0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Adriana

Друг гинеколог
« Отговор #20 -: Април 04, 2006, 05:31:23 am »
Здравей Милана!

И аз съм отскоро в този форум, но прочетох проблема ти и реших да споделя моя опит.

И аз имах раничка на шийката на матката, която беше дълго наблюдавана от моя гинеколог, повече от година. Неговото мнение беше същото че трябва да се наблюдава и като родя един ден тогава да се пристъпи към действие. В резултат на което, по думите на другите гинеколози които я погледнаха, беше станала огромна и плашеща. Искам тук да споделя и че през цялото време докато имах раничката имах непрестанни гъбични инфекции.

В крайна сметка след дълги прерипетии и лекари които не искат да пристъпят към действие попаднах при д-р Начко Чалманов от Шейново - София, надявам се още да работи там, защото това беше 2000 година, който ми предписа изгаряне и лично извърши манипулацията. Да е жив и здрав, не само че почти не остана белег от раничката, но и всчки гъбични инфекции престанаха.

Надявам се това да се окаже полезна информация за теб :)

Успех
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Най- после влезнах в този форум!!!
« Отговор #21 -: Април 04, 2006, 07:08:31 am »
И аз имах раничка на шийката на матка и ми я обгориха.
1 :!: в ярно е че ми спря бяло течение  и инфекции които раничка причини!
2 :!: това беше преди 6 години и от тогава се опитвам да забременея и нестава.Незнам дали има вързка с раничка или не!Вие как мислите?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Април 04, 2006, 07:23:01 am »
Цитат на: adi
И аз имах раничка на шийката на матка и ми я обгориха.
1 :!: в ярно е че ми спря бяло течение  и инфекции които раничка причини!
2 :!: това беше преди 6 години и от тогава се опитвам да забременея и нестава.Незнам дали има вързка с раничка или не!Вие как мислите?

2 :!: Няма връзка.
Всяка раничка трябва да се лекува.Шийката трябва да е здрава,когато и предстои бременност и раждане.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #23 -: Април 04, 2006, 08:26:52 am »
Милана, мит е, че раничка се гори само на раждали жени.Лекуването й не пречи на забременяването!
« Отговор #24 -: Април 04, 2006, 10:19:12 am »
Благодаря ви за мненията момичета! Но аз много се притесних сега като ги чета! Какво да правя като ми наблюдават раничката на всеки 6 месеца и казват, че не се променя и няма нужда от лечение за сега! А още не мога да забременея! При кой да отида и какво да направя? Направо вече се побърквам!!! На кого да вярвам!!!
*
« Отговор #25 -: Април 04, 2006, 10:43:41 am »
Цитат на: Milana
Благодаря ви за мненията момичета! Но аз много се притесних сега като ги чета! Какво да правя като ми наблюдават раничката на всеки 6 месеца и казват, че не се променя и няма нужда от лечение за сега! А още не мога да забременея! При кой да отида и какво да направя? Направо вече се побърквам!!! На кого да вярвам!!!

Милана, повечето от нас посещават центрове по  асистирана репродуккция можеш и ти натам да се насочиш въпреки че времето  от което опитвате за бебче е твърде рано :) /това е мое мнение/
Иначе и според мен раничката трябва да се махне.Лично  аз имах такава ,обгорих я и от тогава нямам абсолютно никакви оплаквания като чести инфекции например.
Успех! :)
« Отговор #26 -: Април 04, 2006, 10:43:42 am »
Здравейте и от мен,
 моя позната с много проблемна бременност ми разказа добри неща за Мазнейкова. Казват, че е най-добрия диагностик за диагностициране  на патологична бременност и разполага с добра апаратура.
« Отговор #27 -: Април 04, 2006, 11:07:39 am »
Ами и аз съм доволна от тази лекарка и не знам защо има толкова лоши отзиви за нея!
Neva насочи ме към някои от тези центрове по асистирана репродукция! Иначе какво да направя като ми казват че не е необходимо да се провежда лечение на тази раничка, а само да се наблюдава. чрез колпоскопия и цитонамазка!!!
*
« Отговор #28 -: Април 04, 2006, 11:14:38 am »
Цитат на: Milana
Ами и аз съм доволна от тази лекарка и не знам защо има толкова лоши отзиви за нея!
Neva насочи ме към някои от тези центрове по асистирана репродукция! Иначе какво да направя като ми казват че не е необходимо да се провежда лечение на тази раничка, а само да се наблюдава. чрез колпоскопия и цитонамазка!!!

Мила, доколкото съм запозната д-р Мазнейкова е добра в диагностиката на патологична бременност, но за лечение на стерилитет не е лекар на избор/като не казвам че вие имате основание да се мисли за стерилитет тъй като времето  от което опитвате е малко/Моя близка ходи при нея на амниоцентеза и остана много доволна.
Не пречи обаче да направиш консултация и с друг гинеколог.
Аз ходя при д-р Стаменов Клиника ,,Малинов,,адреса го има на сайта.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #29 -: Април 04, 2006, 11:25:49 am »
Милана,
подкрепям категорично мненията на Денис и Джам, че раничката трябва да се лекува преди бременност.  Най-малкото дори ако се замислиш логично, всеки възпалителен процес в организма, още повече на възпоризводителните органи, може да бъде пречка за забременяване.  Чувала съм за жени забременели с ранички, но съм била свидетелка и на обратното - незабременяване преди премахване на раничката и няколко месеца след лечението и - бременност.  Не знам доколко има такава зависимост, не съм имала раничка, но това е все едно да имаш някакви бактерии и да не ги лекуваш, защото те не пречат!!!Лишено от всякаква логика.
Що се отнася до д-р Мазнейкова, аз не мисля, че е добър специалист що се отнася до стерилитет, това е мое мнение.
За специализирани клиники виж:  
www.invitro-bg.com
www.ivf.bg
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6