0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Висок пролактин и хомеопатия
« -: Ноември 20, 2008, 01:48:43 am »
Здравейте мили момичета,не съм писала скоро,но опирам пак до вас да чуя вашето мнение,приятелката ми е с висок пролактин,2-3 пъти над нормата изписаха и бромкриптин,пие го месец и половина но ефект няма,стои без промяна,от хапчетата и става лошо,повраща и се ,вие и се свят постоянно,ходи на хомеопат и изписаха едни други хапчета и тази хомеопатка и казала че ще и свали пролактина без проблем в което лично аз се съмнявам много,сега иска да спре бромкриптина и да почне хомеопатия,аз съм чувала че това лекарство бромкриптин трябва да се пие повече време.какво мислите по въпроса?Ще ви бъда благодарна да дадете мнение.Не съм чувала някой да е излекувал по сериозно заболяване с хомеопатия,но знае ли човек.
Re: Висок пролактин и хомеопатия
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2008, 09:53:23 am »
Ще ти кажа при мен какво се случи,но това незначи,че и при нея ще е така.
Първо може дозата на бромокриптина да не е правилна,при такива високи стойности обикновенно се пие 2.1,или се изписва достинекс,хориш и на ЯМР.Има много изписано във форума приятелката ти трябва да прочете.Най-важно е да отиде на добър ,както ендокринолог,така и на добър хомеопат.При мен пролактина падна от парлодела за 1м,но една преятелка ме заведе при хомеопат.Да,сега съм на хомеопатични,като те държат пролактина в граници.Парлодела го пратих на едно момиче от Пловдив,имах 2опаковки и съм много щастлива ,защото тя е бременна след 2 инсиминации,но по естествен път.Още не е писала във форума,нека напредне малко :)При всеки се подхождо индивидуално,така че на този въпрос,отговора е сложен :(
*

лилия13

• 360
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2008, 13:30:51 pm »
DISI и тя пие 2по1,ходи на ЯМР и откриха аденом на хипофизата 4мм.А това парлодел хомеопатично ли е?ти колко време пи хомеопатичните и какво по точно си пила?благодаря ти.
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2008, 15:21:17 pm »
Трябваше с това да започнеш. Наистина трябва да си намери добър ендокринолог. Тези хапчета и на мен ми действаха ужасно зле, но с достинекс пък нямах никакви проблеми. Не бих се доверила точно в този случай на хомеопатията.
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2008, 16:19:08 pm »
DISI, може ли да ми кажеш някакви подробности за тези хомеопатични лекарства, които пиеш. Защото и аз съм за билките и хомеопатията.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=svetlinka1][/url]
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2008, 17:47:40 pm »
Цитат
откриха аденом на хипофизата 4мм
Тук нещата явно са по-сложни,и не мисля че хомепатията ще и помогне,трябва и добро лечение,за да не нарасне повече.
При мен на ЯМР всичко беше ок,въпреки че пролактина ми беше 1200,незнам дали в такива случай когато има анатомичен проблем, хомеопатията ще помогне.При мен беше само физиологично,абе бях почнала да психясвам,а да не забравяме че пралактина и тестостерона са и стресови хормони :)
*

лилия13

• 360
« Отговор #6 -: Ноември 21, 2008, 00:42:16 am »
ЦИКЛАМА тя ходи на два ендокринолога и то уж добри,но те казаха че щом иска бебе,достинекса е напълно забранено лекарство и го отхварлиха като вариянт,тъпа работа общо взето :?
*

лилия13

• 360
« Отговор #7 -: Ноември 21, 2008, 00:43:26 am »
DISI какви хомеопатични лекарства пи ако можеш да ми споделиш ще ти бъда благодарна :)
« Отговор #8 -: Ноември 21, 2008, 09:23:40 am »
Ох,как да споделя като се притеснявам дане започне самолечение :(
Нека си намери добър хомеопат,защото лечението е комплексно,т.т за ФСХ и ЛХ от 5 ден се взимат по схема,защото и те са подтиснати от високия пролактин,после от 16 ден се вкючва-ricinus comunis,с определена концентрация,това е много важно при хомеопатията,и така вече 1г без да прекъсвам,трябва постоянство и режим.
Нека потърси д-р Тодорова,тя е страхотен репрудоктивен ендокринолог,и също предписва хомеопатия заедно с трационате лекарсва.Тя ще и помогне,освен в СФ има и консултации в Плевен зависи от къде сте.всичко ще се нареди важно иправилно лечение.Успех.
« Отговор #9 -: Ноември 21, 2008, 12:04:14 pm »
Искам само да споделя мнението си, без да го налагам. Пробвах да се лекувам с нетрадиционна медицина заради непукащите ми се фоликули, а парадоксът е, че скоро след това ми махнаха яйчника заради киста.

Пролактинът е стресов хормон и приемам, че хомеопатията може да окаже добре действие върху психиката - успокоение, заради плацебо ефекта и наистина да окаже добро действие, но вече съм крайно скептична към такива лечения, когато хормоните са пълна каша.
*

лилия13

• 360
« Отговор #10 -: Ноември 21, 2008, 12:27:22 pm »
Споко мила,няма да се самолекува,има вече изписани лекарства и ги пие вече,хомеопатични,просто исках да разбера да ги сравним,но тва вече няма значение,тя си ги пие вече от 3-4 дена,дано има ефект,но както казваш ти една год.трябва да е стриктна.Мерси за отговора DISI,можеше и на лични да ми ги напишеш,но карай.
*

лилия13

• 360
« Отговор #11 -: Ноември 21, 2008, 12:29:38 pm »
ЦИКЛАМА,и аз съм така настроена,за такива сериозни неща не съм убедена,че ще помогне хомеопатия,но нека пробва :)
« Отговор #12 -: Ноември 21, 2008, 13:21:17 pm »
Да, съгласна съм.  :D

Колкото и ми е трудно да си го призная не всичко опира само до медицината. Понякога се случват и малки чудеса, така че успех!
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2008, 17:00:52 pm »
Доктор Тодорова къде приема пациенти в софия? И как става записването, има ли много време от записването до посещението?Благодаря Ви!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=simona1982][/url]