0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Няколко неуспешни АРТ - какво следва?
« Отговор #40 -: Ноември 27, 2008, 18:53:44 pm »
cambozzola , според теб преждевременното покачване на ЛХ и лутеинизирането на фоликулите , следствие на неподходяща стимулация ли са? Какви мислиш , че могат да бъдат другите причини, ако има такива?
« Отговор #41 -: Ноември 28, 2008, 08:37:18 am »
Ето това се върти и в мойта глава напоследък! Напълно естествен цикъл, без химия. Но не съм го обсъждала с доктора. Та си мисля, че при наличие само на тубарен фактор - това би могло да проработи.
Eterna, ще те разочаровам, но мисля, че Владимиров не прави инвитро на абсолютно естествен цикъл - винаги има някаква поне минимална стимулация, което в много случаи е ок, но при мен е доказало, че само прецаква нещата още повече (1 фоликул, и то празен...)

gallardo, о, сигурна съм, че теориите какво се случва и защо са петорно повече от проблемите, пожелавам ти само да нацелиш доктора, който да приложи правилната спрямо теб!

fatalwoman, ами базирано на опита ми и на това, което прочетох, си правя извода, че преждевременното покачване на ЛХ може да е резултат от: 1) неподходящ блокаж (например при мен се получи при микро дози диферелин, а при блокиране с голямата инжекция всичко беше ок); 2) стимулация с клостилбегит (това си е страничен ефект на препарата); 3) стимулация с неподходящи препарати (за всеки индивидуално) и 4) не съм 100% сигурна, но доколкото разбирам при жени с намален или изчерпан яйчников резерв този проблем се проявява по-често - може и да бъркам, но с такова впечатление останах от няколко статии посветени на протоколите в подобни случаи. Последният път ме блокираха с Цетротайд и проблемът с ЛХ беше решен, а този препарат се използва много често в случаи на "проблемен" яйчников резерв.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #42 -: Ноември 28, 2008, 10:19:52 am »
Много съм мислила по този въпрос и аз така си мислех но не можех да си го обясня на какво точно се дължи това. Оказва се че е много важно да се нацели подходящата стимулацията за съответния организъм и от там сякаш се решават доста проблеми като инплантиране, качество на яйцеклетките, дебелина и  рецептивност на лигавицата. Сега като се коментира този въпрос аз стигам до извода, че при моите 5 опита най-добри резултати имам при дълъг протокол и стимулация с пурегон-тогва съм имала най-продължителна бременност до миседите.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #43 -: Ноември 28, 2008, 19:43:39 pm »
Eterna, ще те разочаровам, но мисля, че Владимиров не прави инвитро на абсолютно естествен цикъл - винаги има някаква поне минимална стимулация, което в много случаи е ок, но при мен е доказало, че само прецаква нещата още повече (1 фоликул, и то празен...)
И аз останах с такова впечатление от разговора с него - за него е много важна стимулацията. Но въпреки всичко ще обсъдя с него идеята си, пък ще видим. Но преди това имаме да правим изследвания и консултации. При мен също имаше покачване на ЛХ при стимулация по къс протокол (всикидневно поставяне на оргалутран) и при стимулациите с клостилбегит.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #44 -: Декември 09, 2008, 08:27:13 am »
Един от леко стимулираните ми опити беше направен с клостилбегит, ЛХ доста преди пункцията (на 6-7 ден от цикъла) удари тавана с 38. После четох, че това е един от възможните странични ефекти на клостилбегита - друг е въпросът защо въобще почнаха да ме стимулират с този медикамент при съществуващ проблем с нивата на ЛХ...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #45 -: Декември 09, 2008, 12:01:00 pm »
Един от леко стимулираните ми опити беше направен с клостилбегит, ЛХ доста преди пункцията (на 6-7 ден от цикъла) удари тавана с 38. После четох, че това е един от възможните странични ефекти на клостилбегита - друг е въпросът защо въобще почнаха да ме стимулират с този медикамент при съществуващ проблем с нивата на ЛХ...

мммммм....при мен беше сьщия ефект с ЛХто. в добавка - само 4 фоликула и то неравномерно Зреещи. реЗултата: канцелиран опит.
« Отговор #46 -: Декември 11, 2008, 11:15:13 am »

fatalwoman, ами базирано на опита ми и на това, което прочетох, си правя извода, че преждевременното покачване на ЛХ може да е резултат от: 1) неподходящ блокаж (например при мен се получи при микро дози диферелин, а при блокиране с голямата инжекция всичко беше ок);
При мен може и това е , защото док. изрази мнение , че другия път ще съм с голямата инжекция...
« Отговор #47 -: Декември 11, 2008, 11:50:21 am »
fatalwoman, стискам палци да е ок тогава! Следи си прогестерона и обърни внимание на доктора за него ;)

*
« Отговор #48 -: Декември 18, 2008, 21:59:35 pm »
Здравейте момичета, на мен днес ми е 10-ти ден от трансфера и вчхг 4,2 . Днес си поплаках малко и сега седнах да ви чета за да мисля за бъдещето. И ми хареса идеята за естесвения цикъл. На мен това ми е втори опит , първия бях на къс протокол, втория на дълъг и двата пъти имах само 3 качествени яйцеклетки, които се оплодиха (от общо 4 първия път и 7 втория). При др. Владимиров съм и смятам да му предложа следващия път да е на естествен цикъл.
cambozzola  като те чета и имам чувството че чета за себе си.
Смятам че причината за днешния ми резултат е точно тази която си написала
В допълнение ще добавя, че овладяването на ЛХ резултира в много случаи в преждевременно покачване на прогестерона, което пък кара лигавицата да презрее преждевременно и съответно да не е толкова рецептивна след ЕТ. В такава ситуация пък съм имала поне някакъв опит за имплантация (чхг 4 и нещо на 9-ти ден и 3 и нещо на 11-ти, единственият случай, в който не е било кръгла 0).
Моя прогестерон в деня преди пункцията беше 7.1 при референти 4.и нещо(доколкото помня).
Какво мислите вие момичета? Какво да предприеме за напред  :oops: ?
Освен тези проблеми аз съм с ендометриоза, НК клетки, антитела , намален резерв...
*

007

« Отговор #49 -: Декември 19, 2008, 12:54:20 pm »
и аз имам едно неуспешно ин-витро при д-р Стаменов,след което веднага направих имунологични и генетични изследвания,за да се види защо не се е получило.Генетичните са о.к ,при имунологичните излезе завишение на нк-клетките и ми бе назначено лечение 1 месец с агапурин,триовит и омега3,след това преди трансфер - вливане на имуновенин.И през 2-3 месеца си пускам имун.изследвания,за да следя нк-клетките.                                                         
    Момичета знаете ли дали има връзка между завишените нк-клетки и ендометриозата
*

007

« Отговор #50 -: Декември 19, 2008, 13:13:03 pm »
Аз забравих да спомена ,че и аз съм с ендометриоза.Пробвах през ноември на ЕЦ и резултатът е катастрофален- 1 фоликул,който се оказа празен.Специално за момичетата,които сме с ендометриоза ЕЦ е пълно губене на време,това и д-р Стаменов ми го каза ,но аз настоях да опитаме.Първият път от стимулацията се повлия много добре и ми трансферираха три хубави ембриона,нооо не стана и за това вина имали нк-клетките.През януари пак ще пробвам ,но знам че повече никъкъв ЕЦ.Успех на всички.
« Отговор #51 -: Януари 05, 2009, 18:38:01 pm »
Моя прогестерон в деня преди пункцията беше 7.1 при референти 4.и нещо(доколкото помня).
Какво мислите вие момичета? Какво да предприеме за напред  :oops: ?
Освен тези проблеми аз съм с ендометриоза, НК клетки, антитела , намален резерв...
Здрасти, Кате! Първо - ЧНГ и се извинявам за забавения отговор, но компютърът ми беше поумрял и трябваше да му правим изкуствено дишане  :D
Така - на въпроса. Стойностите на прогестерона в лабораторията на Владимиров са в nmol/l, а обикновено ги изчисляват в ng/ml, т.е. границата, която обикновено споменаваме е 1,5 - 2 ng/ml. Когато видях прогестерон 7 при Владимиров, щях да поприпадна ;) та обърнах внимание на този "незначителен" факт и проверих в интернет - коефициентът за "обръщане" на мерните единици от nmol/l в ng/ml за прогестерона е 3,8 (т.е. трябва да разделиш 7 на 3,8) - http://www.globalrph.com/conv_si.htm
Референтни стойности за преди пункция не си спомням да съм виждала, честно казано.

За съжаление, отговор на въпроса "какво да правим" нямам (още), но не губя надежда ;) В края на месеца имам записан час при д-р Стаменов (с което ще завърша обиколката на трите "топ-клиники" в София) и смятам подробно да обсъдя този въпрос с него.

Между другото - ти правила ли си изследване на инхибин Б и антимюлеров хормон (при Владимиров ги правят)? Тъй като моите изглеждат доста странно и според него имам проблем с яйчниковия резерв, но аз лично в себе си не съм убедена в това, още повече, че до коментар на ТОЧНО тези ми изследвания въобще не се стигна.

*
« Отговор #52 -: Януари 07, 2009, 05:00:44 am »
Здравеи мила.Много съжелявам за неуспешните резултати.Аз не съм в БГ а в USA и тука процедират малко по различно,но ще ти кажа какъв е моят опит.Първо инвитро противозачатъчни 2 месеца,стимулация с гонал ф/ pen/ антибиотици при мъжът ми една седмица при мен 1 ден.Резултат 18 яицеклетки.12 много добри 5 ден трансфер на 2 Резултат двуплодна бременност завършила с аборт за съжеление.Изследвания имунологияни генетични в норма казаха инфекция.Последва опити със замразени 3 от които една химична бременност и два отрицателни резултата.Втори опит инвитро.15 яицеклетки според док по  хубави от първия път дори трансвер на 2AA ,1AB ембриона.док не желаеше да трансверира 3 но с триста зора и подписи на какви ли не док.се съгласи/тук не трансверират повече от 2 на фреш цикъл и 3 максимум на замразен.Както и да е .Резултат - Док беше в шок.3 опит 28 яицеклетки.Този път  гонал ф и luveris-идея нямам какво е на български.Док предложи PGD прединпланционна диагностика.От тези 28 ембриона имахме 10 които имаха шанса да се имлантират и тези 10 не бяха тези които изглеждаха наи добри.Казаха че двата избрани и наи добри AA /това са перфектни като по учебник/БЛАСТОЦИТА  единият е нямал да се захвани а другият е наи вероятно щял да спре развитието си което щяло да доведе до спонтанен в  първия триместар.Хвана се един но направих аборт в 20 г.с поради скъсяване на шииката и раскритие.За съжеление пак всичко отново.Имам няколко замразени и ако не стане с тях и трябва наново инвитро пак отивам за ИКСИ И pgd .Защо не пробвате и вие.Не зная но при нас даде много отговори .За друго не се сещам да те посъветвам,но и според мен всичко се крие в ембрионите и подходящата стимулация.Аз лично не съм за инвитро на естествен въпреки че и така момичета забременяват,но тук много не се практикува.Според мен шанса е много малък особенно когато има проблем с качеството на яицеклетките и ембрионите.Късмет момичета.Дано всяка една от нас намери за себе си решението на проблема и наи после този ад свърши.Късмет
*
« Отговор #53 -: Януари 07, 2009, 05:07:52 am »
PGD предимпланционна диагностика.Това беше отговорът за моите неуспешни опити.Съветвам всички момичета минали през неуспешни опити да се посъветват с док.относно този тест.
*
« Отговор #54 -: Януари 07, 2009, 10:30:19 am »
Здравей Сара , ЧНГ да е здрава и успешна за всички!
Би ли пояснила как PGD даде отговор за неуспешните ти опити, от постинга ти не ми стана много ясно, т.е имаше ли ембриони с биологичен потенциал за развитие и такива които нямат такъв и ако е  имало бременност защо не се е развила , това с шийката единстенната причина за аборт ли е или има нещо общо с трансферираните ембриони?Успех,желая ти скорошно сбъдване на мечтата ти!!!
*
« Отговор #55 -: Януари 07, 2009, 11:16:31 am »
Да,САРА,
моля те опиши ,но по-подробно -и аз искам да правя предимплантационна доагностика следващия път.На мен ми я препоръча Д-р Стаменов.
*
« Отговор #56 -: Януари 07, 2009, 11:33:29 am »
Сара, благодаря ти, че сподели с нас опита си. И на мен ми стана интересно предимплантационната диагностика и чакаме подробности, когато можеш  :)
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #57 -: Януари 08, 2009, 13:41:34 pm »
И аз реших да потърся съвет тук, то е ясно, че ще обсъдиме и с док, но все си мисля, че може би пропускаме нещо, че има някаква скрита причина за неуспехите и ще съм благодарна, ако и вие, които сте минали през купища процедури и изследвания да погледнете записките ми и да кажете, ако мислите, че нещо пропускаме.
Та записах си час за след месец при док, а дотогава не ми се бездейства – иска ми се да направя или да повторя някои изследвания.
Мислиме това да бъде последния ни опит, та затова искам да изчистя всичко.

Ето схематично дотук:
Имам един яйчник, без тръби
1-ви опит – 7 фоликула, 5 оплодени, 3 върнати
след ЕТ – аспирин, естрофем, папаварин, фолиева к-на, утрогестан
тест на 17-ти ден – отрицателен

2-ри опит – 10 фоликула, 9 оплодени, 3 върнати
след ЕТ – аспирин, естрофем, нощ па, фолиева к-на, утрогестан
теста на 9-ти ден – отрицателен

3-ти опит – на ЕЦ, една яйцеклетка – оплодена + един размразен
след ЕТ – аспирин, естрофем, нощ па, фолиева к-на, утрогестан, фраксипарин, преднизолон
тест на 13-ти ден – отрицателен

Изследвания дотук:
Хормони полови – в норма
Пролактин – повишен, но влезе в норма след прием на Парлодел, оттогава си е все в норма
Хормони щитовидни – в норма
Токсоплазмоза – не
Рубеола – не
Микоплазма и Уреаплазма – не
Хламидия  - не
Имунологични – в норма
Антифосфолипидни антитела – пих Преднизолон 3 месеца преди и по време на процедурата, контролното излседване преди опита беше в норма
Генетични– в норма
Папилома вирус – тип 45
SDI – в норма

Изглежда имаме проблем с имплантирането, тъй като ембрионите са добри и се развиват и делят нормално, дори док казва, че са прекрасни. При последния опит ми сложиха среда и пак нищо. Незнам какво още да направиме и какво да изследваме...
*
« Отговор #58 -: Януари 08, 2009, 14:29:39 pm »
misi, НК клетки правила ли си? за имплатирането се сещам още да се отхвърли евентуален хидросалпингс, лигавицата как е преди трансвер?
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #59 -: Януари 08, 2009, 14:58:06 pm »
ocean,
Благодаря за отговора.
НК клетките са в норма (изследвах ги 2006), но се чудя дали да не ги повторя.
А хидросалпингс имах, но вече съм без тръби - именно заради него док ми махна тръбите при лапароскопия.
Може би трябваше да отбележа, че имам 4 лапароскопии дотук - при първите 2 се опитаха да ми поправят тръбите, третата беше заради извънматочна бременност (спонтанно забременяване - без стимулации и каквито и да било помощни средства) и последната - за отстраняване на тръбите.