Здравейте момичета,
позволявам си да пусна нова тема, защото наистина вече не знам какво следва от тук нататък. Знам, че ще ме разберете!
Накратко историята ми е следната: Опити от 4 години, 1 инсеминация, 3 опита инвитро, третият приключи миналата седмица. Първите два опита бяха ИКСИ, третия класическо Инвитро.
Изследвания до момента:
1. Хормони (няколко пъти) - в норма;
2. Щитовидни - в норма;
3. Спермограми 2 бр. - отлични, втората спермограма преди третия опит инвитро;
4. Цветни снимки 2 бр. - проходими тръби, втората снимка след второто ИКСИ;
5. Лапароскопия - диагностична - наличие на лека форма на ендометриоза, не ме съветват лечение;
6. Лапароскопия втора - след второто ИКСИ, спукана тръба от загнездил се и неразвиващ се ембрион. Дясна тръба отстранена.
7. Уреаплазма и микоплазма отдавна - отрицателни;
8. НК-клетки - стойност 11,25% при горна граница 11% - нищо не съм правила;
9. Генетични - в норма (поне доколкото съм запозната);
10. Кръвна група В+;
11. Проблемен трансфер - проблема решен след първото ИКСИ с дилатация с ламинария;
Равносметката от трите опита:
І ИКСИ - 10 яйцеклетки, оплодени 10, кофти ембриони, трансфер 3-ти ден, ЧХГ 0,00;
ІІ ИКСИ - 15 яйцеклетки, оплодени 10, чудесни ембриони, трансфер 5-ти ден, ЧХГ 53,44, но не се разви и после ми се пръсна тръбата. Цикъла ми дойде чак след лапарото, 4 месеца по-късно; симптоми нямах никакви;
ІІІ ИНВИТРО - 21 яйцеклетки, оплодени 17, хубави около 13 на втори ден, трансфер на 5-ти ден, кофти ембриони, ЧХГ 0,00; Регресират нещо и спират развитие.
При нито един от опитите не ми останаха за замразяване!
Ами това е, извинете за дългия постинг.
Е, какво още да изследвам, да му се не види??? Безсилна се чувствам!
Ще се радвам да споделите мнения и опит, за да постигнем най-сетне заветна мечта. А иначе съм на път вече да се откажа............
Благодаря ви за вниманието!