв.
И пак едно Абразио, второ Абразио с поставяне на спирала за 6м, която тялото ми отхвърли след 2 м. с болки равносилни на родилните. Незнайно как се беше заклещила и можеше да се махне само по оперативен начин, чрез разширяване на канала и ... Абразио...
 От тогава измина година, а все още задържам "стара" кръв.
 Страшно много искам да забременея и да родя поне още едно дете, но със запушена шийка няма как да стане.
 Вече не ми се ходи по лекари и болници, все места на които нищо ново няма да се случи...
« Последна редакция: Ноември 20, 2008, 16:11:31 pm от hrus_hrus »
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Задържане на "стара"(менструална) кръв
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2008, 16:03:42 pm »
Не знам при какви лекари си ходила и ми е много чудно защо постоянно ти слагат спирали, след всички проблеми които изброи, но според мен е най-добре да се обърнеш към специалист по стерилитет в някоя от клиниките за репродуктивна медицина и там да обясниш подробно проблема си. Сигурна съм, че там ще ти помогнат и ще се радваш на детенце.

Желая ти успех.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: Задържане на "стара"(менструална) кръв
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2008, 13:58:27 pm »
Спиралите си бяха с предназначение. Втората трябваше да държи канала на матката отворен и да помага за истичането на менструацията. Не се получи, само се измъчих 2 месеца. :?
За лекарите... те са от една от известните АГ болници в София и докато лекуваха мен, помогнаха на много други с подобни оплаквания. Не многа да кажа нищо лошо за тях, просто не съм попаднала на МОЯ ЛЕКАР. :)
Ще послушам съвета ти и ще потърся информация за клиниките за репродуктивна медицина. :wink: